Den stora guiden till åttondelsfinalerna

På midsommardagen drar åttondelsfinalerna i VM i gång. Det är alltså nu som turneringen startar på allvar för de stora lagen.

Värt att observera är ju att VM också fungerar som OS-kval för Europa. Tre OS-platser skall fördelas, och det enda europeiska lag som är utslaget är Skottland – det lag som inte ingick i OS-kvalet.

Inget av de åtta återstående lagen möts i åttondelsfinal, det innebär att vi i teorin kan få åtta europeiska lag i kvartsfinal. I så fall krävs det medalj för att få spela OS-fotboll i Japan nästa år. Noterbart är att det enda europeiska land som deltagit i alla OS- och VM-turneringar hittills är Sverige. Nu kommer det att bli väldigt tufft att upprätthålla den sviten. Jag håller fem europeiska lag som favoriter i sina åttondelsfinaler – och Sverige är inte ett av dem.

Här är mina funderingar kring åttondelsfinalerna, match för match. Notera att oddsen gäller vilket lag som går vidare – alltså inte ställning efter 90 minuter:

Midsommardagen

17.30: Tyskland–Nigeria
Odds: 92–8

Thomas Dennerby:s Nigeria har överträffat förväntningarna bara genom att ta sig vidare ur gruppspelet. Senast mot Frankrike gjorde man en utmärkt match, försvarsmässigt sett – vilket är väldigt positivt. Starkt att göra det utan skadade Faith Ikidi. Det var ju bara på en omdiskuterad straff som fransyskorna lyckades göra mål.

Tidigare har Nigeria läckt ganska rejält i defensiven. Det var ju just Frankrike som stod för motståndet i Dennerbys debut som nigeriansk förbundskapten i april 2018. Då blev det hela 8–0. Snacka om förbättring…

Trots den positiva defensiva utvecklingen är det troliga att Nigeria åker hem efter åttondelsfinalen. Man gynnas ju inte direkt av att viktiga Rita Chikwelu är avstängd. Noterbart i Nigeria är att laget känns väldigt mycket stabilare sedan man bytte målvakt från 32-åriga Tochukwo Oluehi till 18-åriga talangen Chiamaka Nnadozie.

Även om Tyskland har storstjärnan Dzsenifer Marozsan på skadelistan skall alltså det tyska laget vara minst en klass bättre här. Man har en överlägsen bredd, och har visat god stabilitet genom att hålla nollan genom gruppspelet.

Allt talar för att det är Tyskland som väntar i kvartsfinalen för segraren mellan Kanada och Sverige. I kvartsfinalen får tyskorna (eller nigerianskorna, om de vinner) en fin fördel genom två fler vilodagar än sin motståndare.

 

21.00: Norge–Australien
Odds: 49–51

Det här är verkligen en vidöppen drabbning, den på förhand klart mest ovissa åttondelsfinalen. Jag tippar seger för The Matildas mest eftersom de har traditionen att nå kvartsfinal i världsmästerskap. De har varit bland de åtta bästa i de tre senaste VM:en – och på pappret är årets lag bättre än de tidigare upplagorna.

På planen har Australien jobbat sig in i mästerskapet efter en jobbig övertidsförlust mot Italien i öppningsmatchen. Och det var förstås otroligt viktigt för laget att måldrottningen Sam Kerr fick sätta fyra mål senast. Kerr är ju en matchvinnare, en spelare som kan vara droppen som får bägaren att rinna över i australiensisk favör.

Jag såg varken Australiens eller Norges matcher i den sista gruppomgången. Men mot Nigeria och Frankrike imponerade norskorna. Spelmässigt skulle jag nog ändå säga att de sett bättre ut än Australien så här långt.

Det är en väldig styrka att ha en kreatör på varje kant, som Norge har. Både Guro Reiten och Caroline Graham Hansen har ju kapacitet att skapa målchanser på högsta världsnivå.

Hansen skadade foten senast, men rapporterna från Norge säger att hon skall kunna spela. Det är förstås otroligt viktigt att hon är 100-procentig. För det är ju inte så svårt för en motståndare att stänga en kant. Men det är vansinnigt svårt att stoppa ett lag som har kreatörer på båda kanterna.

Utgångstipset är alltså Australien. Men det här är en match som bör helgarderas. Det kan således både bli förlängning och straffar. Vinnaren här ställs för övrigt mot England eller Kamerun i kvartsfinal.

 

Söndag

17.30: England–Kamerun
Odds: 95–5

För andra världsmästerskapet i rad har Kamerun tagit sig till utslagningsmatcherna. Man tog sig vidare genom ett segermål mot Nya Zeeland från Ajara Nchout i 95:e minuten. Stor glädje då. Fast nu lär det vara färdigskrällt från de otämjbara lejoninnorna.

England är såpass stabilt att man skall ta hem den här matchen. Har de bara lite koll på duktiga Gabrielle Onguene bör det här bli en stabil seger. Faktum är att England fått smyga under radarn hittills i mästerskapet. När man hör folk nämna tänkbara världsmästarlag nämns USA, Frankrike och möjligen Tyskland och Nederländerna. Phil Neville:s gäng får däremot inte så många guldtips.

Jag hade England på bronsplats inför mästerskapet, och som slutspelsträdet ser ut har laget absolut en semifinalplats inom räckhåll. Och väl där kan allt hända.

Ett frågetecken har ju funnits för vem som skall göra målen för England. Där har Ellen White klivit fram. Den 30-åriga Birminghamanfallaren gjorde två senast mot Japan och har därmed stått för tre mål på två spelade VM-matcher.

Förbundskapten Neville brukar röra runt mycket i sin startelva – men känslan är att han kommer att satsa på White som toppforward framöver i turneringen. Fast osvuret är bäst – Jodie Taylor gjorde ju också mål i sin senaste match.

 

21.00: Frankrike–Brasilien
Odds: 75–25

Det här är en riktigt otäck match för värdnationen. Alla förväntar sig att vi skall få se en kvartsfinal mellan USA och Frankrike – det som blir ett slags moralisk VM-final. Men Brasilien har kapacitet att lura oss på godbiten.

Även om brasiliansk damfotboll är på tillbakagång är laget inte ofarligt i enstaka matcher. Och Brasiliens största tillgång i den här matchen är ju det faktum att alla kräver fransk seger.

Faktum är ju att Frankrike inte har imponerat jättemycket i de två senaste matcherna. Både mot Norge och Nigeria har man vunnit på omdiskuterade VAR-straffar. I båda matcherna har man haft ganska svårt att skapa klara målchanser.

I åttondelsfinalen behöver nog fransyskorna få ordning på anfallsspelet. Annars är risken stor att drömmen om mästerskapsmedalj fortsatt bara kommer att vara en dröm.

I Brasilien återkommer Formiga efter avstängning, något som är väldigt viktigt. 41-åringen defensiva jobb på mittfältet är extra viktigt i en match där Brasilien förväntas försvara och ligga på kontring.

Just det där att spela på kontring borde ju faktiskt passa Brasilien väldigt bra. Kvicka Debinha har imponerat spelmässigt hittills i VM. Men hon har inte gjort något mål ännu. Kommer det mot Frankrike?

Personligen tycker jag att hon var värd att göra det på den här underbara klackskarven:

Faktum är att Brasiliens samtliga sex mål har gjorts av rutinerade Marta och Cristiane. Martas två har kommit från straffpunkten, medan Cristiane gjort fyra spelmål. Klarar trotjänarna av att bära laget vidare till kvartsfinal?

Brasilien var ju skadedrabbat redan innan turneringen. Under VM har viktiga Barcelonaspelaren Andressa Alves dragit på sig en lårskada, som gör att hon har spelat klart i mästerskapet.

För övrigt har Frankrike och Brasilien mötts fyra gånger de senaste fem åren. Det har blivit två franska segrar (2–1 och 3–1) samt två kryss. Så det skulle inte vara någon skräll om det här blir en riktigt jämn historia.

 

Måndag

18.00: USA–Spanien
Odds: 90–10

Spanien är ett bollskickligt lag, som gillar att kontra. Däremot har man väldiga problem att slå hål på uppställda försvar. Mot USA kommer spanjorskorna att få ligga på kontring. Ändå tror jag att det blir en alldeles för svår uppgift. Inte minst eftersom Spanien brukar behöva ganska många målchanser för att göra mål.

Spaniens chans här är att man är effektivt. Samt att laget kan hålla emot den amerikanska anstormningen. Hamnar man i underläge är det sannolikt kört.

Lagen möttes i Alicante i januari – då vann USA med 1–0 efter ett solomål av Christen Press. Som synes av klippet var det USA som hade det mesta och bästa i den matchen:

I USA är det ett litet frågetecken för Julie Ertz, som vilade mot Sverige. Hon är det defensiva navet på mittfältet, hon är dessutom en riktig pådrivare – och ett hyperfarligt vapen på fasta situationer. Det är även ett litet frågetecken för skyttedrottningen Alex Morgan, som klev av i halvtid mot Sverige.

I övrigt gäller det för de spanska backarna att hålla koll på Tobin Heath. Den kvicka bolltrollaren på den amerikanska högerkanten är i toppform – något Jonna Andersson fick känna av i torsdags.

 

21.00: Sverige–Kanada
Odds: 45–55

Det här är en ganska svårtippad match, där Kanada måste räknas som knapp favorit. Laget är rankat som femma i världen, medan Sverige är på nionde plats. Dessutom var Kanada det bättre laget i vårens möte i Algarve. Det var för övrigt en match jag gjorde en väldigt genomgripande genomgång av.

Noterbart är att det förväntas bli otroligt varmt i Paris på måndag, kring 35 grader. Vilka som gynnas mest av det är något oklart.

Det brukar vara jämnt mellan Kanada och Sverige. Men klart är att Kanada totalt sett varit det bättre laget under det här året. Kanada har bara släppt in tre mål på elva landskamper. Två av de baklängesmålen kom i torsdags mot ett hypereffektivt Nederländerna. Sverige har som jämförelse släppt in åtta mål på årets tio landskamper.

Jag såg en halvlek av Kanada–Nederländerna, och tyckte att kanadensiskorna trots förlusten såg ganska bra ut. Inte minst var det viktigt för dem att Christine Sinclair fick göra mål igen. Tidigare i VM hade hon haft ett par ramträffar, nu gjorde hon mål, och blev därmed den andra bredvid Marta att göra mål i fem raka VM-slutspel.

Sinclair är hjärnan bakom Kanadas spel. Men hon är inte den enda toppspelaren i laget. Personliga favoriter är den defensiva innermittfältaren Desiree Scott, eleganta backen/kantspelaren Ashley Lawrence och tian Jessie Fleming. Naturligtvis skall även försvarsgeneralen Kadeisha Buchanan nämnas. Hon har en fantastisk högstanivå, fast ibland är hon lite slarvig. Och det är nog slarvigheten som gör att hon inte fått så mycket speltid i Lyon.

Kanada är alltså starkt. Hur bra Sverige är just nu kan jag däremot inte bedöma. Jag såg att Expressens Emelie Zaar Ölander uttryckte att det svenska medaljhoppet har ökat efter matchen mot USA. Ärligt talat förstår jag inte vad hon bygger det på. Vi har ju inte fått se Sverige spela på riktigt ännu.

Visst, vårt reservbetonad lag gjorde en bra prestation mot USA. Men faktum är ändå att vi var chanslösa i matchen. Amerikanskorna gjorde vad de behövde, och var aldrig pressade. Mot Kanada får vi se om det var ett genidrag av Peter Gerhardsson att vila spelare. Vi får även äntligen en riktig värdemätare på vårt lag. Måtte det inte bli den sista i VM.

Värt att notera inför matchen är att både Sverige och Kanada varierar sitt spelsätt mellan det jag kallar 4–4–1–1, men ibland snarare är 4–2–3–1, och en uppställning med tre mittbackar. När Kanada spelar med tre mittbackar flyttar man ner mittfältaren Sophie Schmidt i backlinjen, medan Sverige brukar välja att spela med fem backar.

Tidigare har Peter Gerhardsson valt att spela med tre mittbackar i den här typen av matcher. Fast han gjorde faktiskt ett spännande undantag i just mötet med Kanada i Algarve cup. Då spelade faktiskt Gerhardsson med fyra mittbackar. Han formerade en fyrbackslinje där Amanda Ilestedt och Magdalena Eriksson spelade på kanterna. Blir det repris på det?

En annan tänkbar lösning är att ta in Ilestedt som en av de tre mittbackar, och spela Eriksson som kantspelare. Hennes inlägg håller ju hög klass. Och Ilestedt imponerade mot USA. I det svenska lägret är det ett litet frågetecken för Kosovare Asllani, som haltade efter torsdagens match.

En parentes från USA-matchen är att jag har läst om att Sverige hade tre–fem mästerskapsdebutanter i matchen. Jag hittar bara två, Nathalie Björn och Julia Zigiotti Olme. Alla övriga har såvitt jag kan minnas spelat i mästerskapsmatcher tidigare.

Det var en parentes. Tillbaka till Sverige–Kanada. Den svenska startelvan känns alltså oklar. Den kanadensiska däremot känns klar till tio elftedelar. Det lär bli Stepanie Labbé i mål. Lawrence, Buchanan, Shelina Zadorsky och Allysha Chapman lär spela i backlinjen, möjligen i sällskap med Schmidt. Annars spelar Schmidt på det centrala mittfältet ihop med Scott och Fleming. På ena kanten kommer Janine Beckie att spela och längst fram blir det Sinclair.

I de två första matcherna har snabba Nichelle Prince varit elfte kugge. Men mot Nederländerna satsade man på nickstarka talangen Jordyn Huitema. Det troligaste känns att man satsar på fart – och Prince – mot Sverige.

Räkna med att den kanadensiska lagledningen har 100-procentig koll på Sverige. Som assisterande förbundskapten sitter ju svenske Andrée Jeglertz.

Det lär bli fler spekulationer kring den här matchen innan måndag. Det mesta talar för en het, jämn och målfattig match, som kan gå hela vägen till straffläggning. Vågar man tro på nya svenska framgångar på Zlatan Ibrahimovic:s gamla hemmaplan, Parc de Princes?

 

Tisdag

18.00: Italien–Kina
Odds: 60–40

Båda lagen är positiva överraskningar hittills i turneringen. Jag trodde absolut att Italien skulle gå vidare – men att de skulle vinna gruppen följde inte mitt tips. Och Kina har visat att laget återigen är på rätt väg. Man har hittat tillbaka till sin defensiva stabilitet, och har spännande kombinationer i omställningsspelet.

Just omställningar är annars Italiens specialitet. Och det är på grund av italienskornas snabba och precisa kontringar som jag håller laget som favorit i den här matchen. Framför allt har ju Barbara Bonansea visat hög klass. Men även spelare som Cristiana Girelli, Aurora Galli och ytterligare några är duktiga i kontringsspelet.

Noterbart är att båda lagen har målvakter som har utmärkt sig. Både Laura Giuliani och Peng Shimeng har överträffat mina förväntningar så här långt i turneringen. Det kan bli avgörande vem av dem som har den bästa dagen.

Hos Kina förvånas man lite av att lagets båda affischnamn Wang Shuang och Wang Shanshan har matchats så lite hittills. Sannolikt måste de båda hitta rätt om Kina skall få igång något målskytte.

Laget har målskillnaden 1–1 i turneringen, och mycket talar för att det här blir ytterligare en målfattig match. Utgångstipset är 1–0 till Italien. Men det här kan sluta hur som helst. Det vore inte överraskande om det går till straffläggning.

 

21.00: Nederländerna–Japan
Odds: 80–20

Europamästarinnorna ställs mot de asiatiska mästarinnorna redan i åttondelsfinal. Där tror jag på en ganska klar seger för Nederländerna.

De orange lejoninnorna har i och för sig inte imponerat så mycket rent spelmässigt. Bland annat har viktiga mittfältstjärnan Lieke Martens inte alls fått spelet att stämma, vilket förstås påverkar hela laget. Och defensivt har det stundtals sett ganska darrigt ut.

Laget har dock vägt upp bristerna med en mäktig effektivitet. Mot Kanada senast förlorade man avsluten med 12–8, men vann matchen med 2–1. I den andra halvleken hade man bara två målchanser – och gjorde mål på båda. Det är en styrka. Effektiviteten talar för att holländsk seger. Med tanke på lottningen har ju laget faktiskt nu en semifinalplats inom klart räckhåll.

Vinnaren i den här matchen ställs ju mot vinnaren mellan Italien och Kina – vilket känns som en kanonlottning i en VM-kvartsfinal.

Faktum är att även Japan känns som en drömlottning för Nederländerna. Japanskorna  har nämligen vägt väldigt lätt i den här turneringen. Laget är bollskicklig, men saknar den nederländska effektiviteten. De saknar överhuvud taget effektivitet.

Japan var mållöst både mot England och Argentina. Orsaken till att man gått vidare är att man hade flyt med domsluten i 2–1-segern mot Skottland. Dels fick japanskorna dels en väldigt billig straff, dels struntade VAR-rummet i att rapportera en fullständigt solklar hands i eget straffområde på japanska Risa Shimizu.

Jag tror således att det här är Japans sista VM-match för den här gången. Till nästa års OS på hemmaplan måste man addera offensiv tyngd till truppen. Varför inte ta tillbaka Yuki Nagasato?

 

 

10 tankar på “Den stora guiden till åttondelsfinalerna

 1. Härligt att vi nått utslagsmatcherna och potential till några riktiga godbitar. Hoppas och tror att NOR-AUS, FRA-BRA och NED-JAP blir riktiga nagelbitare. Tror tyvärr att SWE-CAN slutar med klar seger för Kanada, om än inte målkalas. 2-1 kanske?

 2. Jag håller med om det allra mesta, men en sak är svår att både förstå och hålla med om: ”Hur bra Sverige är just nu kan jag däremot inte bedöma.” Varför inte? Särskilt som du just gjort det genom att koka ner bedömningen till ditt frikostiga odds 45-55 mot Kanada. Handlar det om att ”Den svenska startelvan känns alltså oklar.”? Den är precis lika oklar som för alla andra länder om man inte är förbundskapten. Däremot kan man ju spekulera och inbilla sig att man (du) vet, vilket du också gör kring Kanadas elva.

  Du skriver också att ”Vi har ju inte fått se Sverige spela på riktigt ännu.” Tyvärr och naturligtvis är det just det vi har – i tre matcher med delvis olika spelare. Skulle det vara en anledning till att du inte kan bedöma Sverige just nu? Du skriver vidare att ”….vårt reservbetonad lag gjorde en bra prestation mot USA.” ”Vi får även äntligen en riktig värdemätare på vårt lag. (mot Kanada, min anm.)” Nej, Sverige gjorde inte någon bra prestation mot USA. De gjorde en blek insats, trots att de redan när loppet i praktiken var kört, efter det tidiga ledningsmålet, kunde spela utan någon som helst press. Trots att det borde funnits åtskilliga spelare som borde tagit chansen att visa sitt bästa. Vilka ”gamechangers” saknades egentligen i den matchen? Nej, inga. Sverige har spelat tre VM-matcher, varav två mot svagt motstånd, utan att imponera, varken som lag eller individuella spelare (möjligen undantaget Janogy och i någon mån Asllani). Vilka spelare är det du vill se i startelvan för att du ska kunna säga att Sverige ställer upp med bästa och inte ”reservbetonad” lag? Alla vars bäst-före-datum är på väg att gå ut? Alla med mest ”mästerskapsrutin”? Och om Gerhardsson inte ställer upp med en förväntad startelva i dina ögon – har vi då fortfarande inte fått någon ”riktig värdemätare”? Återigen – tyvärr och naturligtvis har vi redan fått en värdemätare på Sverige. Den värdemätaren säger att 45 procents chans för svensk vinst mot Kanada är en gigantisk glädjekalkyl.

  I AB VM-bilaga trodde du på Kanada i VM-final, låt vara för en tänkt ”enklare” väg fram (förutsatt gruppseger) än många andra lag. Samtidigt kommer inget lag till VM-final utan betydande både individuella och kollektiva kvaliteter. Du har fortfarande inte uteslutit att Kanada ändå tar sig till Vm-final. Du har på bloggen bedömt Kanada som bättre totalt sett än Nederländerna (i en svarskommentar om jag inte missminner mig), i alla fall innan deras inbördes möte. Vidare pekar du på att Kanada varit bättre än Sverige det senaste året. Vad finns det som egentligen talar för att Sverige ska vinna? Faktiskt inte mycket, om ens något. Kan Sverige mobilisera något fantastiskt på en flera snäpp högre nivå än de visat hittills? Kan de lyfta sig för att det är do-or-die-match? Kanske kanske, men detsamma kan naturligtvis Kanada göra.

  Näpp – oddset är snarare 25 (max) -75 och redan det är en glädjekalkyl. Så K-Ä-N-N-S det.
  Så – återigen – varför KAN du inte bedöma Sverige? Kanske är det istället så att du inte VILL, av någon anledning? Jaaa….så K-Ä-N-N-S det. Det K-Ä-N-N-S också som att du på bara några stycken lyckades få till en hel årsproduktion av konstigheter.

  • Att inte kunna bedöma att Sverige är färgstarka som kokt havregrynsgröt och spelat lika bra som kokt havregrynsgröt är smakfullt är en gåta som även överstiger min förståelse. Vi har ju alla sett Sverige spela i tre matcher… eller har jag drömt… märkligt.

   Inte ens lite hallonsylt vid sidan av…

  • Det här känns som en omvänd LFC-debatt. Du kritiserade mitt tips av LFC i damallsvenskan för att jag byggde det på grumliga grunder – jag hade bara sett en (dålig) match av laget under försäsongen, och valde utifrån den att tippa laget en bit ner i tabellen.

   Då tyckte du att jag borde ha tittat på historiken, samt på vilka spelare som ingår i truppen.

   Nu gör jag tvärtom. Eftersom jag inte anser att de matcher det svenska laget har spelat har varit några värdemätare väljer jag att titta lite på historiken – hur brukar det se ut mellan Sverige och Kanada?

   För övrigt pratade jag med två kanadensiska journalister i går. De tycker att Kanada har underpresterat enormt, att laget är ofarligt framåt, att Christine Sinclair har blivit för gammal – och de tror att Sverige vinner lätt. De tyckte att mina 55–45 i kanadensisk favör var väldigt smickrande för Kanada.

   • Näpp, det billiga tricket att hänvisa till något som inte har med saken att göra och att blanda äpplen och päron funkar inte på mig. Men det är ju bra att det K-Ä-N-N-S som en omvänd LFC-debatt för dig Johan – det är ju ett av dina adelsmärken att använda fluffiga och luddiga K-Ä-N-N-S, när det egentligen handlar om annat, som kvalificerade bedömningar, som du nu i fallet Sverige tydligen inte vill offentliggöra.

    Du har bra minne, men något selektivt. Det jag då främst kritiserade var avståndet på fyra placeringar mellan FCR och LFC samt att du baserade det på svagt och ytterst begränsat underlag. Att ta med historik är inget fel, men däremot att undvika att se till vad som presterats i närtid och spelares kvaliteter.

    Mer närtid än tre nyliga VM-matcher går knappast att få. De svenska spelarna och deras kvaliteter är naturligtvis väl kända för dig. Du har ju dessutom själv skrivit att Kanada varit bättre än Sverige senaste året. Att Kanada jublade när det blev Sverige istället för USA i åttondelen är väl värt ungefär lika mycket som ditt samtal med två kanadensiska journalister. Det verkar som att du klamrar dig fast vid en naiv förhoppning att Sverige plötsligt inte bara ska bli en utan minst två klasser bättre än de nyligen visat. Jag tycker inte du anfört substans som gör detta trovärdigt och därmed är ditt odds 45-55 alltför smickrande för Sverige. Jag väljer färskvara – du väljer skåpmat. Men, som sagt, det är ju bra om det K-Ä-N-N-S rätt för dig.

    • Jag anser inte att man kan bedöma ett lag förrän det mött riktigt motstånd. Visst är USA i högsta grad ett riktigt motstånd. Men eftersom det inte kommer att vara samma svenska lag som spelar mot Kanada, så jag ser inte USA-matchen som någon riktig värdemätare. Den matchen mätte värdet på truppens bredd, men inte på dess topp. Och i slutändan är det bara truppens topp som räknas.

    • Så du menar att det skulle vara så stor kvalitetsskillnad mellan det lag Sverige ställde på planen mot USA och det du förväntar dig mot Kanada? Det tror jag inte ett ögonblick på. Bristerna har varit generella hos Sverige och påverkas bara marginellt av om några spelare byts ut. Vad Sveriges ”förstauppställning” går för har vi redan sett i de två inledande matcherna i VM – knappast några positiva tendenser. Och nog är det märkligt att du redan till minst tio elftedelar vet vilken startelva Kanada kommer med, men du kan inte räkna ut vilken Sverige sannolikt ställer upp med. Så vilka ”gamechangers” som inte var med mot USA, ska höja Sveriges spel till vinst mot Kanada? Nej, jag förväntar mig inget svar den här gången heller och frågan ställs bara för att indikera att bredden = toppen i Sverige.

     Kanske handlar din ovilja att utveckla varför du ger Sverige så höga odds som 45-55 att du inser att du då skulle få svårt att motivera detta, inte om att du inte kan utveckla saken. Kanske handlar din ovilja om att du inte vill verka för negativ så här något dygn i förväg. Kanske handlar det bara om att du gör en närmast helgardering i odds, vilket blir lättast att skriva utifrån när matchen är spelad.

     Du skrev att du inte förstod varför Ölander tyckte Sveriges medaljchanser ökat. Nej, det är nästan lika svårförståeligt som att Sverige, utifrån vad de visat i spel, skulle ha 45 procents chans att vinna mot Kanada – bara som jämförelse.

     Nu stänger jag butiken kring oddsfrågan – om cirka 28 timmar vet vi om ett litet under inträffat – K-Ä-N-N-S det så?

 3. Woooow! Nooooorge! Så härligt att se dem spela. Känns lite som en linköpingsseger också 😉
  Så glad att de är vidare till ytterligare en match. Styrka och skönhet!

  • Ha,ha Eurovision Song Contest, jag menar VM i fotboll för damer, där tysk domare först dömer ett straff efter pinsamt hands spel värt minst gult kort utöver straffen, för att i nästa veva de tyska VAR laget ”läxar” upp sin landsmanina ute på plan genom att förlöjliga hennes beslut, men också hela matchen.. drt har blivit för mycket med domarna och VAR som hejar på sina nära och näst nära grannar att hela tävlingen känns inte seriöst
   Sedan kommer väl ”sagor” om något övrrskattade norges förbunskapten som lagets avancemanget kan tacka den tyska domarna, på och utanför plan…..

   • Så Kumagai är min nära och kära granne då? Nej, jag tycker tvärtom att VM fått en slags härlig mening nu efter Norges avancemang – de har något som jag gillar. Så jag tackar Norge och hoppas att Japan och Italien också går vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.