Fullmatad fotbolls- och tennishelg

Mitt fotbollsfokus ligger för tillfället på OS-lottningen på tisdag. Men innan dess skall det spelas en mängd intressanta klubbmatcher. Här är en liten genomgång av helgens godbitar.

* Damallsvenskan är framme vid omgång tre. Och det är en rejält utspridd omgång med sex matcher på fem dagar från och med i morgon.
Morgondagens match AIK–Kif Örebro är hyperintressant. AIK får inte många bättre chanser att ta tre poäng, än hemmamöte med ett lag med högst stukat självförtroende – och med noll gjorda mål framåt.

Omgångens höjdpunkt på förhand är förstås Tyresö–Malmö. Men även Umeå–Linköping och Kristianstad–Jitex är väldigt intressanta möten. Känslan är att vi efter den här omgången mer tydligt kommer att kunna se vilka lag som kommer att haka på i toppen, och vilka som blir bottenlag.

* Champions League-semifinalerna spelas klart i helgen. Egentligen borde de båda matcherna vara de givna höjdpunkterna. Men Lyon har ju redan i praktiken säkrat sin finalbiljett, vilket gör att söndagens bortamöte i Potsdam känns iskallt.

Och jag förväntar mig inte heller att Arsenal skall kunna vinna borta mot Frankfurt, men morgondagens semifinal lever i alla fall.

* Lever gör också spänningen i den italienska ligan. Men svensklaget Bardolino Verona måste garanterat vinna morgondagens seriefinal, hemma mot Sassari Torres – för annars är nog guldchansen borta.

* I norska toppserien visar nrk.no den här veckan tippade toppmötet LSK-Röa. Hade jag inte varit upptagen hela helgen med Fed cup i tennis så hade jag gärna sett mitt nya favoritlag i morgon 15.00. Men det kommer väl fler chanser.

* I Danmark spelas sista omgången av grundserien i 3F-ligan i morgon. Där spelar BSF och OB en helt avgörande match om vilket av lagen som skall följa med Bröndby, Fortuna Hjörring och Skovbakken till slutspelsserien. Oavsett hur det går mellan BSF och OB är det dock mellan de tre övriga guldkampen kommer att stå.

* På söndag kan FCR 2001 Duisburg och VfL Wolfsburg ta sig förbi Turbine Potsdam i toppen av Frauen-Bundesliga. Duisburg spelar borta mot Jena, och Wolfsburg hemma mot Hamburg.

* Men för mig är helgens hetaste möte trots allt Sverige–Storbritannien i Fed cup i tennis. Min huvudsakliga arbetsuppgift i helgen är att följa varje steg Sofia Arvidsson och Johanna Larsson tar i Boråshallen. Vi hörs när jag är åter i fotbollsvärlden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.