AIK åker ur men Tyresös hopp lever

Inför blott 84 åskådare gav Clara Markstedt AIK ledningen mitt i den andra halvleken hemma mot Linköping. Då levde hoppet om nytt kontrakt.

Manon Melis

Men när domaren Sandra Fogelberg blåste av matchen hade LFC vänt till 3–1-seger efter mål av Lisa De Vanna (snyggt framspelad av Nora Holstad Berge), Pernille Harder och Manon Melis.
Därmed är AIK klart för nedflyttning till den nyskapade serie som redan verkar ha bytt namn från damettan till elitettan.

Hoppet är alltså ute för AIK. För Tyresö lever däremot guldhoppet. Åtminstone till i morgon. Dagens hemmamatch mot Jitex slutade med säker 3–0-seger. Veronica Boquete gick på glädjeångorna från onsdagens dramatiska avancemang till EM-slutspelet. Vero gjorde nämligen två mål och ett assist i dagens match.

Se målen på det här klippet. Där noteras att Madelaine Edlund blev riktigt läckert serverad av Marta och Vero vid sitt mål.
Tyresö får nu hålla tummarna för att Umeå kan skrälla till sig minst ett kryss mot Malmö i morgon. Annars var dagens seger till ingen nytta.

* Så till Italien, där svensklaget Bardolino Verona gick från 0–1 i halvtid till 2–1-seger hemma mot Fiammamonza.
Först fick jag uppgiften att Maria Karlsson skulle ha gjort sitt första mål någonsin som utlandsproffs. Men sedan ändrades målskytten till 1–1 från Karlsson till Marta Mason. Segermålet sköts av Cristiana Girelli.
Stephanie Öhrström vaktade som vanligt Bardolinos mål. Hon släppte alltså in ett mål – en straff.
Som väntat vann alla de fem topplagen i serien. Fast i tre fall var det bara med uddamålet.

* Så tillbaka till Sverige. Publiksiffran på Pia Sundhage:s premiärmatch som svensk förbundskapten i tisdags var väl inte direkt lysande. Jag hade hoppats på fler än 4905. För Växjö och Myresjöhus Arena är ju en av EM-arenorna nästa år. Och de kommer inte att arrangera någon av Sveriges matcher. Om inte PR-arbetet görs på bästa sätt är risken att läktarna kan gapa riktigt tomma.

Apropå inget låg det förslag till biljettpriser under EM som jag hört på 125–175 kronor för enkelbiljetter för vuxna.

På TV4sport noterades däremot fina siffror för tisdagens landskamp. Här bloggar TV4:s Emir Osmanbegovic om att matchen hade 150 000–200 000 tittare. Det var fler än som såg Zlatan och PSG möta Reimes förra lördagen. Samt fler än som såg Manchester United–Braga (165 000) på TV6 i tisdags. Kul.

9 tankar på “AIK åker ur men Tyresös hopp lever

 1. Ja mindre än 5000 på Pias första match som förbundskapten och tillika på en av EM-arenorna är förstås en mindre katastrof. Det är inte utan att man undrar hur EM ska klara av att dra publiken till arenorna och då särskilt i Östergötland där varken Sverige eller Tyskland kommer spela.

  Blev personligen mycket besviken av just detta och kommer nu ta en allvarlig funderare på om det är värt att gå och titta i Linköping, skulle vara om Danmark får spela här så man kan se Pernille Harder i aktion, utan tvekan redan en av Damallsvenskans bästa mittfältare.

  Slutligen är det så att även jag som LFC-supporter kan tycka det är synd att AIK som sköter sin ekonomi och satsade på ett mycket ungt lag med stor potential nu åker ur och mer största sannolikhet får se laget splittras.

 2. Aik har väl ett ganska stort antal spelare med kontrakt , vad nu det är värt ? men det viktigaste är väl för AIK att inte Djurgården hänger kvar för då riskerar dom tappa dom flesta ! Även dom yngre ordinarie spelarna spelar ju i olika landslag ! och vill väl spela i Högsta serien, Kan bli en intressant slutomgång och även se hur tränarna skall agera , AIK kan ju vara stolta och säga att dom ska avsluta med klass vilket då kan leda till att DIF är i allsvenskan även nästa år och då tappar AIK då spelare ,Dom spelare i AIK kan ju då spela sig själva kvar i högsta serien genom att slå Örebro ,alternativet är att AIK ställer upp med hela sin bänk på plan och bänkar all ”stora” spelare utan kontrakt och spelar ner DIF denna väg ! som sagt ..intressant

 3. Enda sättet att få publik til EM är att erbjuda gratis inträde till samtliga matcher utom semifinaler och Final, Man kan ju tjäna på detta i längden , men frågan är om förbundet går med på detta ! Tar dom betalt kommer det inte många!

  • Förbundet kommer att ta betalt. De menar med viss rätta att man sänker värdet på produkten om man erbjuder fri entré. Däremot skall de erbjuda billiga paket för fotbollslag och även förmånliga familjebiljetter.

 4. För att få intresse så är gratis det bästa medlet ! Jag förutsätter att alla flickspelare under 18 får gå gratis ! Det är ju typ 80% av den intresserade delen, annars biter dom sig nog i tummen, kom ihåg hur det gick på Hockey-VM

  • Jag förstår din tanke. Men jag förstår även förbundets. För om man som vuxen i Linköping betalar 140 kronor för att gå på LFC:s matcher i damallsvenskan känns det konstigt om det är billigare – eller till och med gratis – att gå på en EM-match på samma arena. Förbundet vill hålla uppe statusen på sitt evenemang.

   Men jag kan tänka mig att det kan bli någon form av prisdumpning om man säljer uselt med förköpsbiljetter.

   • Om man som vuxen betalar 140 för sin biljett i Linköping så har man varit på alldeles för få matcher då det bara är en match som haft så högt biljettpris 😉 100 kr är priset för vuxen under 2012. Till årets sista match är det dock flera företag i regionen som går in och betalar entrén för alla så då kommer du in helt gratis. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.