Bilder från Valhalla

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

I dag har det varit nyhetstorka i damfotbollsvärlden. Det som har hänt är att kvalet till Champions League har dragit igång.

Såvitt jag vet har ingen svensk spelare varit i aktion, isländska Thor/KA:s Johanna Henriksson satt nämligen på bänken när laget inledde sitt gruppspel med 2–0-seger mot nordirländska Linfield.

I övrigt noteras att Cecilie Pedersen räddade norska Avaldsnes genom att sätta segermålet till 3–2 i slutminuterna mot Portugals mästarlag Sporting. Portugisiskorna tog ledningen med 2–1 i början av den andra halvleken, men norskorna lyckades alltså vända. Avaldsnes två första mål gjordes av två spelare som tidigare varit i damallsvenskan, nämligen Gaelle Enganamouit och Maruscha Waldus.

Alla tisdagens resultat finns här.

Det här blir ett kort inlägg, eller kanske snarare ett inlägg med kort. För här är de bilder jag knäppte på Valhalla i söndags. Ovan finns de som bildspel, och här nedan som mosaik:

4 tankar på “Bilder från Valhalla

      • Välbehövligt och efterlängtat! Nu en av de absolut sunkigaste arenorna i DA. Den anstår verkligen inte ett blivande (?) guldlag!

        • ”Men det är ju bara damfotboll…” Kanske är det så det resonerats när Göteborgs bästa lag på spinnsidan fått husera fritt på nerslitna Valhalla för att slippa trängas med grabbarna på Nya Ullevi. (Obs! ironi!) ”Var tacksam för det du har” – säkert en annan tankegång bakom valet av hemmaarena för Kopparbergs Göteborgs FC. Den aktuella uppfräschningen av Valhalla kommer förhoppningsvis också att höja statusen för damfotbollen i församlingen kring ”Feskekörka”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.