Fysisk VM-rapport – och lite Umeå

I går presenterades en rapport som borde kunna vara rätt intressant. Fifa presenterade nämligen sin ”fysiska analys” från fjolårets VM.

Jag har bara skummat den, och bland annat konstaterat att den genomsnittliga speltiden i matcherna var 53,21 – exakt tre minuter kortare än matcherna i Tyskland 2011. Jag har även sett att Sverige tillhörde de lag som sprang allra mest i matcherna, och att vårt lag sprang mer i de andra halvlekarna än i de första. Faktum är att Sverige sprang längst av alla lag efter paus.

Men jag har inte haft tid att kolla mer noggrant eller dra några slutsatser av siffrorna. Men för er som är intresserade är det bara att klicka in på länken ovan och nörda ner er i statistikens underbara värld.

* Så till Umeå där UIK är uppe för debatt, och där styrelsen får rätt hårda smällar från olika håll. I går bland annat av den mångåriga UIK-ledaren Roland Arnqvist och av Umeås tidigare kommunalråd Lennart Holmlund.

1 tanke på “Fysisk VM-rapport – och lite Umeå

  1. UIK:s ordförande gick enligt Text-TV idag ut och sa att skälet till att tränarna fick gå var att yngre spelare känt sig åsidosatta och eftersom klubben satsar på yngre spelare måste styrelsen reagera på det. Detta är ett helt annat skäl än det som framförts tidigare (de sportsliga resultaten). På vilket sätt har de blivit åsidosatta? Mobbade? Inte fått träna? Inte fått spela?

    Även om detta skulle vara det verkliga eller tyngsta skälet till att avskeda tränarna är det mycket märkligt. Har styrelsen kommunicerat detta till tränarna? Har de struntat i det och i så fall varför? Självfallet – och särskilt i UIK:s tabelläge – ställer tränarna det bästa laget på plan. Det brukar också innebära att talanger och yngre spelare får stå tillbaka, åtminstone tillfälligt. Om tränarna INTE gjorde så skulle det kanske vara befogat att avskeda dem. Skälet som angetts tidigare och det nu angivna kolliderar med varandra – logiken saknas om det inte finns ytterligare något som ligger bakom (vilket det troligen gör).

    Det senaste uttalandet framstår som ett sätt att minska kritiken och något av ”en dåres försvarstal”. För varje nytt uttalande som inte stämmer med tidigare devalveras styrelsens trovärdighet ytterligare. Tyvärr ökar det inte heller chanserna att få de sponsorer och pengar UIK så väl behöver.

    Det är möjligt att UIK:s styrelse är kompetent på många sätt, men när det gäller krishantering har man inte ens läst ABC-boken…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.