Rolfö och Jakobsson forwardspar mot Norge

I kväll har startelvan till torsdagens landskamp mot Norge släppts. Matchen börjar 18.00 och sänds på svenskfotboll.se.

Jag insåg just att jag sannolikt kommer att befinna mig i Ulricehamn under matchen för att producera material inför helgens världscuptävling på skidor. Det är i och för sig ett kul jobb, men det känns lite tråkigt att riskera missa matchen.

För det hade ju varit lite intressant att se vad Sundhages elva klarar av att prestera, inte minst hur forwardsparet Sofia Jakobsson och Fridolina Rolfö fungerar ihop. Jakobsson är ju formstark i Frankrike och Rolfö är en forward som är bra på att samarbeta. Noterbart här är alltså att Lotta Schelin börjar vid sidan. Det blir intressant att se vilka skäl som ligger till grund för den uttagningen. Kan det vara så att Schelin och Stina Blackstenius kommer att spela den andra halvleken?

Skälet till att Hilda Carlén vaktar målet är att Hedvig Lindahl ansluter till truppen först på lördag.

Intressanta starter mot Norge görs också av Jonna Andersson, Kosovare Asllani och Elin Rubensson. Andersson behöver visa att hon håller som vänsterback även internationellt och hjälpgumma Rubensson bör nog göra så bra ifrån sig att hon blir oumbärlig på mittfältet – annars är risken att hon snart är tillbaka i backlinjen. För Asllani gäller det att visa att hon är mogen den där fria rollen som Sundhage skapat på mittfältet.

Jag hade gärna sett att Sundhage testat någon joker i laget, exempelvis Michelle De Jongh eller Katrin Schmidt. Den senare sitter i alla fall på bänken, medan De Jongh inte är med i matchtruppen.

Noterbart här är ju för övrigt att laget är uppställt som 4–4–2 på förbundets hemsida. Vet inte om det är ett misstag, eller om man ändrat sig. I höstas kallade ju Sundhage det nya spelet för 4–3–3, trots att det oftast var ett 4–4–2 med mittfältsdiamant.

Här är hela elvan: Carlén – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Andersson – Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Rubensson – Jakobsson och Rolfö.

9 thoughts on “Rolfö och Jakobsson forwardspar mot Norge

 1. Tycker det är en bra start elva som Pia tagit ut. Ser Sverige som favorit mot Norge. Bra anfallare med Rolfö och Sofia. Tycker det är bra med 4-4-2 också. Intressant om Katrin Schmith kom in och visa vad hon kan prestera. Bra med träningsmatcher mot Norge och England.

 2. spännande ! men dax att damlandslaget tar steget mot modernare fotboll, dvs rörligare,kvickare,tekniska spelare centralt, seger ,daklkvist en stark,tung,fysisk för mycket

 3. Tippar på uddamålsseger för något av lagen och rätt målsnålt. Jakobsson som gör mål i franska ligan behöver börja leverera i landslaget. I OS sprang hon mest omkring….

  Vilken status har en matchotränad Rolfö?

  Bra att Carlén får stå. Det borde hon få göra oftare, men Falk och möjligen Musovic har kanske mer potential som framtida landslagsmålvakter. Det struntar Sundhage som vanligt i.

  Och Schelin startar inte – WTF!!!! Har Sundhage plötsligt drabbats av insikt eller…….?

 4. Frågan är väl om Sundhage själv vet vilken uppställning hon ska spela med. Med tanke på den märkliga tankeförvirring hon visar prov på i Johans intervju med henne…

  • Håller med. Förvirringen är total! Hela Sverige skrattar åt Johans intervju (Sundhages svar!). Jag säger bara; stackars spelare!

 5. Grattis Norge, grattis Martin Sjögren – och stort tack till norska fotbollsförbundet som räddade min afton framför datorn! ”Martin” (inte Sjögren) o.a. LFC-supportrar gladde sig säkert över den norske kommentatorns alla hänsyftningar till Sjögren och hans bakgrund i Linköpings FC…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.