Lotta Schelin fransk cuphjältinna

Lotta Schelin var tillbaka i Lyons startelva i dagens cupfinal mot Montpellier. Och vår svenska superstjärna gjorde ingen besviken.

Schelin gjorde båda sitt lags mål när Lyon blev mästarinnor efter att ha vunnit med 2–1. Målen föll i andra och 13:e minuterna, och gav förstås Lyon en smakstart inför 7200 åskådare.
Se en intervju med Schelin, och alla tre målen här. Målen var för övrigt Schelins nummer 100 och 101 för Lyon. Imponerande.

Resultatet visar att den franska ligan har flera lag av yttersta världsklass. Eftersom Lyon är bäst i världen, och Montpellier, PSG och Juvisy alla gör jämna matcher med Schelins lag så undrar jag inte om Feminine division 1 är med och krigar med damallsvenskan om vilken liga som är näst bäst bakom Frauen-Bundesliga.

* I damallsvenskan tog Djurgården en nödvändig trepoängare idag. Därmed har de chans att ta de sex–sju poäng under våren som kommer att krävas för att hänga kvar. Umeå däremot verkar vara rejält nere i skiten för tillfället.
Jag tyckte att laget såg väldigt uddlöst ut mot Tyresö. Lina Hurtig behövs nog. Och förhoppningsvis är det ingen fara med supertalangens knä. Svar på det väntas de närmaste dagarna.

* Till sist ser jag att mina favoriter i den vitryska Premier League Women, Molodechno, åkte på en ny tuff smäll i den sjunde omgången.
Topplaget Minsk vann med 15–0, vilket innebär att Molodechno nu har noll poäng och 1–75.
Det räcker nog inte att sparka tränaren för att ta sig ur den här prekära situationen. Eller vad tror ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.