Let’s Dance med Marie Hammarström

Danstruppen är ganska väl samtränad

Minns ni logobitombo, den franska dans som på något sätt personifierade VM-succén i somras?

Här kommer en påminnelse. Själv hade jag missat det här underbara klippet från Borås Arenas spelargång den 23 juli ifjol, efter den damallsvenska matchen Dalsjöfors-Kif Örebro.
Men det är inte för sent att njuta av hur bronshjältinnan Marie Hammarström håller logobitombo-kurs med bollkajsorna. För visst är det ett helt fantastiskt klipp?
Och man undrar om Zlatan Ibrahimovic eller vem som helst i övrigt i herrlandslag hade kunnat tänka sig att göra något liknande. Knappast va…

Tack Alf Mölleryd för klippet. Och tack Daniel för att du tipsade om det på twitter.

* Jag skrev ju om korsbandsskador i mitt förra inlägg. Det har haglat sådana den senaste tiden. Även Jennie Wecksell (Kif Örebro) och Petronella Ekroth (Jitex) är drabbade. Hoppas det inte är någon trend, för det räcker nu…
Wecksell och Ekroth får följa sina lag från läktaren en lång tid. Bland annat idag, då båda lagen har intressanta träningsmatcher.
Följande matcher spelas i morgon med damallsvenska lag inblandade:
Kif Örebro-Djurgården
Bollstanäs-Piteå
Jitex-Vittsjö
Fortuna Hjörring-Linköping
Umeå-Sunnanå

* Idag har Tyresö FF vunnit med 2–1 mot norska Arna-Björnar i Turkiet. Som så många gånger förr erbjuder inte Tyresö någon som helst matchrapport på sin hemsida, så några målskyttar har jag inte.
Däremot finns en rapport på norskornas hemsida. Bra jobbat.
Som ni säkert minns har jag redan öst kritik över de damallsvenska klubbarnas hemsidor. Efter det hörde Kif Örebros hemsidesredaktion av sig och bad om tips. Bra. De tillhör de klubbar som vill något med sin hemsida.

* Internationellt spelas den mest spännande matchen i Tyskland. Där är det toppmöte i Frauen-Bundesliga mellan Turbine Potsdam och Wolfsburg klockan 13.00 på söndag. Hos Potsdam är landslagsbacken Tabea Kemme borta. Hon föll illa efter en nickduell med Sofia Jakobsson i onsdagens Champions Leaguemöte, och blir borta ett par månader på grund av en skulderskada. Öppnar det för Alex Singer i Potsdams backlinje?

3 tankar på “Let’s Dance med Marie Hammarström

  1. Håller helt med! Vilken otroligt ödmjuk inställning marie visar. Hon verkar ha förstått att om hon tar sig tid, 3 min så kanske hon ger ett minne för livet för bollkajsorna. Tala om att betala tillbaka till sin sport! En fin förebild.

  2. När det gäller Tyresös nyhetsrapportering håller jag naturligtvis med dig. Och inte nog med att de inte håller acceptabel damallsvensk standard, Tyresö har några av Damallsvenskans internationellt sett mest intressanta spelare i sin trupp. Det finns ett betydande utländskt intresse för vad som händer t ex Marta, Vero och Seger. Det rapporteras från försäsongsmatcher mot division 2-lag i Brasiliens ledande nyhetsmedia. Man måste rimligtvis förstå inte bara den skyldighet att informera som följer med detta utan också de potentiella vinsterna med det.

  3. Pingback: Kris i Jitex – och i Borås | På EM i fotboll 2013 i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.