Eriksson lämnar LFC – klar för Chelsea

Magdalena Eriksson

Nu händer det saker i de damallsvenska topplagen. Alldeles nyss presenterades Magdalena Eriksson som nyförvärv av Chelsea, där hon blir lagkompis med Hedvig Lindahl.

Och tidigare under dagen har Rosengård värvat Glodis Perla Viggosdottir från Eskilstuna.

Det här är förstås två blytunga tapp från Linköping och Eskilstuna. Jag tänker både sportsligt, där båda är nyckelspelare, och vid sidan av planen. Både Eriksson och Viggosdottir har känts som väldigt viktiga personligheter i respektive trupp. Båda känns som såväl vinnarskallar som glädjespridare, vilket är två egenskaper som inte alltid funkar ihop.

Här är en liten kommentar från Eriksson:

10 tankar på “Eriksson lämnar LFC – klar för Chelsea

 1. Tråkigt för Linköping, men Eriksson har både utvecklats och bidragit under drygt fyra år i klubben. LFC kan dock råka ut för värre förluster…say no more….

  Tråkigt för United som behöver alla goda krafter de kan få inför omstarten av DA i augusti.

  Rosengårds kassa börjar sina? Först Hellstrom och nu Viggosdottir. Har FCR gett upp kampen om ”namnen” med de stora drakarna utomlands (Marta, Ilestedt, Berglund och Martens)? Har de skrivit pressreleasen om Seger ännu?

  • Vi kan nog glömma att svenska lag värvar tunga internationella namn framöver. När man läser att Natasa Andonova tjänar mer i Barca än Marta gjorde i Rosengård inser man att utvecklingen håller på att rusa ifrån de svenska klubbarna.

   • Då yppar sig väl möjligheten att FCR börjar plocka upp spelare från sina utvecklings-/ungdomslag? Men det kanske är en alltför vild tanke för både ledning, självbild och prestationskrav i Rosengård?

    Farmarlag känner man ju till – nu är Sverige på väg att bli ett farmarland med allt färre högkvalitativa utländska spelare i DA och allt fler svenska som söker sig utomlands. Hög tid att jobba fram system med ”utbildningsbonusar” inom damfotbollen.

 2. ”Båda känns som såväl vinnarskallar som glädjespridare, vilket är två egenskaper som inte alltid funkar ihop.”——-har aldrig läst den typ av beskrivning i herrfotboll…du som dedikerad förkämpe för jämlikhet, lika behandling och diverse petitesser rörande damfotboll, minst sagt förvånar med de slitna fraser.
  Du håller säkert med att damfotboll har utvecklas sedan du för allra första gången använde de orden…eller

  • Min bakgrund är inom herrfotbollen. Och det behövs absolut spelare som är både vinnarskallar och glädjespridare inom herrfotbollen också. En klockren sådan är John Guidetti. Den typen av personer som ger energi till sina medspelare behövs i alla lag, oavsett kön och sport.

   • Ok
    låt oss recensera då de 2 begrepp: Eriksson ännu kan göra en och annan tabbe i sitt försvars arbete, jag drar då slutsatsen att hon är ingen vidare vinnarskalle. Att hon sprider glädje i sammanhanget har inget betydelse utöver för de som har liten eller inget alls självförtroende,tycker jag. De skulle jag rekommendera att satsa på någonting annat
    Viggosdotir känns det som lite bufflig i sitt agerande, lite små fullt; bra ex när hon försökte muka fight med Hurtig då fick Glodis smaka på egen medicin; i första situation då små knuffade isländska Lina, som lät henne göra det.
    I andra moment när Viggosdotir tog allt för mycket då backade Hurtig ett steg för att sedan ge sig på henne med full kraft.
    Detta skulle jag kalla för glädjespridare, de bägge..ibland krävs detta för att stöta bort de jobbiga

 3. Det känns väl snarare som om att det är E-U som har börjat få sin i kassan?
  Varför skulle de annars göra sig av med en av de viktigaste spelarna i laget?

  • Det var väl kanske inte deras val att ”göra sig av med” henne. Möjligen var det deras val att inte stoppa hennes övergång. Om de sedan fick en slant beror väl på hur hennes kontrakt var utformat och vilken överenskommelse som gjorts med Rosengård. Men om Uniteds kassa inte börjat sina och om de vill försöka utmana toppen igen till hösten borde de nog hitta ny anfallskraft = värva. Eller chansar de på att Larsson och Diaz visar samma form som i säsongsinledningen?

   • Vad jag förstår så är Glodis utköpt (klauseul)av Rosengård enligt E-U.
    och förhandlingar ska ha pågått i flera veckor enligt lokalpressen.
    Glodis var ju nära att lämna i höstas men valde att stanna i E-U,
    varför drar hon då mitt i säsongen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.