Silly season, ny Europaranking och lite till

Jag har njutit av er diskussion kring förra inlägget. Det har nu passerat 100 kommentarer, vilket visar på ett engagemang som är kul att se.

Ett av damfotbollens huvudproblem är ju just bristen på engagemang. Med tanke på det är det förstås härligt att se att inläggen här kan leva sitt eget liv.

Rent allmänt har det annars inte hänt jättemånga omvälvande saker de senaste dagarna. Silly season i damallsvenskan är inne i ett ganska lugnt skede. Och så kommer det nog vara någon vecka till. Det brukar smälla till igen kring jul och nyår.

I helgen var det dock två intressanta övergångar av spelare från Västkusten som flyttar österut. Den ena har det diskuterats en del om i kommentarfältet till förra inlägget. Jag tänker förstås på Elin Landström:s övergång till Linköping.

Elin Landström

Det blir intressant att se hur vänsterbacken klarar sig i mästarlaget. Personligen har jag varit lite besviken på vad hon uträttat i Göteborg. Jag hade stora förväntningar på henne och hennes vänsterfot när hon kom till GFC. Men jag blev ganska omgående fundersam, eftersom jag tyckte att hon slarvade väldigt mycket i passningsspelet.

Den uppfattningen har levt kvar under hennes två säsonger i Göteborg. Hon passar ofta bollen mot medspelarna, inte till. Med det menar jag att hon ofta av rent slarv slår passningar som hamnar bakom medspelare, eller på fel fot, vilket bromsar anfallsspelet.

Det blir intressant att se om Landström kan utvecklas så att hon använder sin fina vänsterfot till att slå passningar med bättre kvalitet när hon nu hamnar i en bättre omgivning.

Faktum är att jag i nuläget tycker jag att Kristianstad har gjort en klart bättre värvning från Västsverige när de hämtat Josefine Rybrink från Kungsbacka.

Josefine Rybrink

Jag har sett Kungsbacka ganska många gånger i år, och Rybrink har verkligen varit i en klass för sig. Hon är en ledare, som gärna vill ha bollen och som har ett utmärkt passningsspel. Ibland när jag sett henne i år har jag tyckt att 19-åringen stannat för länge i elitettan, att den näst högsta serien inte givit henne tillräckligt med utmaningar det här året.

Det blir således väldigt intressant att se vilken utveckling hon kan få när hon kommer till ett Kristianstadslag som ser alltmer spännande ut. Man slutade femma redan i år, och med en skadefri trupp kan det bli ännu bättre nästa år.

Olivia Schough

Den här veckans snackis har ju annars varit att Olivia Schough verkar vara på gång till FC Rosengård. När jag först hörde ryktet för någon vecka sedan undrade jag om det verkligen stämde. Den spontana känslan är ju att Schough får svårt att platsa i Malmöklubben.

Rosengård har ju byggt en stark bemanning både på forwards- och yttermittfältsposition. Men visst, Schough visade ju en god höstform, och hon har ju ambitionen att ta sig tillbaka in i landslaget, och då kan en övergång till Rosengård kanske vara en bra utmaning. Dessutom har hon ju flera kompisar i Malmöklubben, vilket säkert också är lockande för henne.

Eskilstuna är ju ett av de lag där man förväntar sig lite värvningar framöver. För i nuläget är det knappast dukat bord för nye tränaren Jonas Björkgren. Han har i och för sig ett hyperintressant anfallspar med Loreta Kullashi och Mimmi Larsson att bygga kring. Men det ser framför allt rätt tunt ut på mittfältet ännu så länge.

* I elitettan har Assi knutit upp Växjös succétränare Pierre Persson. Kanske att Assi kan vara med och slåss om den andra damallsvenska platsen nästa år. För AIK tycks ju redan ha firat att de är ett av de lag som kliver upp nästa år…

* I dag har lottningen till Algarve cup kommit. Där får Sverige en riktigt bra match mot Kanada samt två ok mot Kina och Ryssland.

Apropå landslaget kom i dag Uefas nya landslagsrankning. Där noteras att Sverige är nere på sjunde plats, bakom bland annat Schweiz och Spanien.

Faktum är ju dessutom att ingen av de tre nationer som historiskt sett dominerat damfotbollen i Europa finns med på topp fem. Tyskland har fallit till sjätte plats, Sverige alltså till sjunde och Norge är tolva. Noterbart att Danmark finns på elfte plats, trots att man nådde EM-final i somras.

Så några ord om den fotboll som spelades i helgen. Det var cupomgång både i Tyskland och England, och inga anmärkningsvärda resultat.

I Frankrike vann de tre storlagen, även om Montpellier faktiskt var illa ute borta mot Soyeaux, trots ett ledningsmål från Stina Blackstenius i matchinledningen.

Först i 83:e minuten kunde Marie-Charlotte Leger göra Montpelliers matchavgörande 2–1-mål. På slutet rann det i väg till 1–5, bland annat efter ytterligare ett mål från Blackstenius.

Hon har nu totalt gjort tio mål, vilket ger henne en delad tredjeplats i den skytteliga som leds av Ada Stolsmo Hegerberg på 15 mål. Här är höjdpunkter från Montpelliers 5–1-seger:

I Italien gör ju Juventus en intressant debut i högsta serien. Och som man gör det. Storklubben står på full poäng och målskillnaden 20–2 efter sju omgångar.

I helgen vann man seriefinalen borta mot Brescia med hela 4–0, bland annat efter ett snyggt 2–0-mål från finska Sanni Franssi.

För svensklaget Fiorentina har säsongsupptakten varit närmast fiaskoartad. När de vann ligan i våras tappade man bara tre poäng på 22 omgångar. Nu har laget bara tagit 12 av 21 poäng och ligger således redan nio poäng bakom Juve.

Den nu pågående liga utanför Europa som är mest intressant är tveklöst W-league i Australien. Där utmärkte sig några före detta damallsvenska profiler i helgen. Bland annat visade Lisa De Vanna att hon har kvar sin snabbhet. Hennes fullträff kvalade in bland helgens fem snyggaste:

Det tredje snyggaste målet var ett klassmål från glödheta Sam Kerr. Hon har för övrigt föga oväntat korats till Asiens bästa spelare 2017:

Slutligen ett klipp med en liten vändning att träna på i vintermörkret…

36 tankar på “Silly season, ny Europaranking och lite till

 1. Schough kommer att få jobba väldigt hårt för att ta en plats i lagets första uppställning. Men flytten är nog viktig för henne socialt.

 2. Ja, det ska bli intressant att se hur det går för både Landström och Schough – av olika skäl. Kul för Blackstenius att målen trillar in lite då och då. När publiken glimtade förbi fick jag för ett ögonblick känslan av en match på Vilans IP i Kristianstad – ja, förutom antalet mål alltså…..Det finns en fotbollsvardag i Frankrike också. Lätt att glömma när mycket av det som når oss handlar om topplagen i WCL eller landslaget.

  Apropå spelarexporter från Västsverige (dit ju också Schough kan räknas, även om det var länge sedan) – du var bekymrad över läget i landsändan och damfotbollens vagga för några månader sedan. Hur är läget nu från din horisont? Oförändrat?

  Jaaaa…..henne ska vi ha – en bortvändning värdig en Marta! Hur många spelare i DA matchar den tekniken?

  • I Boråsområdet, eller Sjuhäradsbygden som vi ofta kallar det, är läget på damfotbollsfronten oförändrat becksvart. Under 2017 gjorde spelare som fått sin fotbollsfostran i mitt område totalt fyra matcher i damallsvenskan – lägsta noteringen någonsin. Och i nuläget är ingen Sjuhäradsspelare kontrakterad i damallsvenskan för 2018.

   Dessutom meddelade Elfsborg i går att de inte ställer sig bakom någon damelitsatsning i Borås. Pluslåst artikel.

   Kollar vi Västsverige som helhet ser det inte mycket bättre ut. I nuläget står och faller damfotbollen i väst med Kopparbergs Göteborg FC, som ju i alla fall inlett silly season lovande. Kanske att man kan få ett lyft igen 2018.

   Bakom KGFC ser det däremot väldigt dystert ut. Kungsbacka är ju tvåa, men där ser det ut som att framtiden mer handlar om kamp för ekonomin än om satsning mot damallsvenskan.

   GP hade i helgen en artikelserie om damfotbollen i Göteborgsområdet, och det var ingen rolig läsning. Bland annat berättades att 123 klubbar hade damlag på seniornivå 1985. Drygt 30 år senare är siffran nere i 56 – alltså mer än en halvering.

   Så nog finns det anledning att vara fortsatt bekymrad.

 3. Intressant det du skriver om Landström. Kanske har dock ledningen sett något, ett något de vill utveckla, tror sig kunna förfina. De har ju träffat rätt så många gånger tidigare, menar jag. Ta till exempel Oscarsson det fungerade ändå bra, även om många var skeptiska.(nu kan hon iofs bara bli bättre och växa under 2018 också). Blir det något liknande för Landström?

  Bra att Schough gick till FCR och inte LFC, iallafall (skönt, jag blev lite orolig först). Hon hade inte passat som spelartyp i Linköping. Sedan det här med att EU ibland liknar ett utvecklingslag åt FCR är en annan historia (tänker främst på Kullashi om ett eller ett par år…).

  Trots 101 kommentarer, ännu ingen tränare. Vi i Linköping hoppas (kräver* är ett för starkt ord) givetvis på julklappar och nyårsfyrverkeri! 🙂

 4. Det ligger nog mycket i detta som ”Svenneberka” skriver att flytten (till Malmö) är nyttig för Schough, socialt sett. Att sedan slå sig in i startelvan är en helt annan historia. Tycks som om Rosengård, vis av förliden säsongs beska lärdomar, tänker gardera sig med en så ”bred bänk” som de ekonomiska resurserna tillåter.

  Elin Landström, ja. Erkänner att jag inte sett tillräckligt mycket av henne de senaste åren för att bedöma om hon är ett kanonfynd eller ett s k nerköp för Linköpings FC. Kan hon till att börja med komma upp i samma nivå som Jonna Andersson höll sina två sista säsonger, ja, då är succén given!

  Vi kan förmoda att många kommunikationslinjer är överhettade just nu p g a all trafik mellan klubbar på spelarjakt och spelare eller deras agenter på klubbjakt innan den stora helgfriden sänker sig över fotbollssverige. Några klubbar ligger bra till redan, andra har det säkert stressigare. Detta gäller inte minst Linköping, som först och främst har att fylla den vakanta huvudtränarplatsen. Än så länge inga trovärdiga rykten i fallet, bara lösa spekulationer.

 5. Någon som vet om Jenny Hjohlman (Kif Örebro) är klar för en fortsättning i Kif eller om andra klubbar är intressanta? Hon känns som en spelare som i rätt miljö skulle kunna ta en plats i landslaget t.o.m. Hennes första säsonger i Umeå var ju lysande och tycker hon skulle passa bra i Linköping faktiskt som ett alternativ som både central forward eller på en kant. Snabb, teknisk och målfarlig då hon är i form.

  • Hjolman har väl fört en rätt anonym tillvaro i KIF 2017, ofta i startelvan, men också utbytt ofta och bara ett mål. Inte kan hon heller längre kallas ung talang. Gissar att hon behöver göra en riktigt bra säsong innan hon blir intressant för något av topplagen i DA och få en ny chans i landslaget. Så det är väl det där sista du skriver ”….då hon är i form.” som saknats i år. KIF verkar satsa på spelare från ungdomslandslagen och kring mer etablerade namn som Dahlkvist och Gråhns är det tyst, eller? Inga helt uppenbara och vassa ersättare till Spetsmark, Söberg, Terry och Jansson vad jag förstår. Nytt tränarpar i alla fall med målet att återvända till DA.

 6. Brist på engagemang gäller ju i alla damidrotter på lagsidan i Sverige. Och då är damallsvenskan ändå i topp när det gäller publiksiffror. Hur många forum/bloggar finns det som diskuterar damhockey, daminnebandy eller dambasket? Damidrott på lagsidan i Sverige upplevs nästan som en slags subkultur/något konstigt att vara intresserad av hos många personer. När jag har varit engagerad under matcher när det gäller damidrotter har jag några gånger fått konstiga blickar och frågor varför jag höjer rösten från den övriga fåtaliga och knäpptysta publiken. ”Varför är du engagerad, detta är ju damidrott?! Du ska vara tyst och inte bry dig trots att du är här.”

  • Ja, bristen på engagemang finns på många håll, även inom mindre herridrotter. Men det är lik förbannat just engagemanget som måste ökas inom damfotbollen. Det är ju bara personer med engagemang som är beredda att betala för att se damfotboll.

   I längden måste damfotbollen hitta formeln för hur man får folk att vara beredda att betala för att se matcherna. I nuläget läggs stor kraft på att få pengar från herrfotbollen, vilket är bra för spelarna som får bättre löner, men vilket bara är konstgjort andning för själva sporten. För det innebär ju bland annat att i klubbar med både herr- och damlag blir herrarnas fram- och motgångar otroligt mycket mer avgörande för damernas satsning än damlagets egna resultat.

  • Hoppsan – grindvakten och grå eminensen Nilsson själv i farten. Då måste det vara något allvarligt. FCR vill alltså inte förknippas med Schough. Jag vet inte om Schough eller FCR är mest att gratulera. Kanske gratulerar och beklagar till båda?

   Nu spekulerar vi vidare…..

  • Oj, nu vaknade självaste överhövding Nilsson till!
   Tycker att han ska vara glad att det spekuleras och kommenteras i denna spalt. Det är trots allt ett litet friskhetstecken för sporten ”Damfotboll”.
   Men Nilsson kanske surar lite när någon/några skriver och tycker annorlunda än klubbtidningarna Kvällsposten och Sydsvenskan….
   När FCR var borta från guldstriden vände klubbtidningarna på kuttingen och skrev: ”Skönt, nu kan vi inrikta oss på Champions League”.
   Sen dök Chelsea upp i lottningen och så var säsongen över.
   Vore det inte dax snart för klubbtidningarna att syna sportchef Therese Sjögran och hennes arbete en smula.
   Hur många (topp)spelare har lämnat under Sjögrans ledning?
   Hur många bra – och prisvärda – spelare har kommit med Sjögran som sportchef?
   Och de som har köpts in – hur många har haft en positiv utvecklingskurva?
   PS. Erling, lovar att ringa dig nästa gång ett rykte dyker upp på stan! Lycka till med säsongen 2018!

 7. Schough är en bra fotbollsspelare och en jättetrevlig person… Jag har inga problem att förknippas med henne … Blir bara så irriterad att så många skriver och hittar på saker som inte finns grund för …

  • Ett rykte börjar alltid någontans. I detta fall var det på Eskilstuna-Kuriren, där någon skribent med fantasi ville lysa upp Silly season-dimman med ett litet scoop. Eller också var det någon inom själva klubben, EUDFF, som trodde sig ha hört något av någon någonstans… Inom sportvärlden sprider sig rykten som en löpeld, oavsett om de är sanna eller falska, bäste Erling Nilsson. Man behöver dock inte vara ute efter att chikanera en sympatisk och oförvitlig idrottskvinna, i detta fall Olivia Schough. Tycker att vi samfällt ber Olivia om ursäkt och tillönskar henne en riktig bra säsong 2018, oavsett var hon än hamnar till slut!

   • Hoppas att du läste vad jag skrev om Olivia ?
    Hon är en bra spelare som tillfört mycket i Eskilstuna och även i landslaget och är en trevlig person.
    Önskar henne ett bra fotbollsår 2018

 8. Det är Roliga diskussioner och spekulationer i silly-season tider bland oss fans i denna blogg-kommentars-fält, att som en anställd i föreningen går in här och säger att en blir irriterad över det är ju bara pinsamt.

 9. Jag har inte sagt att du inte får ha synpunkter. Och ingen skriver väl här felaktigheter om någon klubb däremot är det förmodligen felaktigheter om övergångar och värvningar. Det jag menar är att vi fans är här och diskuterar, spekulerar och samtalar om damfotboll och vi brinner för våra favoritlag. Inte så fräscht att se en s.k anställd i förening komma här o irritera sig på det.
  Metan

  • Enligt ditt tidigare inlägg var det ju fritt att spekulera och samtala om damfotboll i denna blogg.
   Varför är det ”dåligt att skriva så om FCR”?
   Jag tycker, på riktigt, att Sydsvenskan och Kvällsposten har en dålig journalistisk bedömning när det gäller FCR. Den är alltför positiv i jämförelse med ett herrlag som sitter på den överlägset största kassan.
   Jag anser fortfarande att Sjögran varit synnerligen blek på sin post som sportchef!
   Antar att ditt favoritlag heter Rosengård..?

   • det är fortfarande fritt att spekulera och samtala, tror jag!? :). Bara för att jag tycker det var dåligt betyder det inte att en inte får samtala o spekulera. Jag gillar bara inte den smutskastningen från dig om fcr. Nej jag är inte FCR:are, jag är LFC;are (Y)

   • Förstår inte…Varför kallar du lite kritik för ”smutskastning”.
    Jag ”smutskastar” ingen. Tycker bara att Sjögran gjort ett blekt jobb.

 10. @Erling Nilsson och Alla. Rykten om spelarövergångar är en del av den här tiden på året och när transferfönster öppnar. Det är väl en del av ”silly” i silly season. Ibland är rykten fel och ibland stämmer de, som med Landström till LFC.

  Att vissa spelare och klubbar blir föremål för mer rykten än andra är inte heller konstigt. En spelare i landslagsnivå och en toppklubb drar naturligtvis alltid mer uppmärksamhet till sig än andra. Schough och FCR är två exempel. Vad skulle spelare välja om valet stod mellan att det var i princip knäpptyst både före en förväntad och efter en bekräftad övergång? Vad skulle en klubb välja – tystnad eller viss ”buzz”? Med det följer också att allt som skrivs eller sägs inte stämmer med den information som ett fåtal har, men var gör det det i samhället i övrigt? Jag gissar och hoppas att Erling Nilsson också skrivit till chefredaktören/ansvarig utgivare för Eskilstunakuriren, varifrån ryktet om Schoughs övergång verkar härstamma? Jag gissar och hoppas att Erling Nilsson alltid gör detsamma med de Malmöbaserade kvällstidningarna? Inte….?

  Spelare, precis som klubbar, jobbar med sina ”varumärken”. Att det ibland florerar rykten som inte visar sig stämma tror jag de flesta tycker är ett rimligt pris att betala för att upprätthålla intresse för sin person och sitt ”varumärke”. Jag har svårt att tro att Erling Nilsson inte inser det. Det finns alltså ingen som helst anledning att be Schough om ursäkt. Rykten är en del av ”varumärkesbyggandet” och även de felaktiga kan därför ses som produktiva. Jag är inte heller säker på att varken Schough själv eller hennes agent är olyckliga över ryktet. Tvärtom – det kan vara ett plus i pågående förhandlingar med klubbar. Det måste väl dessutom finnas värre saker för en spelare än att bli förknippade med övergång till Rosengård? Det måste väl finnas sämre spelare att bli förknippade med för Rosengård?

  Spekulationerna om Schoughs övergång till Rosengård kan inte heller helt sägas vara tagna helt ur luften. Flera spelare har ju faktiskt gått från United till FCR nyligen. Det är också värt att notera att ingen av de ledande damfotbollsbloggarna hävdat att Schoughs övergång skulle vara bekräftad. Om ”nyheter” bara bestod av till hundra procent och av alla möjliga parter bekräftade sanningar, skulle det inte bli mycket skrivet eller sagt. Precis som Schough själv skriver ska man inte lita på allt som skrivs eller sägs. Kritisk läsning har antagligen större plats idag än någonsin tidigare i och med dagens ohämmade kommunikationsflöde. När Tyresös ”starke man” i en blogg dementerade att Tyresö skulle ha betydligt större spelarbudget än andra jämförbara klubbar visade sig sanningen när den statliga lönegarantin aktiverades. ”Sanningen” finns alltså inte heller alltid hos officiella företrädare för klubbar. De arbetar för sina syften – i stort och smått samt på kort och längre sikt.

  Självklart ska Erling Nilsson och andra företrädare för klubbar komma till tals också i kommentatorsfälten på bloggar som denna. Eftersom det är mycket ovanligt väcker det dock uppmärksamhet. Det är inget problem att klubbföreträdare eller spelare kommenterar – tvärtom. Det är värdefullt och borde ske mycket oftare. Då skulle bloggarna kunna bli (ännu) mer läsvärda och kommentarer bli (ännu) mer insiktsfulla och med olika perspektiv på de frågor som tas upp. Kanske en bråkdel av den tid som ägnas åt självbekräftelsemaskiner som Twitter och Facebook med flera, istället skulle ägnas åt kommentarer i bloggar? Men då får man också räkna med att då och då bli emotsagd och det gillar ju inte alla. Så skriv mer och oftare Erling Nilsson med flera!

  Det finns andra, både företeelser och organisationer, att rikta pilar mot än de som kommenterar på bloggar. Jag gissar att vi som kommenterar i de flesta fall har ett genuint intresse för damfotboll. Bara att hitta fram till bloggarna tyder på det. Vi behöver bli fler, inte färre! Vi behöver skriva mer, inte mindre! Spekulationer är en del i det engagemanget.

  • Precis och det är väl inte helt otänkbart att ryktet om en flytt
   till FCR kommer från Olivia själv eller hennes agent i syfte att
   höjda anbuden.

   • Kan ju vara en bra strategi om hon vill ha ett bättre kontrakt med Eskilstuna. Har för mig att en tränare gjorde ngt liknande för ett år sedan.

 11. Från rykten till sanningar – spelordning DA 2018: svenskfotboll.se/damallsvenskan/arkiv/damallsvenskan/2017/12/spelordning-damallsvenskan-2018/

 12. Ingen har väl sagt att företrädare för klubbar (som Erling) inte får komma till tals i kommentarsfälten på bloggar!!?

 13. Det är väl dags för FC Rosengård att byta namn till FC Rosentuna eller Rosengård United efter deras klåfingriga värvande. Rätt trist att se tendenser hos både Rosengård och Linköping att värva sönder konkurrenter.

  Det är väl så det fungerar men att det är så fantasilöst i damfotbollens högborgar uppmuntrar inte mig särskilt.

  • När har en klubb ”värvat sönder” en konkurrent?

   Rosengård har värvat Brown och Björn från United. Är det verkligen att ”värva sönder”? Att Rosengård har blivit av med flera internationellt gångbara spelare är välkänt. Att Schelin och Rytting Kaneryd dras med skadeproblem är lika känt. När klubben bygger ett nytt lag med ny rekryteringsstrategi är det inget konstigt att blickarna riktas mot flera lag i DA. Jag tror inte heller FCR såg eller ser United som konkurrent, eller i varje fall, huvudkonkurrent. Möjligen en underskattning, men i alla fall.

   Att Linköping skulle ha ”värvat sönder” eller ens tendens till det är verkligen att vända på steken. Klubben har under drygt ett år förlorat en startelva som med stor sannolikhet skulle ha varit med i toppstriden i DA och gått långt i WCL. Möjligen kan man istället hävda att Linköping blivit söndervärvade, men inte av en enskild klubb, även om tre toppspelare gått till Wolfsburg. Vilken eller vilka klubbar har LFC ”värvat sönder”?

   Det är väl ytterst ovanligt att en klubb blir söndervärvad av en annan klubb. Däremot finns det några exempel på att klubbar blir av med många spelare. FCR och LFC har nämnts, men risken är ännu större när lag ramlar ur särskilt högsta serien – fråga Umeå och Mallbacken, för att ta ytterligare några exempel. Jag har inte hört från Mallbacken att de blev ”söndervärvade” när Sarah Bergman och Mimmi Larsson gick till United, eller när Karlenäs och Janogy gick till Piteå. Har du?

   Jag tycker nog att man får komma upp i åtminstone fyra fem spelare som går till samma klubb (när hände det senast?), innan man kan tala om söndervärvad. Däremot kan man nog tala om att Damallsvenskan som helhet blir söndervärvad på de mest attraktiva spelarna, men då är det av flera utländska storklubbar (som ”Damallsvenskan AllStars” Wolfsburg), inte av en enskild klubb.

   Fantasilöst i ”högborgarna”? Jag vet inte hur mycket högborgar det är i varken FCR eller LFC, även om de lagen varit mest framgångsrika de senaste åren och hittat sätt att bli och vara det. Men om klubbar som värvar är ”fantasilösa” så måste väl också de spelare som värvas vara det? Det krävs två underskrifter på kontraktet bevisligen. Jag tror tvärtom att både värvande klubb och enskilda spelare har både förväntningar och ”fantasi” om vad det kan innebära. Förutom en mängd andra skäl vill spelare vinna titlar. Därför går de till klubbar som LFC och FCR. Det är väl upp till United att bli lika attraktiva, eller?

   Utveckla gärna litet mer hur du tänker kring det här med att ”värva sönder” och ”fantasilöst” samt – inte minst – hur det skulle kunna vara annorlunda just nu. Det kan bli spännande läsning, tror jag!

 14. Hur indignerad man än må vara över att större klubbar ”värvar sönder” konkurrenter, så får vi svälja förtreten och acceptera detta faktum. Jämför då med hur lystna utländska storklubbar med vida spenderbyxor, Wolfsburg, PSG, Chelsea o.s.v., närmast renrakar andra klubbar – inte bara svenska – på de bästa spelarna! Fast det är ju ingenting nytt, det har herrfotbollen fått leva med i decennier.

 15. Drar en tråd till i nystanet Schough.
  Hon vill inget hellre än att spela i FCR på grund av ”sociala skäl”
  FCR säger nej tack.
  Eskilstuna har sagt ”Tack o hej!”
  Fortsättning följer.
  Lägger en liten slant på att hon hamnar tillbaka i Gbg till slut.
  PS. Väntar på kommentar från Erling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.