Covid härjar i Lindahls lag – kvartsfinalen i fara

Inlägget uppdaterat kring antalet smittade. Senaste sillynytt finns som vanligt här.

Fredagen den 21 augusti 18.00 skall Hedvig Lindahl:s nya klubb Atletico Madrid spela kvartsfinal i Champions League. Det är en kvartsfinal där man inte bara ställs mot ”arvfienden” FC Barcelona.

Nu tio dagar innan klubbens största match någonsin går nämligen Atletico även en tung match mot coronapandemin. Min spanska är dålig. Men fattar jag rätt var dagens uppgifter att klubben har sex smittade, och att all lagträning ligger nere. En synnerligen dålig uppladdning inför en kvartsfinal i UWCL.

Känslan är att inte bara Atleticos start är i fara, utan hela Champions Leagueslutspelet. Men det lär väl klarna de närmaste dagarna.

I Sverige väntade jag mig lite sillynytt under dagen. Men eftersom det i princip uteslutande verkar handla om att låna spelare från Nordamerika antar jag att affärerna har genomförts nu under kvällen, och att de nya spelarna kommer att presenteras under onsdagen.

Eskilstuna hade på gång en riktig kanonvärning i form av storlaget North Carolina Courages irländska nyckelspelare Denise O’Sullivan. Det lånet sprack dock i sista stund.

De klubbar som förväntas presentera nya spelare kommande dygn är Linköping och Kristianstad. Kristianstads-Bladet har en intervju med Kristianstads DFF:s ordförande Kent Angergård. I artikeln framgår att klubben kanske kommer ta in två spelare nu sista timmarna innan fönstret stänger.

Jag har funderat lite över hur klubbarna klarar ekonomin med att ta in en massa nya spelare. Ordförande Angergård berättar i intervjun att skadade spelare inte belastar klubbens lönekostnad så mycket, utan att försäkringar och Försäkringskassan står för en stor del. Det hindrar inte att klubben kommer att gå back i år.

”På helåret så kommer vi att göra en betydande förlust. Jag hörde att Malmö FF flaggade för 50 miljoner kronor. Jag kan lova att vi ska klara det under en procent (500 000 kronor) av deras förlust.”

I artikeln säger Angergård också att han har hört att förbundet kommer att se mer generöst på elitlicensen till nästa säsong. Det kan nog krävas.

8 tankar på “Covid härjar i Lindahls lag – kvartsfinalen i fara

 1. Försöka tippa omg 10 . Där är väl givna matcher som Roseng mot Link där fortsätter kanske Roseng att ösa in mål. Krstd mot Växjö bör Krstd ta. Liksom Gtbg vinner över Vittsjö. Omg match tycker jag är Umeå mot Eskilst . Lutar åt vinst för Umeå som sett starka ut de senaste matcherna. Viktig match för att komma ifrån botten. Även Piteå och Örebro bör vinna sina matcher. Men se om Uppsala kan resa sig och spela jämnt mot Örebro ?

  • Det här kan vara helt galet. Även om Rosengård är klar favorit höjer jag ett litet varningsfinger för Linköping. De var ju bra på att kontra i början av serien. Nu kommer de antagligen spela huvuddelen av matchen på egen planhalva. Då kanske de kan få chansen att visa upp det där fina kontringsspelet igen?

   I övrigt håller jag med dig om att Kristianstad och Göteborg är stora favoriter i sina matcher. Och att Piteå och Örebro är knappa favoriter i sina. Däremot tippar jag Eskilstuna borta mot Umeå. Men det är precis som du skriver den match som på förhand är mest oviss.

   • Hur tokigt den än låter så hade du ju rätt sett till hur första halvlek såg ut. Problemet är att spelarna i LFC som får spela varje match då alla altternativ är skadade är helt slutkörda och inte orkar mer än 55-60 minuters matchspel. Med Manuum borta på uppvärmningen så var det ju liksom kört på förhand och nu är dessutom Petra Johansson avstängd efter 4 varningar. Frågan är om man får ihop till 11 spelare mot Uppsala ?

    • LFC har väl ändå ett F17-lag i år. Det måste väl vara bättre att ge de tjejerna uppmuntran genom att få sitta på bänken än att bara ha två–tre avbytare?

     För övrigt såg absolut LFC:s kontringsspel riktigt spännande ut i början. 1–1-målet var en kanonkontring. Och i 16:e minuten (ställningen 1–1) såg det öppet ut igen. Då stoppade dock Nathalie Björn kontringen genom att springa rakt in i Lina Hurtig. Ofattbart att inte Pernilla Larsson plockade fram ostskivan. Den bristen på speluppfattning från domare Larsson är orsaken till att hon inte fått döma mer än någon enstaka mästerskapsmatch i karriären.

 2. Jag kanske har missat att du skrivit om det, men jag blir lite nyfiken på om de här klubbarna tar eller har tagit emot statligt stöd, men nu värvar ändå …?

  • Det är ett tag sedan ämnet om statligt stöd var uppe. De flesta klubbarna valde ju att korttidspermittera sina spelare och sin personal. Och det är ju inte oproblematiskt att först ta emot statligt stöd, och sedan värva. Samtidigt måste ju klubbarna ha trupper som är så stora att de klara sig. Vittsjö hade ju exempelvis fått svårt att klara serien utan breddat trupp. Så personligen rasar jag inte mot klubbarna, även om jag tycker att de rör sig i gränslandet.

  • Inför säsongen var det ett jävla tjat om det där protokollet, nu flyger folk till höger och vänster (inga halvfulla bussar där inte), och matcher spelas trots sjuka spelare? Hon lär väl ha hängt med sina lagkamrater en del?

   Nu är jag ingen regelfascist så, men det visar ju tydligt att en del av ”åtgärderna” är trams och för syns skull. Med det sagt verkar det ju gå bra ändå, vi är ju ganska många omgångar in nu. Men då kan man ju åtminstone skrota det där snacket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.