Onödigt spännande i Ungern

Sverige vann VM-kvalmatchen borta mot Ungern med 4–1 (2–0) efter mål av Caroline Seger, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius och Mimmi Larsson.

Personligen har jag bara hunnit se den första halvleken, som jag tycker var bra från svensk sida. Jag räknade till tio målchanser, vilket innebär att två gjorda mål var i underkant. Så långt tycker jag att Seger samt de båda ytterforwardarna Jakobsson och Elin Rubensson är de svenska spelare som imponerat mest.

Jag har dock även sett SVT:s inslag från matchen, och där var de svenska spelarna rätt missnöjda med sin insats. Jag anar alltså att den andra halvleken inte alls nådde samma stabila nivå från svensk sida. Och det faktum att Ungern kunde reducera, och de sista två svenska målen inte föll förrän i matchens absoluta slutskede skvallrar väl om att det kanske blev lite jämnare än det borde ha varit.

Hur som helst blev det ytterligare tre poäng till Sverige, vilket var det viktigaste. I Sveriges grupp vann Ukraina med 3–0 mot Kroatien, vilket gör att Ukraina passerade Danmark i gruppen.

I övrigt i VM-kvalet vann Schweiz toppmötet med Skottland i grupp B med 1–0. Schweiz tog därmed ett stort steg mot att få spela ett andra raka VM-slutspel.

Dagens skräll var att Serbien tog poäng via 1–1 borta mot Österrike i grupp G. Det är ett resultat som stärker Spaniens och Finlands chanser att nå VM. Just Spanien och Finland möts i Finland under fredagen, en match som finskorna måste vinna för att ha en rimlig chans på gruppsegern.

Under fredagen spelas ytterligare två mycket intressanta VM-kvalmatcher. Dels möts England och Wales i gruppfinal i grupp A. Där har England tre raka segrar och målskillnaden 15–0. Även Wales har hållit nollan hittills. Noterbart är att man på fyra matcher har tio poäng genom målskillnaden 3–0. Wales har alltså tre 1–0-segrar och en 0–0-match hittills i kvalet.

En annan intressant match spelas i Belgien på fredagskvällen, då Portugal kommer på besök. Portugisiskorna imponerade ju nyligen i Algarve cup. Men i VM-kvalet har man två 1–0-förluster (mot Belgien och Italien) på de tre första matcherna, vilket gör att det krävs seger i morgon om VM-drömmen skall leva vidare.

I de Sydamerikanska mästerskapen vann Colombia i går med 7–0 mot Uruguay medan värdnationen Chile och Paraguay spelade 1–1. I kväll har den andra gruppen dragit igång med Ecuador–Venezuela. Den matchen står 0–0 efter 65 minuter. I natt spelar även Brasilien–Argentina.

Och under fredagen drar de Asiatiska mästerskapen igång med matcherna Kina–Thailand och Jordanien–Filippinerna.

32 tankar på “Onödigt spännande i Ungern

 1. Både kul och imponerande det sätt på vilket Jakobsson kommit tillbaka efter sin skada, både i klubblag och landslag. Visst påminde målens enkelhet om matcherna Manchester City – Linköpings FC…..tyvärr gjorde MC det inte ens onödigt spännande.

 2. Sverige startade bra och skapade en hel del första halvleken, Jacobsson pigg i början (sprang mycket) och Blackstenius borde satt två mål (en i stolpen) och ett friläge. Sverige mattades sen märkbart i andra halvlek även om man gjorde 2 mål i slutminuterna. Oklart vad det berodde på, attityd eller vad? Asllani var ovanligt tam och deltog inte så mycket i spelet som man är van vid och kan önska, byttes också ut. Ljuspunkterna var Seger som var stabil och säker i sin mittfältsposition och Hanna Glas som var alert med djupledslöpningar och fint pass till Jacobsson vid 2-0 målet samt Banusics direktspel till Blackstenius som kallt gjorde 3-1 i slutet. Jonna Andersson bra på sin kant och även Mimmi L gjorde ett piggt inhopp och mål direkt. Givna Lina Hurtig saknades som offensiv kraft och nu får Gerhardsson tänka om tror jag, skall man spela med 2 eller 3 forwards, med Blackstenius och Jacobsson på topp och med Asslani, Banusic och Kullashi på mitten och i vilka positioner och med Seger som defensiv balansspelare? Banusic får ta ett steg till i sin karriär om hon skall bli den nummer 10 spelare som Gerhardsson nog hoppas på? AB hade överbetyg till Seger, 4+ vilket är en för mycket enligt mig, 3+ till Fischer, J Andersson, Glas och Blackstenius, övriga 2+. Att Rubenson och Jacobsson var dom som ”imponerade mest” som J Rydén skrev, tja kan man tycka vad man vill om, Jacobsson fick 2+ och man skrev att Jacobsson ”springer, springer och springer”. Förvisso gjorde hon målet men det var ingen större bedrift från 1,5 meter utan mera Glas förtjänst, även om Jacobsson var på plats. Om Rubenson, 2+ även hon, tyckte AB att ”hon jobbade i det tysta”.

  Fortsättning följer, stort avbräck att Lina Hurtig blir borta hela våren, en spelartyp som saknas i dagens landslag. Man får hoppas att Banusic kan växa ut till den nr 10 spelare som många tror och hoppas på.

  • Nu har jag sett hela matchen, och står fast vid att trion Jakobsson, Rubensson och Seger var bäst. Tycker även att de båda kantspelarna Jonna Andersson och Hanna Glas förtjänar att nämnas.

   AB:s betyg och betygskommentarer förstår jag inte alls. Rubensson var direkt inblandad i sex svenska målchanser. Hon stod för två rena frispelningar och ytterligare ett par fina, öppnande djupledsbollar, bland annat bäddade hon för 2–0-målet. För mig är det inte jobb i det tysta, utan mycket viktigare än så.

   Jakobsson var inblandad i väldigt mycket i den svenska offensiven. Hon var hela tiden på språng och alltid spelbar. För mig var hon bästa svenska spelaren i matchen. Att hon bara fick en tvåa i AB med kommentaren att hon ”springer, springer och springer” känns närmast elakt.

   Men det visar hur olika man kan se på fotboll.

   • Man kan inte avgöra att hon är ”totalt ur form” efter en enstaka match. Tror P Gerhardsson bedömmer hennes status ur ett helhetsperspektiv och jo, efter vad hon gjort för en vecka sedan och t o m en månad sedan och bedömmer vad hon kan prestera i framtiden och inte endast bara efter en enstaka match.

   • Håller helt med AB i sin bedömning av Sofia Jacobsson och en 2:a är helt i sin ordning och även ”springer. springer och springer”. Att du tyckte hon var bästa svenska spelare får står för dig, att hon hela tiden är på språng och alltid spelbar är knappast tillräckligt, det är vad hon gör med bollen som är viktigt och då händer det oftast knappast inte så mycket, tyvärr, vilket väl AB:s betyg speglar. För mig var Seger, Glas och Jonna A dom bästa spelarna. Sembrant och Eriksson får avdrag för sitt passiva agerande vid målet.

    • Jag brukar inte gå efter andra tidningars betyg, utan efter vad jag ser i matchen.

     Jag fick det till 15–3 (10–2) i klara målchanser till Sverige. Visst ser det ofta lite kantigt och slängigt ut från Jakobsson, men hon var inblandad i åtta av de klara målchanserna. Sex gånger var hon med i förarbetet – fler än någon annan svensk spelare, två gånger agerade hon avslutare. Dessutom blev hon felaktigt avvinkad för offside när hon var fri och på gång att servera Blackstenius öppet mål i den andra halvleken.

     Att du tycker att det är otillräckligt får stå för dig. Men jag är allt lite nyfiken på vad du tycker att en forward bör uträtta?

     För övrigt var Glas inblandad i fyra klara målchanser – varav två mål, Seger i fyra och Jonna Andersson i fem. Det är bra siffror för mittfältare.

    • Uppfattade inte att hon var inblandad i 8 målchanser och 6 förarbeten och bidrog med så mycket. Sprang mycket men fastnade ofta på sin försvarare och fick inkast eller hörna. Hon gjorde 1 mål (på 8 målchanser enligt dig?) och hade 1 pass till Blackstenius. Inte inblandad i något av de övriga 3 målen så vitt jag såg.För övrigt håller jag med om Seger, Glas och J Andersson.

    • Det var för övrigt Rubenssons inlägg, Jakobssons tillbakaspel och Asllanis skott som fixade fram hörnan som gav 1–0. Så man kan väl säga att Jakobsson hade indirekt inblandning även i det målet.

    • Johan Rydén – Kan bara nämna att jag brukar ge mina åsikter efter vad jag sett på matchen + sammandrag eller höjdpunkter. Däremot kan det vara intressant att se vad andra tidningar, kommentatorer, journalister (inkl dig) skriver samt betygsättning och jämföra. Inte märkligare än att läsa filmrecensioner. Sen skriver du att du inte ”brukar gå efter andra tidningars betyg” men lägger ner viss möda på att kommentera och ifrågasätta och kritisera just deras betygsättningar. Hur skall du ha det?

     Sen konstaterar jag att du tycker Sofia J var ”outstanding” i denna match och egentligen delaktig i det mesta, målchanser och direkt och indirekt bakom alla målen. Ungefär som en NHL match där nästan alla på plan får assist och andraassist för ett mål.

     Slut.

    • Man kan väl bilda sig, och stå för en egen uppfattning, och samtidigt ha synpunkter på andras åsikter. Det finns väl ingen motsättning där?

     Sedan har jag väl inte skrivit att Jakobsson var outstanding? Jag har skrivit att jag tycker att hon var bäst, men jag håller ju Seger och Rubensson på samma nivå.

 3. Tycker att Hanna Glas var klart bäst igår. Jakobsson klart på gång och Jonna gör en av sina bättre matcher. Seger stabil men det börjar gå väldigt långsamt………

 4. Gerhardsson startelvan var väldigt defensivt lagt, tycker att FK val visade feghet. Det fanns liksom inga bra fotbollshjärnor där som kunde föra matchen utan onödig stress moment. Sedan att även Asllani, den spelaren som kan bygga upp ett fungerande anfall för det mesta sate sig i försvarsarbetes roll då hoppades man resultatet kan komma genom med bara högt tempo spel samt motståndarnas felmarginal, som till slut blev på det sättet, i första halvlek i alla fall
  Därför tycker jag att din startelvan var klart bättre Rydén.
  Till slut kan jag ändå inte fatta att Blackstenius spelade nästan hela matchen; tjejen är totalt ur form; hennes ”alibi” slit är mest för ytan skull. Hon behövde liksom 5-6-7 klara chanser för att göra 1 mål./Larsson behövde 5min av spelet/ Denna var också med nöd och näppe, en väldigt bra anfallare ”chippar” över så fort målvakt rusar fram, eller, lägger man bollen enkel åt sidan, för att en rusande målvakt har ej den bästa balansen för var steg framåt hon gör.. nej, fel strategi att lägga alla kort på stora starka Stina.
  Däremot om hon skolas om till backen då kan hennes slit komma till nyttan.

  • ”axel” – Så Blackstenius är ”totalt ur form”? Gjorde 3 mål på 3 matcher i Algarve Cup i mars, presterar i sitt Montpellier, 11 mål på 17 matcher hittils och med ett klassmål senast mot PSG förra veckan (3-0) och nu mål (3-1) mot Ungern i går efter en stark individuell prestation. Hon har visat att hon levererar i landskamper samt i stora turneringar, typ OS, VM och EM. Mimmi Larsson gjorde visserligen mål direkt efter sitt inhopp i går mot Ungern, men man skall komma ihåg att Ungern är klar jumbo i VM-kvalgruppen och rankad 49 i FIFA:s världsranking så man skall nog inte dra för stora växlar på detta enstaka mål, som var påpassligt men med obefintlig markering. Så det kommer nog att krävas betydligt mer av Mimmi Larsson innan hon kommer att vara ett allvarligt alternativ till Blackstenius och/eller Jacobsson – dessa båda är solklart förstaalternativ som forwards nu när Lina Hurtig är borta, långtidsskadad. Kullashi och Banusic är möjliga forwardsalternativ i framtiden, men då mera som tillbakadragna forwards, typ 10 spelare.

   • Håller med Axel i den här frågan. Fram till sitt mål var Blackstenius inte godkänd i den här matchen. Så långt var hon en solklar etta.

    Lagkompisarna jobbade fram målchans på målchans till henne, men hennes avslut var väldigt svaga. Totalt räknade jag till att hon hade sju 100-procentiga målchanser. Fem av avsluten gick utanför – det är egentligen alldeles för dåligt. Man måste åtminstone kräva att skotten går inom ramen.

    Så jag håller med Axel om att hon verkligen såg ut att vara totalt ur form. Sedan räddade hon ett godkänt betyg med den fina prestationen vid 3–1-målet. Men det var verkligen godkänt med stor tvekan. Blackstenius kan mycket bättre än så här.

    När det gäller dagsform kan man inte leva på vad man gjort för några veckor eller månader sedan. Då är det nutid som gäller. Och det är väl inte orimligt att Blackstenius har kommit in i en svacka efter en totalt sett lång och stark säsong.

    • J Ryden – 7 st 100% målchanser – pratar vi om samma match? Eller du blandar inte ihop henne med flera andra spelare, som Eriksson som sköt över tex. Räknade till 4 målchanser (utom målet) – en gick i stolpen, ett friläge räddades av målvakten (skott som gick på mål), ett skott räddades till hörna av en försvarare och ett skott gick över. Var du fått dom övriga från vet jag ej.

    • 7.45: Styrde Jakobssons inspel i stolpen.
     31.15: Fick bollen i fritt läge framför mål, stressat avslut utanför.
     33.40: Pressade målvakten, nära att göra mål.
     34.45: Frispelad av Rubensson. Skott rakt på målvakten.
     36.40: Öppet skottläge med vänstern från 12-14 meter. Utanför.
     57.20: Nick från nära håll, i fritt läge, på inlägg från Glas. Utanför.
     86.58: Mål.
     Sju chanser. Däremot backar jag lite och säger att det var sex 100-procentiga, och fyra avslut som inte var inom ramen. När hon stressade målvakten tycker jag skall räknas som en chans, men den var inte så lätt att få mot mål.

   • När Stina Blackstenius är i form är hon en stor tillgång för laget. Tyvärr släpar hon på ovanan (från Damallsvenskan) att behöva 4-5 försök innan hon får bollen på mål/i mål. Vet inte vad oskärpan beror på och om det är möjligt att träna bort den innan hon blir gammal och grå…

 5. Peter G system 3-4-3 ser jag som ett offensivt spelsystem. Lite i motsats till Pias lite mer defensiva system. Hedvig i mål känns ohotad tycker jag. Sen trebackslinje med Mia C och Ilersted som alternativ mycket bra. Mittfältet med Seger som organisatör och bredvid innanför henne kan Rubensson, Folkesson, Asllani, Rolfö ? Angeldahl ? Ebba W ? finns nog fler. Sen yttermittfältare Jonna A, Hurtig, Olivia S och höger yttermittfältare Hanna Glas, Rolfö, Anna O och Jessica S. Sen högklassiga anfallare är ju Sofia J, Blackstenius, Mimmi L, Kullashi finns nog någon mer. Men det är ett spel som kräver kondition och skicklighet tror jag. Sen så vill jag ha Blackstenius och Kullashi mer på ytan framför målet ! Det är en tuff yta men den måste erövras. Skulle var kul att se Sv mot tufft motstånd England, USA , Tyskland. Ja det är vad jag har funderat på🤔

  • Vill bara nämna att Lina Hurtig är långtidskadad (tillbaka i höst först) och Olivia Schoug platsar nog inte i dagsläget. Sen är Banusic nog tänkbar som innermittfältare, alternativ tillbakadragen 10:a. I övrigt ser det bra ut.

 6. Skulle gärna se att man testade 4-3-3 så att man fick 3 spelare på centralt mittfält. Gärna med Asllani som mer offensiv framför Seger ovh kanske Folkesson. Tycker Asllani kommer bort ur spelet lite när hon hamnar så långt ner på plan. Dessutom har vi ju många bra alternativ på den positionen: Rolfö, Kullashi m.fl.

  • Stämmer. Å andra sidan är det positivt att hon skapar och är inblandad i flera målchanser (4-5 el 6-7 målchanser) då har hon möjlighet att sätta 1 eller 2 mål – vilket ofta kanske betyder mycket i dagens fotboll i stället för forwards som inte är inblandad eller skapar många målchanser. Nu har Blackstenius möjlighet att bättra på sin målstatistik precis som du säger – vore negativt om man inte skapade målchanser och inte hade något hopp om att hon skulle bättra på sin målchans – vilket undertecknad och P Gerhardsson nog har.

 7. Ok, nu har jag sett om matchen en gång till och här är mina betyg:
  Jakobsson 3 verkar klart på gång, löper bra och skapar en hel del. Bra samarbete med Jonna men blir lite självisk vid några tillfällen då jag hellre sätt henne passa.
  Stina 3- skapar alltid lägen. Tror inte hon är fysiskt ur form men det verkar vara väldigt viktigt att hon gör någon bra prestation tidigt i matcherna. Missar hon ett tidigt läge tappar hon direkt i självförtroende. Hade hon gjort mål på sin första chans kunde hon lika gärna fortsatt och gjort en 3-4……
  Rubensson 3 ser bättre och bättre ut för varje match. Bra speluppfattning.
  Jonna 3 en av hennes bästa matcher. Bra samarbete med Jakobsson.
  Seger 3 Stabil men kunde gärna använda några färre tillslag på bollen. Tar lite för lång tid ibland innan hon passar vidare.
  Asllani 3- löper sig trött på mittfältet utan att komma med så mycket i spelet.
  Glas 3+ gör inte många fel i matchen.
  M.Eriksson 2 en del horribla felpass.
  Sembrandt 3 inte så mycket att göra i matchen, men lugn och pålitlig.
  Nilla 3- ser lite stressad ovh nervös ut ibland i uppspelsfasen.
  Hedvig 3 inte mycket att göra.

  • Håller med om det mesta. 3:a är ganska högt betyg. Glas 3+ är korrekt enl mig – bästa svenska – tills med Seger och Andersson. Asllani, Sembrandt, Nilla och Hedvig får 2 av mig – deltog inte mycket i spelet. Noterar att du har precis samma uppfattning om Jacobsson som jag – att hon ofta dribbar och försöker göra sin gubbe (utan att lyckas) istf att passa eller passa och söka ny position. Saknar ”spli vision” i många lägen och lite speluppfattning.

  • Blackstenius missade 3-4 chanser och visst verkade lite håglös men fortsatte att jobba vidare och som tur var satte otroligt viktiga 3-1 i slutminuterna. 1-2 och Ungern kunde satt 2-2 i slutminuterna eller på övertid – vilket hade varit katastrof – så man får tacka Stina för genomspringningen och Banusic för framspelningen.

 8. J Rydén – För att avsluta denna tråd om Sofia Jacobssons insats i denna match. För mig och AB sprang hon mycket och ville mycket och gjorde 1 mål. Punkt. Hon fick ingen assist eller var direkt inblandad på någon av de övriga målen, så vitt jag kan finna i något reportage el matchbeskrivning. 1-0 av Seger står M Eriksson som assisthavare. Att påstå att Jacobsson var inblandad i det målet är långsökt – passade till Asllani vars skott ledde till hörna fyra moment innan? 3-1 av Blackstenius är ju helt och hållet Banusic:s förtjänst efter direktpass och goda speluppfattning – att Jacobsson nickar till Banusic på mittplan gör henne knappast till direkt delaktig i målet? 4-1 av M Larsson på Glas direkta och precisa inlägg är ju helt Glas förtjänst och assist på den. Jacobsson spelade fram bollen till Glas i förarbetet, så där kan man med lite god vilja ge Jacobsson kredit för delaktighet i målet – om man skall vara snäll. Så att göra Jacobsson till matchens förgrundsfigur och bland dom bästa spelarna i Sverige på grundval av detta är långsökt. För mig kvarstår (neutrala) AB:s betyg +2 och mycket spring som mer trovärdigt än dina teoretiska resonemang om hennes insats och delaktighet i målen. Köper att du gillar och uppskattar Sofia Jacobsson men man småler varje gång du harrangerar och lyfter fram Jacobsson i landslaget och i Montpellier och har motsvarande negativa omdömmen om Blackstenius. Fortsättning följer.

  • Spännande diskussion. Du gör dig alltså till talesman för Frida Fagerlund på AB? Då kanske du har en förklaring till varför Blackstenius fick högre betyg än Rubensson och Jakobsson, för den bedömningen är jag intresserad av.

   När det gäller direkt eller indirekt bidrag till mål tycker jag att kvaliteten på anfallsuppbyggnaden är viktig. Den är till och med avgörande. Jag håller självklart med om att Banusics direkta volleypass och Blackstenius tajming i löpningen är viktigast vid 3–1-målet. Men Jakobsson är också direkt delaktig. För precisionen i hennes nick är ju det som gör det möjligt för Banusic och Blackstenius att utföra sina delar.

   När det gäller 4–1-målet är däremot inte Jakobsson nära bollen på hela anfallet. Fast att ge Glas hela förtjänsten för förarbetet är väldigt orättvist mot Caroline Seger. Det är ju Seger som slår den öppnande passningen, hon gör det dessutom med så perfekt precision att Glas bara behöver springa till bollen och slå in den framför målet. Jag tycker att det målet är minst lika mycket Segers förtjänst som Larssons och Glas.

   Jag förstår på dina resonemang att du bara tycker att de två sista spelarna som vidrör bollen i varje anfall är viktiga. Och visst är avslutningarna viktiga. Men för mig är alltså övriga delar i anfallsuppbyggandet nästan lika viktiga. Jag vill alltid se längre sekvenser på repriserna än de man brukar få på tv, eftersom jag vill förstå hela anfallet. Förstå varför det slutade som det slutade. Den förståelsen får man sällan av att bara se de två sista tillslagen.

   • Gör mig inte till talesman för Frida Fagerlund på AB – noterar bara hennes betygsättning, den får stå för henne. Håller dock med om hennes bedömning av Sofia Jacobsson (2+) men tycker kanske att 3+ på Blackstenius är tveksamt, kanske blir en 3:a för målet, vad vet jag? Men som sagt det får stå för Frida på AB och att hon sätter Blackstenius före Rubenson och Jacobsson kan du ju inte fråga mig, det får du väl fråga Frida om? Sen får jag backa på 4-1 målet, uppfattade det som det var Jacobsson som stod för passet till Glas, fel av mig. Däremot var det inget fel på passet från Glas, orättvist att ta ifrån henne det, hur ofta har man inte sett pass gå bakom mål eller direkt till målvakten i motsvarande situationer? Hur man än vänder på det så står Glas som assist till det målet, vilket väl är rätt tycker jag? Generellt sett tycker jag att speluppbyggnad och förarbete är viktiga med till sist handlar det dock om vem som slår den avgörande passet eller assisten till målet, vilket diskussionen handlade om i detta fallet, när det gäller Jacobssons insats eller delaktighet i målen. Fortfarande hävdar jag att hennes pass till Asllani vars skott ledde till hörna är lite långsökt att ge Sofia förtjänst och delaktighet i just det 1-0 målet och hennes nick till Banusic – tja, kanske man kan ge Sofia kredit för det målet, om man skall vara snäll. Men sammanfattningsvis tycker jag inte Jacobsson var en av de bästa spelarna i matchen (inte Frida F på AB heller). Tycker Glas, Seger och J Andersson var bäst. Blackstenius godkänd, tack vare viktiga 3-1 målet.

 9. AB:s betygssättning har väl aldrig varit särskilt ‘rättvis’ när det kommer till Damlandslaget, man går alldeles för mycket på namn och för lite på vad de faktiskt gjort i matcherna. Detta är inget nytt utan något som hängt med sen så långt tillbaka jag kan minnas.

  Blackstenius är bortsett från de äldre spelarna den mest kända och får därför generellt högre betyg än hon kanske förtjänar. På samma sätt kan man se att spelares betyg utvecklas positivt ju längre de varit med oavsett hur de presterar på planen. Tar man en spelare som Jessica Samuelsson som alltid presterar så bedömdes hon stenhårt i början och fick skit för minsta lilla miss medan hon numera får mer rättvisande omdömen där hennes hårda slit vägs in i betyget.

  Slutligen måste jag tillägga att den som verkligen förtjänar cred för 3-1 målet är Banusic för även om det var lite flyt att hennes passning gick fram så var det ändå skickligt att få den förbi flera motståndare i ett trängt läge. När det gäller det så viktiga spelet på små ytor känns hon och Asllani som de klart bästa spelarna i dagens landslag.

 10. Pingback: Dags för ny landslagstrupp | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.