Svenska startelvan – och Marozsan

Aftonbladet skriver i dag att Sverige kommer att köra med följande startelva i VM-premiären mot Chile:

Hedvig LindahlHanna Glas, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena ErikssonSofia Jakobsson, Elin Rubensson, Caroline Seger, Fridolina RolföKosovare AsllaniStina Blackstenius.

Det innebär att trion Fischer, Seger och Rolfö som väntat kliver in i elvan. Jag har varit osäker på om Jakobsson eller Lina Hurtig skulle få den andra kantplatsen. Och min gissning har varit att Peter Gerhardsson skulle välja Hurtig i premiären eftersom hon dels är bättre på kombinationer på små ytor, del är en bättre huvudspelare än Jakobsson. Och jag gissar att det blir mer inläggs- än djupledsspel mot Chile.

Det troliga är ju att Sydamerikas tvåa kommer att parkera bussen framför målvakten Christiane Endler, och sikta in sig på kontringar.

I dag har det kommit en tråkig nyhet från det tyska lägret, storstjärnan Dzsenifer Marozsan har brutit ena tån och är i första läget borta från spel under gruppspelet. Risken finns att hon missar resten av VM. Tråkigt.

4 tankar på “Svenska startelvan – och Marozsan

 1. Att Rolfö är med är bra, men det borde Hurtig också vara. De är två av få spelare som vågar utmana och ”göra sin gubbe”, vilket kan behövas om Chile parkerar bussen.

  Efter att ha sett ett antal, mer eller mindre hela, matcher är trenden att många favoritlag har svårt mot betydligt sämre motståndare. Favoriterna har allt att förlora och ”the underdogs” allt att vinna.

  Så länge Sverige inte gjort minst ett mål i första och ökat på i början av andra kan det bli lika kämpigt för dem. Så jag hoppas att Sverige inte tutats i att de ska ha tålamod – det mest överskattade och farliga snacket de kan råka ut för. Ut och kör över istället!

   • Tycker snarare det fungerade dåligt, med mål först på tilläggstid = ett gigantiskt risktagande. Det kan knappast varit i deras game plan, eller? Och visst kan ”tålamod” fungera bra – fråga Japan (7:a i ranking) mot Argentina (37:a)! Det vill säga samma skillnad i ranking som mellan Sverige (9:a) och Chile 39:a (Chile). Tålamod – pyttsan!

 2. Tar man med sig gula kort från gruppspelet in i slutspelet (fram till semifinal)? Om ja, tycker du man ska ta hänsyn till detta vid matchandet av Eriksson framöver? Sätter sig i en dålig sits med kvällens (onödiga) gula kort…

  Det allra bästa vore väl ett gult kort till mot Thailand, vara avstängd mot USA och sen ”nollad” inför slutspelet? Känns som att det kan bli ett andra gult kort mot USA eller i en åttondel för henne….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.