Äventyr i Winnipeg, dag 6: Potpurri av presskonferenser

Detta bildspel kräver JavaScript.

I dag har jag varit på tre presskonferenser, faktiskt tre ganska bra presskonferenser. Efter de senaste dagarna har förväntningarna sjunkit varje gång man går in och sätter sig för att lyssna på spelare eller ledare.

Men Nigerias Edwin Okon är en ny favorit. Han är alltid underhållande. I dag besvarade han en fråga om vad han tycker om att hans lag alltid kallas oförutsägbart:

”Ingen kan förutsäga vad det nigerianska laget skall göra. Bara han där uppe…”

En annan ny favorit är Meghan Klingenberg – hon är välformulerad och riktigt kul att lyssna till.

Den svenska presskonferensen var tråkigast – i varje fall verkade Kosovare Asllani tycka det. Hon plockade fram mobilen efter tio minuter utan frågor.

Det här inlägget blir kort, eftersom jag tänkte följa dagens matcher den närmaste tiden. Nu är det halvtid mellan Norge och Tyskland. Det är en match tyskorna har dominerat stort, men bara leder med 1–0 efter mål av Anja Mittag.
Tyskland är väldigt starka i offensiven, men de kliver fram med otroligt mycket folk och ligger inte kvar med jättesnabba backar. Känslan är att Norge kan få lite kontringslägen efter paus.

Här är mina bilder en och en:

Här är förresten klippen med Sveriges och USA:s presskonferenser – om någon är intresserad av att se hur snacket går dagen innan:

Och här är även en stor portion Edwin Okon:

2 tankar på “Äventyr i Winnipeg, dag 6: Potpurri av presskonferenser

  1. Hej Johan! Återigen tack för en bra blogg. Även om jag förstår att det är försent för Nigeria-matchen eftersöker jag dina fingertoppskänsliga spelaranalyser. Dvs individuella betyg på varje spelare. Skulle det vara något att satsa på? Mvh Denise

    • Tack. Jag satte betyg med kommentarer på alla spelare i Nigeriamatchen. Men det var bara för Borås Tidning. De sattes dessutom på slutsignalen, så några var inte klockrena. Nu i efterhand skulle jag ge 3:or till Lindahl, Dahlkvist och Sjögran. 2:or till Fischer, Berglund och Sembrant. Samt 1:or till Rubensson, Nilsson, Seger, Asllani, Jakobsson, Schelin och Schough. Alltså rätt låga betyg i snitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.