Skall Frankfurt missa höstens Champions League?

Dags att sammanfatta helgens matcher. Störst intryck gör utan tvekan Turbine Potsdams klara 3–1-seger i tyska klassikermötet med FFC Frankfurt.

Jag följde direktsändningen på Dfb-tv samtidigt som jag jobbade med annat. Det jag såg var Potsdams seger odiskutabel. Potsdam såg klart vassare ut än på länge. Isabel Kerschowski har hittat toppformen, och är hela tiden ett hot med sin snabbhet och styrka. Och Viola Odebrecht ägde stundtals det centrala mittfältet.
Men framför allt var Genoveva Anonma tillbaka i målform. Hon gjorde alla tre målen för hemmalaget. Det första framspelad av just Odebrecht och Kerschowski, det andra efter hörna och det tredje på ett högklassigt skott.
Se målen här.

Antonia Göransson spelade hela matchen för Potsdam. Känslan är att hon är ur den formtopp hon hade i mars. Och hon fick kämpa defensivt med Kerstin Garefrekes under den andra halvleken.

För Frankfurt svider förlusten på många sätt. Dels är chansen till ligaguldet borta. Men i praktiken även chansen till andraplatsen, vilket innebär att det storsatsande laget – som nästa säsong kommer att innehålla nästan hela det tyska landslaget – troligen missar spel i Champions League. Man får nog se till att vinna finalen mot Lyon. Men sett till dagens insats, så blir det svårt. Troligen för svårt.
Varken Sara Thunebro eller Jessica Landström fick för övrigt någon speltid för Frankfurt.

I övrigt spelade troligen även FCR 2001 Duisburg bort sina guldchanser. Laget föll nämligen borta mot Bayern München med 2–0. Lena Lotzen och Katharina Baunach gjorde målen.
Däremot lever gulddrömmen i högsta grad för VfL Wolfsburg efter 3–0-segern mot Freiburg. Zsanett Jakabfi och Conny Pohlers gör mål i varenda match nuförtiden. Och ja, de satte även varsitt den här dagen.
Med två omgångar kvar leder Potsdam med en poäng före Wolfsburg. Till Duisburg är det fem poäng och till Frankfurt sju.

* 3860 åskådare såg Potsdam–Frankfurt. Fler ändå, 4739, var på plats när Homare Sawa gjorde sin första hela ligamatch för året. Hennes Inac Leonessa vann med 3–1 borta mot Jef United, och Sawa stod för ett målpass. Leonessas mål gjordes av Yukari Kinga, Mai Kyokawa och Megumi Takase.
Här är bilder från den matchen. Leonessa leder Nadeshiko League efter fyra omgångar, och är ett av två lag utan poängtapp så här långt. Det andra är Yunogo Belle.

* I damallsvenskan vann Malmö föga överraskande borta mot Piteå med 2–0. Skyttedrottningen Anja Mittag lämnade planen mållös, men tolkade jag henne rätt på twitter hade hon gärna fått med sig en sådan här hem från Norrland…
Imponerande att Elin Rubensson återigen hamnade i målprotokollet. Jag såg i Malmös Champions Leaguematcher i våras att hon har tagit ett rejält kliv i rätt riktning i vinter. Och fyra mål på fem inhopp är ett lysande facit.

* I Frankrike vann båda topplagen Juvisy och Lyon som väntat i den här omgången. Jag har inte sett Lyons laguppställning, men gissar att Lotta Schelin vilade. Det lät ju i alla fall tidigare i veckan som att hon skulle göra det.
Lyons seger mot Soyaux skrevs till 6–0, och Eugenie Le Sommer blev tvåmålsskytt. Det innebär att Le Sommer nu bara är ett mål bakom Schelin i skytteligan. De står på 20 respektive 19 mål.
Juvisy leder tabellen med en match mer spelad än Lyon. Men allt talar för att guldkampen avgörs den 3 juni, då Parislaget tar emot just Lyon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.