Mållöst – då blir det USA nästa

Det blev inga mål i Sveriges grupp i natt. Det var överhuvudtaget rätt dåliga matcher i den tredje och sista gruppomgången. Såväl Brasilien, USA, Kanada, Australien, Tyskland som Frankrike valde att vila nyckelspelare, vilket gjorde att alla topplagen tappade i spelkvalitet.

Det blev också 2,5 skrällar. Den halva var Sydafrikas poäng mot Brasilien. De stora var dels Colombias poäng mot USA, dels Kanadas seger mot Tyskland. Jag hade satt sannolikheten till nio respektive tio procent på de resultaten.

Jag har mer eller mindre kollat på alla dagens sex matcher. En match har rullat på tv:n, den andra på datorn. Strax mina noteringar, men först, så här ser slutspelsträdet ut:

Kvartsfinalerna spelas så här:
Brasilien–Australien – natten mot lördag 03.00
USA–Sverige – fredag 18.00

Kanada–Frankrike – natten mot lördag 00.00
Kina–Tyskland – fredag 21.00

Så till min bild av gårdagskvällens och nattens matcher:

Sverige–Kina 0–0

Efter kryss mot Kina, då väntar värsta möjliga motståndare i kvartsfinalen. Nu tappade USA poäng i dag, och man släppte in två mål – vilket också är positivt för Sverige.

Men med den anfallskvalitet som svenskorna visat upp i de tre matcherna hittills skall det närmast till ett mirakel om vårt lag skall få spela medaljmatcher i den här turneringen.

I dag valde Pia Sundhage att kasta om lite i startelvan jämfört med förra matchen. I backlinjen kom Jessica Samuelsson och Linda Sembrant tillbaka. På mittfältet fick Kosovare Asllani lämna plats för Elin Rubensson och i forwardslinjen bänkades Sofia Jakobsson till förmån för Olivia Schough. Det gav laget en mer defensiv balansering.

Det blev också en väldigt defensiv och chansfattig match. Sverige hade den enda riktigt heta målchansen när Lotta Schelin blev framspelad av Fridolina Rolfö i den nionde minuten. Schelin trycktes undan precis i skottögonblicket och hon fick inte tillräckligt bra träff för att bollen skulle passera den kinesiska målvakten.

Under resten av matchen var det bara nästanchanser för de två lagen. Det var Kina som hade det större bollinnehavet, men skapade alltså ingen riktigt bra målchans. Det var alltså ett gott betyg på försvarsspelet.

Dock skall det väl konstateras att Kina slutade grupptvåa på kryss, vilket gjorde att de oftast anföll med handbromsen nedtryckt. Det kommer inte USA att göra på fredag.

Den svenska offensiven var ganska blek. Återigen saknades det kvalitet i passningsspelet. Det slarvades på rätt många håll, i den första halvleken orsakade exempelvis annars passningssäkra Nilla Fischer väldigt många bolltapp. Hon var inte ensam, utan det slarvades på många fötter. Det skall även sägas att Fischer skärpte sig i den andra halvleken.

Det är så tydligt att de svenska spelarna är mer stressade och mindre bolltrygga än spelarna i de andra topplagen i världen.

Viasats expertkommentator Bojan Djordjic var kritisk mot det svenska spelet. Han frågade sig bland annat att:

”Vad är det för fotboll vi vill spela? Det känns inte som att man bestämt sig. Nu blir det bara mellanmjölk av det.”

Så är det. I dag gjorde Schelin och Schough bra defensiva insatser. Men anfallsmässigt fick de inte jättemycket uträttat. De gjorde många löpningar, men tyvärr tycker jag fortfarande att de ofta springer fel. Återigen var Fridolina Rolfö bästa svenska forward. Offensivt gjorde även Kosovare Asllani ett piggt inhopp.

Jag hade dock gärna sett stora och starka Stina Blackstenius mot det kinesiska laget. Jag tror att hon hade fått uträttat mycket mer än vad Schelin och Schough förmådde göra.

Jag tycker nog ändå att Elin Rubensson var bästa svenska spelare i dag. Hon är en av få spelare som har ett genomgående bra passningsspel, och som inte bara slår alibipassningar utan också söker konstruktiva lösningar.

Totalt sett en ok svensk insats, den bästa i OS. Men även om USA inte har imponerat speciellt mycket i turneringen har man ju tyvärr väldigt svårt att se hur vårt lag skall kunna ta sig till semifinal.

Skall man leta positiva saker är en att Sverige slipper att resa, matchen spelas ju i Brasilia där vårt lag redan befinner sig.

Brasilien–Sydafrika 0–0

Det var den match jag tittade minst på i natt. Dels för att det var final för Sarah Sjöström under den första halvleken, dels för att jag förstås hade fokus riktat mot Sveriges match.

Under den första halvleken noterades ett friläge för Sydafrika och ett stolpskott för ett reservbetonat Brasilien. Den första halvtimmen i den andra såg jag också varsin riktigt vass chans. De sista minuterna låg Brasilien på för ett segermål, och skapade mycket. Men det blev mållöst, vilket självklart var en framgång för Sydafrika. Laget lämnar OS med en poäng och 0–3 i målskillnad. Det är ändå godkänt, med tanke på förutsättningarna. För fyra år sedan hade de 1–7 i målskillnad.

Brasilien spelar intressant kvartsfinal mot Australien. Alltså samma lag som man åkte ut mot i VM i fjol. Båda lagen är bättre sedan dess, och båda lagen har starkare offensiv än defensiv. I fjol höll jag The Matildas som knapp favorit inför åttondelsfinalen. I år får nog Brasilien bära favorittrycket eftersom de har hemmaplan. Men det vore ingen skräll om hemmalaget skulle åka ut natten mot lördag.

Kanada–Tyskland 2–1

Det här var en riktig skräll. Kanada vann alltså mot Tyskland, trots att kanadensiskorna nästan ställde upp med så mycket B-lag man bara kunde.

Kadeisha Buchanan var avstängd och man vilade Christine Sinclair och Janine Beckie helt, Diana Matheson spelade bara en halvtimme och Jessie Fleming och Ashley Lawrence spelade varsin halvlek.

Lawrence är för övrigt en spelare jag gillar. Hon kan spela på massor av olika positioner och är härligt bolltrygg. Precis en sådan spelare ett lag som Kanada behöver.

Visst hade Tyskland också bänkat flera ordinarie spelare, men jag trodde nog allt att den tyska truppen skulle vara bredare och starkare än Kanadas. Så var det inte.

Tyskland hade i och för sig 67 procent av bollinnehavet, och visst kunde tyskorna ha fått en andra straff när Anja Mittag föll vid ledning 1–0. Ledningsmålet kom på straff genom Melanie Behringer. Men totalt sett var det tyska laget rätt uddlöst och blekt.

Jag måste säga att jag är vansinnigt besviken på Dzsenifer Marozsan så här långt i turneringen. Det är hon som skall bära det här tyska laget i offensiven. Hon har en makalös talang, men tyvärr presterar hon för sällan på den höga nivå man vet hon kan.

Faktum är att när jag ser det tyska laget spela så funderar jag över om inte Katrin Schmidt faktiskt borde ha platsat i den här truppen. Men jag är förstås glad om hon istället kan bli aktuell för vårt svenska landslag till nästa års EM-slutspel.

Kanadas båda mål gjordes av Melissa Tancredi. Det var Örebroforwardens sjätte och sjunde mål i OS-sammanhang. Det placerar henne på åttonde plats i tidernas OS-skytteliga. Toppen i den ligan ser för övrigt ut så här:

14 mål: Cristiane
10 mål: Marta och Birgit Prinz
9 mål: Abby Wambach och Christine Sinclair
8 mål: Pretinha och Carli Lloyd
7 mål: Tancredi
6 mål: Lotta Schelin

Kanada gick alltså genom gruppen utan poängförlust. Som tack för det väntar nu Frankrike i kvartsfinal. De möttes i en träningsmatch för några veckor sedan. Då vann fransyskorna med 1–0, men rapporterna säger att Kanada var minst lika bra i spelet. Och Kanada vann ju när lagen möttes i bronsmatch i den förra OS-turneringen. Så John Herdman:s lag har trots allt positiva vibbar från att möta Frankrike i olympiska spel.

För tysk del klarade man andraplatsen i gruppen med ett måls marginal. Det innebär att man får Kina – alltså en klart mycket lättare match än Kanada. Känns ju inte helt logiskt…

Tyskorna kommer att vara favoriter i kvartsfinalen, men det finns viss skrällchans för kinesiskorna.

Australien–Zimbabwe 6–1

Australien sprang rakt igenom direkt, Lisa De Vanna gjorde 1–0 redan efter en dryg minut. Det blev alltså aldrig det minsta spännande i början.

Det blev däremot spännande på slutet. När Tysklands match var slut stod det klart att tyskorna hade stannat på fyra poäng och målskillnaden 9–5. Då återstod tre minuter att spela och Australien hade fyra poäng och 8–5. Det var alltså bara ett mål ifrån lottning om andraplatsen.

Nu tog tyskorna andraplatsen och får möta Kina, medan Australien alltså får spela mot Brasilien i första utslagsmatchen – precis som i fjolårets VM-turnering.

Australien vilade för övrigt formstarka Sam Kerr mot Zimbabwe. Istället blev inhopparen Michelle Heyman bästa målskytt – hon gjorde två. Så här snyggt satte hon sitt andra:

Zimbabwe slutade på noll poäng och 3–15 i målskillnad – det är det sämsta facit någon lag någonsin haft i en OS-turnering. Det hindrade inte att laget firade sitt tredje och sista OS-mål så här:

Kanske firade Zimbabwe att de slipper ligga sist i OS-fotbollens maratontabell. Där återfinns nämligen Colombia, som på två turneringar har noll poäng …

Frankrike–Nya Zeeland 3–0

Till slut blev det ett resultat som passade Sverige. Det innebar nämligen att vårt lag till och med hade chansen att gå vidare till kvartsfinal via uddamålsförlust mot Kina.

Men spelmässigt var inte den franska segern lika solklar som siffrorna. Trots att laget inte var klart för slutspel valde Frankrike att vila flera ordinarie spelare från start. Effekten blev att den vanliga offensiva anstormningen från start uteblev.
Det franska laget var väldigt uddlöst de första 30 minuterna. Där tyckte jag att Nya Zeeland hade full kontroll, och jag började fundera på om inte Ferns till och med skulle kunna vinna matchen.

Sannolikt kände även Philippe Bergerôo att hans lag levde lite farligt. För redan efter 35 minuter bytte han ut Marie-Laure Delie och satte in Eugenie Le Sommer för att få spets. Det bytet betalade sig direkt. Redan efter tre minuter på planen slog Le Sommer till.

Louisa Cadamuro följde upp med två mål och såg till att det franska laget får till en revanschmatch mot Kanada i kvartsfinal. Revansch för förlusten i bronsmatchen i London för fyra år sedan. Det här var Cadamuros första fullträff:

USA–Colombia 2–2 

USA vilade folk, och hamnade i lite trubbel. Hope Solo stod nämligen för en riktigt anmärkningsvärd Rembrant när hon lät Maria Catalina Usme göra Colombias första OS-mål någonsin.

Glädjen i Colombia går det inte att ta miste om, och plötsligt fick Colombias spelare massor av energi. Under en period var USA riktigt frustrerat. Under den perioden tog dessutom Frankrike ledningen mot Nya Zeeland, vilket innebar att fransyskorna var förbi USA i tabellen. Det läget varade dock bara i ett par minuter. Sedan slog Crystal Dunn till:

När Mallory Pugh gjorde 2–1 till USA var Colombia nere på sista plats i den olympiska maratontabellen. Men Catalina Usme var inte nöjd med ett mål. Hon hade en frispark i ribban med en kvart kvar. Och i matchens allra sista ordinarie minuter gjorde hon så här:

Colombia tog sin första OS-poäng någonsin. Och skickade ner Zimbabwe på jumboplatsen i den olympiska maratontabellen. USA vann gruppen och spelar alltså kvartsfinal mot Sverige på fredag. En match där USA förstås är jättefavorit. Amerikanskorna har ju aldrig missat en OS-final.

Skytteligan:
3 mål: Beckie och Behringer.
2 mål: Usme, Cadamuro, Le Sommer, Sara Däbritz, Cristiane, Marta, Beatriz, Sinclair, Tancredi, Carli Lloyd och Heyman.

10 tankar på “Mållöst – då blir det USA nästa

 1. Tolv lag i gruppspel och åtta vidare är sällan en sportsligt bra lösning, och när sista matcherna dessutom spelas på olika tider, så ökar det osportsliga. Matchen Kina-Sverige lär väl kunna liknas vid den ökända Västtyskland-Österrike i VM 1982, då lagen kunde spela på tidigare resultat – till föga glädje för de som såg på. Jag förmodar att matchen i natt inte var någon större fröjd att se?

  Det retar mig nu att jag inte förutsåg att matchen skulle spelas lugnt i och med förutsättningarna.
  9.62 gånger pengarna hos Svenska spel är väl ganska högt för 0-0?

  Nu är ju dock Sverige vidare, vilket ställer till det på samma sätt som herrlandslaget gjorde när de vann en betydelslös match mot Frankrike i EM 2012 och gav intrycket av att insatsen totalt var mycket bra.

  OS-laget här skulle kunna kallas ”Det motsägelsefulla laget”. Kom dock bara på två motsägelser.

  – Svenskorna har nu på tre matcher gjort två mål och släppt in fem, men de har hållt nollan i två matcher!
  – Fridolina Rolfö verkar genomgående vara den spelare som får bäst kritik, men har fått lämna planen efter 60-75 minuter i de två första matcherna.

  Mitt tips är att kvarten mot USA blir en spännande men inte särskilt skönspelad historia. Uddamålsvinst för amerikanskorna, vilket gör att Sverige ändå får det felaktiga slutbetyget ”var nära…”

 2. Rädslan att förlora var större än viljan att vinna. Det kan väl gälla båda lagen, men mest Sverige. Startelvan signalerade inte heller att Sverige gick för vinst. Efter en skapligt pigg första kvart tog Kinas bättre passningsspel över. Sverige tar för mycket tid på sig och spelet blir för lättläst.

  Tendenser från tidigare står sig och så här långt är Rolfö, Rubensson, Sembrant och Samuelsson bland de bättre.

  Så ska vi ha´t, men var ska vi ta´t? Det är inte utan att man kommer att tänka på Gustaf Frödings strof när det gäller landslaget. Det talas om att laget behöver bli flera klasser/nivåer bättre i det mesta. Ja jo, det är lätt att tycka och förhoppningen är naturlig för alla som vill se ett landslag i toppslag. Men det resonemanget bygger också på att det faktiskt finns ”mer att hämta”. Någon var inne på det tidigare i veckan: spelarna på plan gör så gott de kan. Just nu är det det vi ser. Det kanske inte finns något mer att hämta?

  OM det ändå finns mer måste allt ut mot USA i kvarten. Förberedelser, uttagning av startelvan, byten och coachning samt inte minst – spelet – måste genomsyras av nu eller aldrig, allt eller inget. Om gruppspelet och det som presterats där delvis har styrts av möjligheterna att komma till kvartsfinal, så kan man glömma det nu. Matchen mot USA måste spelas som att det är den sista och bästa ett svenskt damlandslag i fotboll någonsin gjort.

  Chanserna att detta ska inträffa kräver dock en startelva som vi ännu inte sett, byten med fingertoppskänsla som förändrar eller förstärker matchbilden. Matchen Lotta Schelin – Carli Lloyd måste Schelin vinna. Matchen Hedvig Lindahl – Hope Solo måste Lindahl vinna och så vidare. Sundhage måste vara bättre som coach än vad hon någonsin varit (inklusive OS-guld med USA). I potten ligger förutom en match om OS-medalj, Sundhages framtid som kapten (?) och – ännu viktigare – Sveriges självförtroende som ledande fotbollsnation inom överskådlig framtid.

  Chansen att detta ska inträffa? Fem procent, högt räknat….sorry

 3. Ja, ett självmål av Sydafrika och ett tröstmål i 90e är ju resultatet så här långt. Det enda positiva är väl att vi efterkvartsfinalen verkligen kan hoppas på ny förbundskapten även om man redan kan höra Sundhages tramsiga förklaringar när vi åker ut mot bästa laget. Hoppas bara att USA inte gör mål för tidigt för då kan det sluta med ett riktigt pinsamt resultat.

  Jag brukar ju påminna om Tomas Dennerby. Om vi åker ut i kvartsfinalen gjorde Dennerby ett VM och OS som var en division bättre än vad Sundhage lyckats med.

  Nu hoppas vi det helt osannolika, men det står ju 0-0 när matchen mot USA börjar.

  Det enda som är lågoddsaren i matchen är att Schelin kommer att spela 90 minuter, man undrar ju om det finns någon särskild uppgörelse bakom kulisserna???

  Heja Sverige
  Christoffer

 4. Det blågula, eller snarare det blekgula landslaget har nu sitt sista framträdande i OS-showen framför sig och det kan också en äreräddning. USA kommer som vanligt att dra längsta strået, men vi kan alltid hoppas på en maximal prestation av de våra. Mellanmjölken bort – gräddfilen in! Hellre falla med flaggan i topp…

 5. Bloggare Rydén skriver: ”Det är så tydligt att de svenska spelarna är mer stressade och mindre bolltrygga än spelarna i de andra topplagen i världen.”
  Det är klart att de svenska spelarna är stressade när de inte har några klara linjer att förhålla sig till. Det finns ingen genomtänkt och förankrad spelidé där spelarna VET exakt vad de ska göra.
  Seger & Co blir ju inte helt plötsligt sämre passningsspelare jämfört med i PSG. Men i PSG hade hon en given taktiskt plan att förhålla sig till. Där visste hon t ex vilka ytterbackar som spelade in till henne, I PSG visste hon vilka forwards som mötte eller när och vilka som drog i djupled. Det var intränat som i de flesta lag.
  I Sundhages landslag finns ingen given spelplan, eller som Bojan sa i TV (läs bloggen):
  ”Vad är det för fotboll vi vill spela? Det känns inte som att man bestämt sig. Nu blir det bara mellanmjölk av det”.
  Lasse Lagerbäck var inne på samma tema som ansåg Brassorna vara bättre organiserade än blå-gult och med en klar spelidé.
  I Sundhages landslag måste spelarna lösa uppgiften helt själv och tappar man några tiondelar i varje moment mot en organiserad motståndare blir det till slut en stressad chanspassning som oftast går fel.
  Det spelar ju ingen roll om man spelar 4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1 om det inte finns något klart och konkret.
  Det var väl Tony Gustavsson som räddade andra OS-guldet till USA och Sundhage 2012 när han kom in och styrde upp defensiven på två månader. En defensiv som USA nu hållit fast vid i drygt fyra år.
  I Sveriges landslag diskuteras det fortfarande mest om vem eller vilka som ska spela mittbackar….
  Räkna riktiga målchanser under 540 minuter i OS-kval och i OS; inte fler än 5!

  • Håller med om att bristen på spelidé är en del av förklaringen till varför våra spelare blir mer stressade än andra. Lägger till bristen på forwards med speluppfattning som en annan faktor. Det är inte lätt att slå uppspel till irrationella spelare.

 6. Återigen en ganska blek insats av Sverige. Men trots den svaga offensiven den senaste tiden måste detta ha varit första gången på länge som Sverige gick mållösa från en match. Senast måste väl ha varit mot USA 0-0 i VM? Att vi nu får möta just USA känns ändå inte som att det är värsta möjliga mardrömsmotstånd. Sverige vann ju över USA 2011 och så sent som i fjol spelades just nämnda 0-0 match, i ett mästerskap som Sverige hade gigantiska problem, så kanske kan svenskorna ha ett mentalt övertag på amerikanskorna. Det hade känts jobbigare att möta Frankrike, Brasilien och kanske även spöket Tyskland. Mot världsettan USA har vi ändå allt att vinna, USA har allt att förlora. Världens fram till igår(?) bästa målvakt Hope Solos självförtroende måste dessutom vara körd i botten. USA har heller inte fått spelet att stämma. Trots det vore det självklart en dundersensation om Sverige skulle ta sig vidare.

  Kina och Sverige känns klart svagast av de lag som tagit sig till kvartsfinal. Tyskland kan verkligen skratta sig lyckliga över att ha kommit undan ett bedrövligt gruppspel med en kvartsfinal mot Kina. Faktum är att i OS/VM-sammanhang har Tyskland bara presterat så här dåligt (4 poäng) en enda gång (OS 1996). Dock tog de även 4 poäng i EM 2013, som de sedan gick och vann (dock som grupptvåa)…

  Kanada enda lag på 9 poäng, vem hade kunnat tro det? Jo en viss Kanadagalen(?) simulator satte ju det tipset… Usch vad orättvist det känns att de tvingas möta Frankrike. Men de har verkligen boostat självförtroendet och samtidigt vilat spelare, så helt chanslösa lär de inte vara även om Frankrike är storfavoriter. Men kanske kan medaljfrossan fälla dem igen? Knappast troligt…

  Brasilien vinner sin grupp klart och får möta Australien igen, kul. Men de vann ju OS-genrepet mot just Australien så spökena kördes kanske bort där. Men Australiens kontringsoffensiv är sylvass om de bara kan sätta chanserna, se mötet med Tyskland. Så trots att Brasilien imponerat med A-laget blir det nog den mest ovissa kvartsfinalen.

  Lite intressant statistik:
  Fyra lag har gjort mål i samtliga matcher så långt: USA, Kanada, Tyskland och Zimbabwe(!!!)
  Fyra lag har släppt in mål i samtliga matcher: Tyskland, Australien, Zimbabwe och Colombia
  Inget lag har hållt nollan rakt igenom (tack vare Solos starka prestation igår)
  I grupp G har målramen assist till (minst) fyra mål:
  Le Sommer mot Colombia och Nya Zeeland (Abily i ribban, Nécib i stolpen)
  Lloyd mot Frankrike (Heath i stolpen)
  Dunn mot Colombia (via Sepulveda i ribban)
  kan ha missat något.

  Oerhört ovisst om vem som tar hem skytteligan. Behringer i topp har gjort 1,5 straffmål. Jag gissar (utan stöd från simulatorn) på Le Sommer.

 7. Jahopp då har man tagit sig igenom Sverige – Kina så här i efterhand. Det mesta har redan skrivits i denna och tidigare trådar så finns ingen anledning till längre utläggning. Däremot tyckte jag allt att det hände lite där under de första 15 minuterna (jag kanske var optimistisk), därefter långa stunder med ingenting. Nöjd med 0-0? I alla fall intressant att lyssna på Bojan Djordjics synpunkter. Trots allt är tjejerna ändå i kvartsfinal men där lär det ta stopp. USA har inte samma spel som i VM men håller de ändå som favoriter till guldet. Tyskland lär slå Kina trots dåligt spel. Hemmafavör avgör sannolikt till Brasiliens fördel medan Kanada kan överraska mot Frankrike.

  *Såg för övrigt Eskilstuna – Atletico Madrid där hemmalaget hade 3-0 efter första. Tänk vad inspiration, press och snabba passar kan göra. AM hade egentligen inte mycket framåt i första (missade iofs första 25 min). Sumpad straff av hemmalaget i början av andra och därefter insläppt reducering. Då jag inte kan ett ord spanska är det oklart om AM gjorde några byten i halvtid. Men de hade ett helt annat spel efter paus. Matchen slutade 3-3 efter en matchbild där bortalaget belägrade offensiv planhalva.

  *Tycker det är värt att åter påpeka att Linköping inte direkt gjorde någon internationell reklam för sig i söndags. Tydligt att kombinationen oinspirerat spel och avsaknaden av nyckelspelare (5 i OS) inte räcker långt. AM fick säkert information om det senare men hade väl ändå hoppats på visst motstånd (matchen slutade 1-9).

 8. Det positiva är att Sverige är med i OS. Att få möta lag som Sydafrika, Brasilien, Kina och nu USA. Det är lärorikt och ger erfarenhet. Nu gäller det att ge järnet mot USA. Kanske 0 – 0 och förlängning och sen straffar. Inget att förlora tänk på silver-Emma vilken vilja. Jag tror också att gå till 4-4-2 eller 4-5-1. Men vilken match det kan bli !!

  • Visst, som svensk supporter hoppas man ju alltid.

   Det är knappast landskamps- och mästerskapsrutin som saknas för landslaget. Tvärtom har de med mest av detta gjort de sämsta prestationerna. Och viss kan man lära sig något av detta, frågan är bara vad och hur det ska synas i framtiden. I realiteten har Sverige gått kräftgång i prestationer och ranking även sedan den då utskällde Tomas Dennerbys tid som FK.

   Japp, den som fixar en kloning av Silver-Emma (en hård sport som fotboll inte kommer i närheten av…), Guld-Sarah (18 lopp och lika många uppladdningar i OS) och säg Hanna Ljungberg har fixat till ett världslag, åtminstone mentalt, fysiskt och målmässigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.