Damallsvensk premiär, fransk seriefinal och Forum Elitettan

Premiärdags

Damallsvensk premiär på Påskbergsvallen i Varberg

Damallsvenskan är i gång. Den inleddes i Varberg med matchen Kungsbacka–Göteborg 0–3. Det var både första gången någonsin det spelades en fotbollsmatch i högsta serien i Varberg och första gången en Kungsbackaklubb spelade i högsta fotbollsserien.

Hemmafansen hade dock inte så mycket att glädjas åt. Förutom fem rätt pigga minuter i matchupptakten blev nämligen Kungsbacka rejält avklätt av Göteborg.

På tal om avklätt blev PSG nyss rejält avklätt av Lyon i den franska seriefinalen. Det var 3–0 till Lyon och paus. Då fick Emma Berglund kliva av när PSG gjorde ett offensivt byte. Det hjälpte dock föga.

Ganska tidigt efter paus gjorde Lyon 4–0. Och på slutet kom också 5–0, vilket blev slutresultatet. Lyons seger innebär att laget kommer att ta ytterligare en ligatitel. Man behöver bra ta tre poäng till för att säkra guldet, och det kommer man att klara.

I Frankrike fortsätter för övrigt Montpelliers svaga säsong. I dag föll laget med 2–1 borta mot tabelljumbon Rodez.

Tillbaka till Sverige och damallsvenskan. Där har flera av er tagit chansen att tippa sluttabellen – kul. Hoppas fler hakar på.

I morgon är det fyra damallsvenska matcher som startar med en timmes mellanrum. Först ut klockan 13.00 är Eskilstuna–Rosengård. Sedan följer i tur och ordning Kristianstad–LB07, Piteå–Djurgården och Kif Örebro–Vittsjö.

De som hellre ser tysk fotboll kan 15.00 kika på Bayern München–Essen på DFB-tv.

I dag har det ju även varit premiär i elitettan. Som jag konstaterade i går är det en serie som får minimalt med uppmärksamhet. Och mitt kunnande om serien är tyvärr också ganska dåligt. Därför förstår jag om det tips jag stod för i går ansågs vara ”vilt”.

Jag får en del önskemål om att skriva mer om elitettan. Tyvärr finns inte den tid som krävs för att jag skall kunna sätta mig in i serien tillräckligt noga. Men jag tänkte testa er som följer den här bloggen, och som är intresserade av elitettan.

Därför har jag i kväll skapat en underflik som jag kallar Forum Elitettan. Den är reserverad för kommentarer om elitettan. Ni som tycker att det finns för lite att läsa om serien kan gå in och tipsa andra om nyheter, eller kanske skriva lite om en match ni sett.

Jag vet inte om det kommer att funka. Men det kan ju kanske vara värt ett försök.

 

1 tanke på “Damallsvensk premiär, fransk seriefinal och Forum Elitettan

  1. Mycket väntat med tuff premiär för Kungsbacka men kommer ihåg 2017 då nykomlingen LB07 blev krossade på Linköping Arena med just 3-0. Gick ju helt ok för dom efteråt och är säker på att även Kungsbacka kan lyfta sig framöver efter att ha klarat av den mentalt tuffa förstamatchen.

    Göteborg å sin sida testades inte defensivt men såg lite överrumplade ut några gånger när motståndarna fick på en djupledsboll av lite bättre kvalité, ska man hitta något minus så är det just i backlinjen. Annars var det som vanligt deras snabba passningsspel som var det som stack ut mest positivt, det var ju en av få delar som var bra redan under Rehn men som nu gjort dom riktigt svåra att försvara sig mot. Nya norskan kommer bli en attraktion och Hammarlund kändes vass och blir ju som ett nyförvärv även hon.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.