Frågetecken för Schelin, och glödhett svenskmöte i Tyskland

Matchen med M i helgen spelas i Potsdam, Tyskland. Där möts på söndag 14.00 Antonia Göransson:s serieledande Turbine Potsdam och Sara Thunebro:s och Jessica Landström:s FFC Frankfurt.
För FFC är det ett måste med seger – annars riskerar den storsatsande klubben inte bara att missa guldet, utan även höstens Champions League.
Räkna med att det blir ett laddat toppmöte. Matchen kan du för övrigt se här.

* I damallsvenskan är det matcher lördag till och med tisdag. De mest intressanta spelas på lördag. Det handlar om AIK–Kristianstads DFF och Kif Örebro–Djurgården. De matcherna har jag redan skrivit om här.
Eller ja, tisdagens Göteborgsderby mellan Göteborg FC och Jitex känns också högintressant. Fast den matchen har en annan typ av laddning än lördagens ödesmatcher.
Veckans tv-match är Umeå–Tyresö på måndag 19.30. I övrigt ser omgången ut så här:
Lördag: Vittsjö-Linköping
Söndag: Piteå–Malmö

* I Frankrike spelar topplagen på söndag. Serieledande Juvisy spelar borta mot Yzeure, medan Lyon har hemmamatch mot Soyaux. Allt annat än segrar för topplagen vore megaskrällar.
Jag såg för övrigt i dagens GP att Lotta Schelin eventuellt kommer att vila på söndag. Hon har lite problem med ett hopparknä, och säger så här till tidningen:

”Jag får lite behandling och kör alternativ träning. Vi får se om det blir spel i helgen. Men inför Champions Leaguefinalen om två veckor tror jag inte att det är någon fara.”

* Barcelona missar ligaguldet för herrar i Spanien. Men i kväll kan damlaget lite överraskande säkra guldet för damer. 19.00 är det nämligen ren seriefinal i Superliga mellan Athletic Bilbao och Barcelona.
Barca leder serien med sex poäng, och efter dagens match återstår tre omgångar. Inga andra lag har chans på titeln.

* I Norge är det tidigt toppmöte i Toppserien mellan Lilleström och Arna-Björnar i morgon 15.00. Samtidigt spelar Röa lite av ödesmatch, hemma mot överraskningslaget Kattem.

* På söndag drar danska mästerskapsserien igång med matcherna Skovbakken–Bröndby och BSF–Fortuna Hjörring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.