Banusic lämnar Linköping för Kina

Marija Banusic

Dagens stora svenska damfotbollsnyhet är att Marija Banusic som väntat lämnar Linköping. Hennes nya klubbadress blir kinesiska Beijing BG Phoenix FC, som tränas av hennes tidigare tränare Kim Björkegren, och där Elena Sadiku är assisterande tränare. Bland de nya lagkompisarna finns bland annat den före detta Tyresöspelaren Vero Boquete.

Klubbvalet är inte helt överraskande, då trion Björkegren, Sadiku och Banusic har samma agent – Michael Kallbäck.

Att Banusic skulle lämna LFC har känts ganska självklart ett tag. Hon har en riktigt jobbig vår bakom sig, där hon bland annat tappat den landslagsplats hon spelade till sig i fjol. Under Marcus Walfridson var hon dock förstavalet i rollen som tia bakom Natasha Dowie i LFC.

Utfallet på planen var dock långt ifrån bra, Banusic hade inte bara det tungt i spelet, hon visade också stor frustration. I 1–0-ledning borta mot Kristianstad fick hon ett spel och skickade iväg bollen ut på den tennisbana som finns bakom ena målet på Kristanstads nya fotbollsarena.

Efter den matchen skrev jag att:

”Det gäller nog för tränare Walfridson att hålla uppe humöret på Banusic, för forwarden kommer lite i kläm när LFC väljer spelsätt med lågt försvarsspel och omställningar. Hon är ju varken en försvarsspelare eller löpare.”

Den matchen visade sig dock bli Walfridsons sista som Linköpingstränare. Och när Henrik Jensen tog över var ett av hans första drag att placera Banusic på bänken. I Jensens debut vann också LFC mot Göteborg. Hans andra match var cupfinalen mot Rosengård. Även där började Banusic på bänken. Hennes inhopp slutade dock illa – hon fick grovt rött kort efter en sen och våldsam satsning mot Sanne Troelsgaard.

Banusic fick chansen i startelvan i förlustmatchen mot LB07, men i övrigt har hon varit bänkad sedan tränarbytet. Och det är svårt att kritisera Henrik Jensen för det valet.

Efter nio omgångar i damallsvenskan har Linköping nämligen bara tagit fyra poäng av tolv möjliga med Banusic i startelvan – ett snitt på en poäng per match. Däremot har det blivit hela tio poäng av 15 möjliga utan Banusic – två poäng i snitt. Linköping har alltså dubbelt så bra facit utan Banusic i startelvan.

Även om man tittar målmässigt har laget vunnit på att spela utan Banusic. Man har målskillnaden 4–6 i damallsvenskan under de 379 minuter som hon har varit på planen. De 431 minuter hon varit vid sidan har Linköping däremot gjort 7–4.

I dag säger Jensen så här om Banusic till SVT:

”Hon har inte haft det så lätt spelmässigt, hon har inte spelat så mycket 2018 på grund av den konkurrenssituation vi haft. Men hon har betytt mycket för oss, framför allt 2017.”

Jensen själv har hyllats för sitt sätt att leda laget. Nyligen beklagade storstjärnan Kosovare Asllani i Corren att Jensen kommer att lämna LFC nu i sommar:

”Det är tråkigt att han lämnar, det måste jag säga. Jag tycker att han varit en ‘perfect match’ för oss. En otroligt bra tränare, troligen en av de bästa som jag har haft i min karriär. Jag tror inte riktigt att han förstår hur bra han är.”

Marija Banusic kan däremot möjligen ha en omvänd självbild, alltså att hon uppfattar sig bättre än vad hon är. Det senaste året har hon nämligen inte varit bra, något som känns onödigt.

När det gäller speluppfattning och bolltouch har ju nämligen Banusic klart störst potential i Sverige, och hon ligger även mycket högt i en internationellt jämförelse. Problemet är att hennes löpförmåga är långt ifrån elitnivå.

Det senaste året har hon mest stått stilla på planen, vilket har gjort henne till ett enkelt offer för motståndarnas försvarsspelare. Hon har gjort två mål i år, båda har kommit på fasta situationer. I spelet har hon däremot inte fått ut mycket. Känslan är att hon har blivit sönderläst av de andra lagen i damallsvenskan.

Det finns ju inga stillastående världsspelare, varken inom herr- eller damfotbollen. Folket runt Banusic behöver få henne att inse att hon måste förbättra sin löpstyrka rätt rejält om hon skall kunna ta nästa steg. Hoppas att Björkegren och Sadiku kan göra det, för en rörlig Marija Banusic vore en fantastisk tillgång för vårt landslag.

Hoppas således att den här övergången kan vara starten för ett riktigt lyft för Banusic. Det är ju bra för spelare att bekanta sig med olika spelsätt och kulturer. Och det asiatiska sättet att spela fotboll borde passa henne bra.

Det om dagens svenska nyhet. Lördag och söndag har det spelats fyra damallsvenska matcher, som ytterligare packat ihop toppskiktet i vår högsta serie. Jag har inte sett någon av matcherna koncentrerat, men såg i alla fall rätt delar av lördagens matcher.

Då vann Hammarby mot Rosengård och Göteborg mot Växjö. Göteborg var i underläge med 2–0 när Växjömålvakten Katie Fraine drog på sig ett rött kort efter att ha sprungit ner Adelina Engman i en sådan där hänsynslös utrusning som är rätt typiskt Fraine. Hon mejade även ner en forward första gången jag såg henne live.

Med en kvinna mer på planen vände Göteborg till 3–2-seger, Rebecka Blomqvist nickade in segermålet på slutet. Det var ett mål som innebär att göteborgskorna nu bara är två poäng ifrån SM-guldet.

Rosengård tog ju nämligen inte chansen att ta över serieledningen. Trots tre raka förluster är Piteå kvar i tabelltopp. Det jag såg av lördagens match var Rosengård uddlöst. Jag tycker alltså att Malmölaget verkar vara sämre nu än man var i serieupptakten.

Anja Mittag känns livsviktig för lagets offensiv. När hon inte är på topp förmår inte de andra att skapa tillräckligt mycket. Nu skall det ju sägas att jag tycker att Rosengård borde ha haft en straff i den första halvleken vid ställningen 0–0. När de väl fick straff var det 1–0 till Bajen, och då räddade Emma Holmgren skottet från Iva Landeka. Och efter det upplevde jag det som att Stockholmslaget hade de klart bästa målchanserna.

Under söndagen spelade Djurgården och Kristianstad 1–1. Jag såg den första halvleken, och det var spelmässigt sett en riktigt dålig halvlek, där hemmalaget kändes helt uddlöst. Senare på dagen tog Eskilstuna tre livsviktiga poäng via 1–0 borta mot LB07. Mimmi Larsson gjorde segermålet på övertid.

Med sju matcher kvar av vårsäsongen är det verkligen hysteriskt jämnt. När Växjö ledde med 2–0 i lördags var laget uppe på tredje plats i tabellen. Hastigt och mindre lustigt rasade man ner i bottenstriden. Nu ligger Växjö bara två poäng över nedflyttningsstrecket. Laget kommer dock inte att kunna rasa ner under innan semestern, ens vid förlust mot Rosengård på torsdag. Vittsjö och Djurgården möts ju nämligen på lördag, och båda kan inte passera Växjö.

I övrigt på nyhetsfronten sedan förra inlägget så har Arsenal gjort klart med schweiziska Lia Wälti, senast i Turbine Potsdam.

Lyon har varit i Tyskland och hämtat sina två senaste nytillskott. Målvakten Lisa Weiss hämtas från Essen och Caroline Simon från Freiburg.

Och Montpellier har också värvat i Freiburg. Den franska svenskklubben har nämligen gjort klart med Österikes landslagsspelare Sarah Puntigam.

I USA har Christen Press gjort sitt första mål för Utah Royals:

Jag har redan ställt mig frågan om varför Fifa anlitat Deyna Castellanos till att marknadsföra nästa års VM-turnering. Här är en till som är lika frågande.

Jag slutar väl där det här inlägget började, med nyförvärv till den kinesiska superligan. I dag har även brasilianska Fabiana da Silva Simoes skrivit på för Wuhan Jianghan University.

36 tankar på “Banusic lämnar Linköping för Kina

 1. Nu kan alla haters med dig i spetsen Ryden jubla…ingen Banusic mer, ingen spelare att spotta på i din lilla spottloska som du annars kallar för blogg
  Förmodar att Kullashi nästa spelare att sågas?

  • Men vad är det med dig?!
   Banusic har lite att jobba med, bl a speeden. Hoppas hon får till det i Kina!
   Vad gäller Kullashi har hon speeden men även hon lite att jobba med. Men det kommer hon att klara!

  • Om jag hade hatat Banusic skulle jag inte ha skrivit så ofta om vad hon behöver jobba med för att bli en spelare av världsklass. Jag tycker att det är otroligt synd att hon slösar bort allt det hårda jobb hon lagt ner för att få en så grym bolltouch och speluppfattning genom en så enkel sak som bristfällig löpträning.

   Det om det. För övrigt fattar jag inte varför det skulle finnas anledning att såga Loreta Kullashi. Vad är det du retar dig på hos henne?

   • Din åsikt i frågan är irelevant Rydén, men, jag kan förstå dig, du är produkt av din omgivning,
    Tack ock lov att Banusic inte är det
    Annars hur står det till med dina råd till Blackstenius eller Jakobsson eller Larsson eller…..att bli världsstjärnor någon gång

    • Eftersom du läser den här bloggen vet du mycket väl att jag tycker att den nämnda trion har brister i speluppfattningen, vilket tar väldigt mycket längre tid att träna upp än löpningen. Jag tror således inte att de tre blir så mycket bättre än vad de är. Det finns alltså inga enkla tips som gör dem till världsstjärnor.

   • Tror du missförstod honom,att du sågar spelare på grund av efternamn eller etnicitet,att du är rasistisk i ditt fotbollsbloggande därav skulle Kulashi vara nästa sågning,var det inte så han menade?? Grovt påhopp kan jag tycka.

 2. Johan, jag fattar inte varför du ägnar en endaste sekund till att svara denna ”Axel”..?
  Han är synnerligen arrogant och även genuint elak i sina kommentarer.
  Sen att han skriver som en sjuåring kan han troligen inte rå för.
  Lägg energi på att skriva bra egna inlägg i stället.

  • ”axel” skriver som ”axel” brukar, både när det gäller innehåll och skrivsätt. ”axel” har några saker som återkommer, exempelvis: spelare som heter -sson kan inte spela fotboll; spelare med namn som Banusic och Kullashi kan spela fotboll, men kuvas och är utsatta för rasism både inom fotbollen och på exempelvis bloggar; alla, inte minst bloggaren och de som kommenterar är idioter, men har inte förstått det och därför förtjänar de det tilltal de får samt att aldrig svara på en direkt fråga eller ange rimliga skäl till sina åsikter. På det sättet är ”axel” mycket förutsägbar med sina ständiga upprepningar.

   Jag tror att Johan låter ”axel” hållas av minst tre skäl. För det första att ”axel” får visa var den yttersta gränsen går för kommentarer i bloggen. För det andra och knutet till det första, som avskräckande exempel. För det tredje för att visa att han som bloggare håller yttrandefriheten högt. Det mesta av all skit och alla anklagelser, påhitt och påhopp som ”axel” ägnar sig åt är trots allt riktat mot Johan själv. ”axel” är därför produktiv för bloggen och bidrar till den.

  • Kan bara hålla med Svenneberka. Johan lägg inte en sekund på att svara ”Axel” . Läser aldrig hans kommentarer.

  • Att parafrasera S.Freud; varje gång jag skriver på nätet då riskerar jag hamna i något slags depression och låg självkänsla, men innan jag är där så måste jag kolla om jag är möjligen omgiven av idioter…lol

  • Hej
   Marija är en bra tjej och att hon skulle ägna sig åt att skriva inlägg här av typen Axels är helt orimligt. Jag hoppas att hon tillsammans med sin gamla tränare Kim och med Elena får en ännu bättre utveckling och att vi får se henne i landslaget framöver.

   • Som sagt, ”axel” skriver som ”axel” brukar – osammanhängande med påhopp, fantasier och lögner.

    Om LFC, eller något annat lag, skulle vilja utestänga en spelare bara för att denna i stundens hetta och i besvikelse kritiserat någon eller något, skulle många spelare råka ut för detta hela tiden. För att bara ta ett exempel – Asllani skulle aldrig tillåtits komma tillbaka till LFC om det vore så. Hon skulle också varit utestängd från spel, exempelvis efter vad hon yttrade efter cupfinalen i Malmö. Till skillnad från Banusic har Asllani jobbat med och förbättrat sin sämre sidor som spelare. Därför får hon också spela och ha en bärande roll i laget. Naturligtvis visste LFC om att Banusic var på väg bort – varför skulle en formsvag och stillastående spelare som Banusic då spela när laget med ny tränare försöker komma tillbaka? Det fanns ingen anledning att bygga offensivt spel kring henne längre. Nu valde Banusic istället att gå till en diktaturstat och ekonomisk supermakt samt därmed bli megafon och reklampelare för deras koloniala ambitioner. Det är kanske ett val ”axel” stödjer, men som naturligtvis utelämnas i dennes annars politiska inlägg. Samhällsanalysen är som vanligt svag och selektiv i ”axels” kommentarer. ”axels” konspirationsteorier håller alltså inte på något sätt, liksom de flesta andra inte heller gör när de granskas.

    ”axel” fortsätter med lögner och rykten kring supporterföreningen Lejonflocken. När jag hört mig för verkar saken vara utagerad mellan Lejonflocken, LFC:s ledning och tjejgruppen Bollihop som Banusic varit engagerad i. Det går för övrigt inte att ha en ”bristande människosyn” – bara olika. Lejonflocken har hela tiden hyllat Banusic som spelare och Bollihop-tjejerna har tydligen suttit med i hejaklacken under matcher. ”axel” kan som vanligt inte leda något i bevis eller ens gör det trovärdigt, helt enkelt därför att det inte går. Lögner, rykten, fantasier och påhopp fortsätter dock. Då vet man att ”axel” har skrivit som ”axel” brukar. Beklagligt, men förväntat.

    • Du måste vara den modigaste svensken i världen ”The Observer”! Inte på grund av att du inte är rädd för något utan du saknar skam i kroppen…

    • Man behöver inte vara det minsta modig för att peka på bristerna i det ”axel” skriver. Det behövs bara en gnutta sunt förnuft och logik. Om ”skam i kroppen” är det du ”axel” visar i dina kommentarer är det inget jag eftersträvar – tvärtom och så långt därifrån som möjligt. Så jag tar det du skrivit som en fin komplimang! …..och just det….jag glömde ju…lol

   • Kolla på Vittsjö-LFC matchen istället innan du drar dina spekulationer….då kanske även du kommer till slutsats att spelarna i LFC försvar inte hade något bra dag på jobbet

    • Jag såg den matchen och Vittsjö avslöjade stora brister hos LFC:s backar, framför allt när det gäller snabbheten.

     Ett lag med långsam backlinje måste antingen backa hem och ställa sig lågt i försvarsspelet och satsa på kontringar eller ha forwards och mittfältare som jobbar stenhårt med att pressa motståndarna.

     LFC anpassade sitt spel för att kunna vinna matcher med en långsam backlinje. Marija Banusic klarade inte den omställningen. Svårare är det inte.

   • Jag tycker inte att ”axel” är särskilt insatt kring Banusic, eller för övrigt någonting ”axel” skriver om, varken spelare eller damfotboll. Sedan tycker jag det är olyckligt att ge ”axel” egennamnet Axel. Hade ”axel” velat bli ”anropad” med det egennamnet hade ”axel” skrivit det. Se i övrigt mitt svar till Svenneberka.

   • LFC backlinje är väl långsam oavsett taktik man väljer, trots det då hittar du på Banusic som syndabok; i denna förlust. I ett spel som spelar 10 spelare i en match Banusic gjorde 2 mål.
    Det enda Banusic gjorde ”fel” i denna match, tycker jag, hände faktiskt efter, när hon i media ”sågade” sitt eget lag…där någonstans började klubben att fundera på att göra sig av med Banusic, förstås på ett ”god”, svenskt vis; först, sparka tränaren, sedan exkludera henne när hon är fortfarande med i laget och spelet genom att motverka henne, ignorera helt enkelt. Jantelagen har sin metodik Rydén, om ingen annan då du som div 5 tränare kan ju det.
    Att mitt i det hela kom anklagelser mot Lejonflocken och deras bristfälliga människosyn då demoniseringen av en spelare kan fullföljas
    Med tanke på att vi lever i totalitarismens tankegång, där en och annan journalist i ”tjänst”, eller bloggare, som du själv, kan säga vilken dumhet som helst, vilken ”etikett”, påklistrat på en, inte en utan flera gånger, som helst, då får man ”sanningen” på ytan
    Då fick man Banusic i Kina…
    Då visste man varför Zlatan aldrig lyckades med landslaget.
    Då vet man att Sverige aldrig kan förknippas med något bra fotboll, även om det funnits hopp
    Då vet man att läget här kan inte vara förebild för någon annan utanför trots allmän uppfattningen om det; för att denna skit finns ju, man behöver ”importera” en svensk sådan
    Nu har du gjort din ”hemläxa” med Banusic, nästa uppdrag borde vara att förklara spelet som herrlandslaget håller på i VM som ultimativt sådan samt övertyga folket att de borde lägga minnet vid namnet Granqvist För att det är fotbollens framtid…lol

    • Jag har inte gjort Marija Banusic till syndabock i Vittsjö, jag har flera gånger skrivit om att LFC föll på den långsamma backlinjen i den matchen.

     Däremot gjorde förlusten att Banusic kom i kläm. LFC var tvunget att lägga om sitt spel, och Banusic klarar inte av att spela det spel som krävdes för att laget skulle börja vinna matcher.

     Jag tror inte att hennes utspel i media påverkade den taktiska förändringen. Men jag ingår inte i LFC:s ledargrupp, så jag kan inte veta säkert.

     Och det svenska herrlandslaget är ett bevis på att det går att spela på många olika sätt. Vilken som är framtidens fotboll vet varken du, jag eller någon annan. Det spel Sverige använder i VM var uträknat 1990, men funkar fortfarande alldeles utmärkt.

    • ”Det spel Sverige använder i VM var uträknat 1990, men funkar fortfarande alldeles utmärkt.”————————–det är troligen ingen utanför ”riket” som vill kolla på detta lag spela något som är så spännande som denna upplevelse vi vanliga människor får det på jobbet, dvs ”ännu en dag på jobbet yra”..lol
     Laget och spelet befriat från fantasin, lekfullhet, glädje……det kunde lika gärna ledas av en revisor eller jurist.
     Nejdu, nej, detta är fotbollens antipropaganda…föredrar t o m Neymars filmningar..lol
     ”Det spel” som Sverige lyckades mest på funkade bara 1994, inte precis på grund av spelsystemet utan på grund av ett mängd talangfulla spelare som gjorde den lilla extra för att framgången kunde vara möjlig. Något som med Forsberg undantag, saknas i nuvarande lag
     Skrämmande nog för fotbollens utveckling, allt är möjligt
     …….” och Banusic klarar inte av att spela det spel som krävdes för att laget skulle börja vinna matcher. ”————det är förstås din påhitt, ett nonsens
     som du vill tro på. Samtidigt undviker du granska den största skandalen i svensk damfotboll 2018, nämligen Cupfinalen med val av domaren som ”odlades ” i FCR samt hennes usla insatsen, inte minst med utvisning av Banusic, som du med ”fake news” övertygelse kallar ”för grovt” .
     I verkligheten en filmande Troelsgaard fick ingen beröring av Banusic, bilderna nämligen bekräftar det, även bara 1 match avstängning. Hur rimmar det hela med din ”analys” Rydén?
     Du är beredd att recensera ”humöret” hos en invandrartjej på en fotbollsplan men inte gräva dig in i eventuellt riggade matcher, för att val av den domaren var en skandal i sig, Rydén
     Att övrig svensk media la inte märke till det förvånar inte…i landet där nästan varje dag skjuts unga människor till döds, en korrupt fotbollsdomare är väl en petitess Man bryr sig icke varken för det ena eller för det andra…

  • Jo, det är en bra merit i marknadsföringssammanhang, och hon kan kanske nå ut till en ny publik. Men visst är det konstigt att marknadsföra med en spelare som inte kommer att spela i VM? När det gäller Instagram har ju Alex Morgan exempelvis fem miljoner följare, så det hade ju funnits andra spelare man kunnat använda.

 3. ”Jag har redan ställt mig frågan om varför Fifa anlitat Deyna Castellanos till att marknadsföra nästa års VM-turnering. Här är en till som är lika frågande.”————sedan nämner du sk fotbollsexpert på svensk statlig radio..det första som jag tänker på är att i Sverige finns mer fotbollsexperter än sjuksköterskor. Saken inte blir bättre eftersom alla tycker att Granqvist är världens bästa spelare. Punkt.
  Sedan att nedvärdera en ung, vacker, ganska ”kvinnlig” spelare som kan bli förebild även för svenska unga tjejer som kan tänka sig spela fotboll är väl svårt grej att förstå
  Banusic duger tydligen inte, inte heller Castellanos. Måste det vara en blåögd blondin med go känsla eller..
  Flocken är vaken så står jag på tårna….

 4. Det är intressant vilka skäl som anges när en spelare byter klubb. Banusic talar om att hon har sitt SM-guld (som hon ju var starkt bidragande till) och att det inte finns mycket mer att vinna i Sverige. Sant på ett sätt. En annan sak som ofta kommer upp är att utvecklas och att söka nya utmaningar. Det är svårt att argumentera emot, då det är mycket personligt och kan betyda litet vad som helst. Det är få yngre människor förunnat att skaffa sig erfarenheter (och få betalt) på det sätt fotbollsspelare kan. Då menar jag både kring fotbollen och livserfarenheter. Kanske är Kina ett äventyr mer än något annat? Eller är det en flykt och en naiv (eller realistisk) förhoppning om att faktiskt utvecklas som spelare?

  Det är nog också skillnad mellan att gå till en ny klubb direkt efter en toppsäsong och egna topprestationer eller i nuvarande läge. Gissningsvis påverkar det ekonomin i övergången. Eftersom det handlar om en övergång under kontraktstid borde det också ge fattigklubben LFC en del pengar.

  Att Banusic kommit längre och längre ifrån spel i LFC kan kanske både förklaras med att hon inte presterat på planen, men även att övergången aviserats och/eller varit känd en tid. Då fanns det allt färre skäl till att bygga lagets nystart med Banusic.

  Jag tycker det finns en viss parallell mellan Asllani och Banusic. Asllanis teknik och spelförståelse fanns tidigt, men hon hade under flera år svårt att hävda sig i närkamper och löpstyrkan var inte heller på topp. Efter återkomsten till Sverige visar hon något helt annat – fortsatt fin teknik, men också hårt arbete och att hon tuffat till sig betydligt. Kanske delvis ett resultat av spel i England. Asllani verkar därmed själv (och/eller med hjälp av andra) ha arbetat med och förbättrat sina svagare sidor. Det är den vägen Banusic också måste gå för att höja sin spelstyrka.

  Övergångar till Kina är intressanta. Att pengar har en del i detta är ingen vild gissning. Frågan är dock om och i så fall hur spelare blir bättre som spelare där. Vilken status har damfotbollen och ligan i internationell jämförelse? Är det en statligt regisserad utvecklingsplan i kombination med starkt kapital som ligger bakom satsningar och rekrytering av spelare? När kommer kinesiska spelare till ligorna i Europa och Nordamerika?

 5. Banusics fotbolls-CV är onekligen imponerande (säsongantal inom parentes): Gamla Uppsala (1), IK Sirius (1), Kristianstads DFF (2), Chelsea Ladies (1), Eskilstuna United (1), Linköpings FC (1½), Beijing BG Phoenix (2018-). Sju klubbar på åtta år, således. Djärvt av arbetsgivare att anställa en person med sådan oro i kropp och sinne.

  För övrigt önskar vi Marija Banusic lycka till i Mittens rike – nej, inte mitt på fotbollsplanen, utan i stora landet Kina!

 6. DA är precis så jämn som många på förhand spekulerade kring. Nästan alla lag har haft sina bättre perioder och svackor. Det är nästan omöjligt att förutse en sluttabell. Piteå var en överraskning. Inte genom att vara med i toppen, men genom sju raka segrar. Rosengård har darrat betänkligt vid några tillfällen, trots sin starka trupp. Kopparbergs Göteborg ligger nu där många tippade. Det är väl dags att nå WCL-spel om deras ambition om WCL-final 2021 ska besannas. Jag tycker inte Växjö varit ett överraskningslag. De har haft gott om tid att förbereda sig inför säsongen och visar sig hålla i DA. Linköping och United har slirat ordentligt och är de två lag som på förhand borde kunnat ligga högre upp. I den avslutande matchen i omgången får vi se om LFC:s uppåtgående tendens håller när de möter jumbon Kalmar. Kalmar måste nu greppa sista halmstrået, både psykologiskt och poängmässigt för att inte redan efter halva serien i praktiken få återvända till Elitettan. Därför tror jag också att LFC-Kalmar ikväll blir en match med mycket laddning hos båda lagen.

 7. De flesta spelare har styrkor och svagheter, fullt naturligt. Banusic har sin svaghet när det gäller fysiken, precis som talangfulla motsvarigheten inom handbollen, Isabelle Gullden. Isabelle insåg det och förstod att om hon ska uppnå sina mål, att bli en av de bästa, så måste hon ta tag i detta. Vilket hon gjorde på alla plan och man kan väl säga att hon lyckades ganska bra. Men det krävs hårt jobb och finns ändå ingen garanti för att lyckas. Till syvene och sist är det är upp till varje individ att avgöra om man är beredd att ta jobbet för att försöka bli bäst (om man nu måste/vill bli bäst…) Kanske gör Banusic det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.