Engagemang, fula tilltag och guldfirande

I dag har Eskilstuna hängts av från toppstriden, Djurgården har lämnat bottenstriden och Vittsjö har lämnat nedflyttningsplatsen.

Jag hoppade mellan dagens tre matcher på damallsvenskan.tv. Men innan jag ger mig in på lite tankar om det jag sett något annat.

Jag såg i en kommentar på en av de andra bloggarna att man konstaterade att en mycket stor andel av er som förekommer i kommentatorsfältet på de olika damfotbollsbloggarna är LFC-supportrar.

Det är en spaning som jag också har gjort, och som jag funderat lite över. Det är ju inte helt logiskt, eftersom det är andra klubbar som har det största publiksnittet. Det borde ju finnas flest Eskilstuna- och Piteåsupportrar, ändå gör de supportergrupperna nästan inget väsen av sig.

Dessutom har ju Rosengård ungefär lika stort stöd som Linköping. Men kanske är det så att Linköpings supportrar är de mest engagerade. Eller så har de andra supportrarna andra forum än bloggarna för sina diskussioner.

Dagens mest intressanta match ut toppsynpunkt var förstås Rosengård–Eskilstuna. Av det jag såg var hemmalagets 1–0-seger helt i sin ordning, även om gästerna gjorde en rätt bra andra halvlek.

Dock orkade Eskilstuna inte få till någon riktigt desperat kvitteringsjakt. Kanske hade det med ork att göra. Om jag varit Unitedsupporter hade jag i alla fall funderat över varför två av lagets backar drabbades av kramp.

I Rosengård tyckte jag att det var tydligt att Lieke Martens har lämnat ett stort hål efter sig, ett hål som Caroline Seger inte lär ha kapacitet att fylla. Ansvaret för att täcka den kreativitet man tappat med Martens lär behöva spridas på flera spelare, i första hand sannolikt Anja Mittag och Sanne Troelsgaard. Mittag är ännu långt ifrån den nivå hon höll när hon lämnade för PSG för två år sedan.

Seger är också sämre än hon var för något år sedan. Hon kommer från ett svagt EM och jag var inte imponerad av hennes damallsvenska comeback. Visst skötte hon som vanligt sig i det bollvårdande passningsspelet. Men hennes bidrag i offensiven var högst begränsat. Och i defensiven såg hon stundtals lite trög ut. Hon har mycket att bevisa framöver.

Apropå Seger var hon inblandad i en mycket intressant situation med Petra Johansson. Det var precis framför Rosengårdsbänken, där alla blev galna. Från tv-bilderna tyckte jag att det såg ut som att Seger sprang in i axeln på en stillastående Johansson. Jag såg ingen rörelse från Eskilstunaspelaren.

Kanske att jag hade haft en annorlunda uppfattning om jag sett situationen från en annan vinkel, exempelvis den Rosengårdsbänken hade. Men av det jag sett kändes det som en situation där Seger hade fått en offensiv foul om det varit basket.

Matchens resultat innebär att Eskilstuna nu sannolikt bara kan drömma om spel i Champions League nästa år. De är nu åtta poäng bakom Rosengård och risken är uppenbar att det inte ens räcker med full poäng i de tio sista omgångarna för United. Rosengård har ju bara tappat just åtta poäng på de tolv omgångar som spelats.

För topplagen Linköping och Rosengård väntar däremot en spännande period där de båda möts i cupfinalen nästa söndag och i damallsvensk seriefinal om tre veckor. Utifrån den damallsvenska upptakten kan det bli intressanta matcher.

Kanske får vi se någon sådan här godbit då…

Djurgården lämnade bottenstriden genom att vinna i Kristianstad. De perioder jag såg av matchen var hemmalaget minst lika bra, spelmässigt sett. Det såg ut att bli oavgjort.

Segermålet dröjde nämligen till den 90:e minuten och var en gåva från hemmalaget, där Hanna Sandström nickade ett Djurgårdsinlägg i den enda riktning hon inte skulle nicka. Mia Jalkerud tackade och avgjorde.

Den spaning jag gjorde från matchen var att Johanna Rytting Kaneryd bara blir bättre och bättre. Hon är en bolltrygg och kreativ spelare som börjar bli redo för ett test i landslaget. Vågar man hoppas att hennes namn är med på Peter Gerhardsson:s lista nästa måndag?

I streckmatchen i botten kopplade Vittsjö ett tidigt grepp på Kvarnsveden genom en fin hörnnick från Lisa Klinga. Matchen i matchen var mellan skytteligans etta Tabitha Chawinga och tvåan Linda Sällström. Båda skulle också komma med i protokollet. Sällström på en säker straff i den andra halvlekens upptakt, medan Chawinga nickade in ett tröstmål på slutet.

Eftersom nästan alla lag är inblandade i bottenstriden spelas många matcher av intresse för kampen kring nedflyttningsstrecket. På onsdag är förstås Göteborg–Hammarby en hyperviktig match. Samma dag är det derby mellan Vittsjö och Kristianstad. Vinnaren i den matchen skaffar sig lite andrum.

I dag har det även spelats flera matcher i elitettan. Och som vanligt i år jublas det mest i Småland. Både Växjö och Kalmar vann nämligen. Däremot försämrade Kungsbacka sina chanser till uppflyttning genom 1–0-förlust borta mot Mallbacken.

I botten klev Böljan upp över nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad än Sundsvall och Östersund.

Den damallsvenska seriefinalen kommer alltså allt närmare. I Norge var det seriefinal i torsdags. Där vann LSK med 1–0 mot Avaldsnes efter segermål från Silje Blakstad. Höjdpunkter från den matchen ser du här:

Under EM var det upprört i det svenska laget sedan en italiensk spelare hade dragit Kosovare Asllani i håret.

En liknande förseelse gjordes i förra veckan i amerikanska NWSL. Det var Tyler Lussi som drog Danielle Colaprico i håret, och sedan trampade på Colapricos arm. Lussi kom undan utan varning.

Som skrevs i en kommentar här på bloggen så är det där ju vansinnigt fult – och farligt. Den typen av förseelse kan leda till riktigt allvarliga skador, det kan till och med vara livsfarligt.

Hoppas verkligen att NWSL:s disciplinnämnd kliver in och ger Lussi ett riktigt kännbart straff. För det här är ju inte acceptabelt:

I morgon är det final i F19-EM. Klockan 20.15 sänder Eurosport 2 matchen Spanien–Frankrike, en drabbning som borde kunna bli både spännande och välspelad.

Slutligen så pågår guldfirandet fortfarande i Nederländerna. I går firades Danielle van de Donk så här i sin födelseort Valkenswaard…

…och i dag uppvaktades förbundskapten Sarina Wiegman i sin hemstad:

49 tankar på “Engagemang, fula tilltag och guldfirande

 1. Johan är du seriös när du skriver att Seger springer in i Petra Johansson ?
  Har sett om situationen många gånger och i min fotbollsvärld är det rött kort …
  Bollen är inte i närheten och det finns bara en avsikt från Petras sida och det är att ge Seger en tjyvsmäll

  • I matchen mot LFC då driblade Banusic bort Troelsgaard som sedan avsiktlig kapade henne bakifrån, minst det gula men ingen åtgärd från domaren..
   Kan du förklara för oss alla om Rosengård har fair play policy i sin verksamhet? I denna veva hur ser du på faktum att man ”vattnat” den planhalva ditt lag ska anfalla på för att på det sättet försvåra för motståndaren?

   • Jag kan förklara enkelt om bevattningen … ingen ansvarig person i FC Rosengård har beordrat vattning av en planhalva / så lägg ner det snackat … om det var så får vi kolla med den ansvarig vaktmästaren vad som blev fel …
    Vet att det var hans första dag som ensam ansvarig

   • Jag håller med angående Seger, solklar obstruktion av spelet, Johansson borde fått gult kort…däremot att blåsa upp saken i media kan uppfattas som påverkan på domarna längre fram i tävlingen
    Sedan är inte alla spelarna i samma sits som Seger som tydligen har bokat utrymme i media

   • Erling Nilsson: frågan som ni borde utreda är om det verkligen skedde en bevattning av endast en planhalva. Eller inte.

    Så jag frågar nu: skedde det en bevattning av endast en planhalva?

  • Hon klarade sig utan varning matchen innan mot LFC också trots konstanta tjuvsmällar under 1:a halvlek där, tänker framförallt på smällen mot Tove Almqvist där hon tacklades ut från planen och som hade kunnat gå riktigt illa. Skillnaden är att varken LFC:s spelare eller ledare kände något behov av att gråta ut i media utan istället såg till att fokusera på att vinna matchen. FCR:s tilltag att under pausen endast vattna den planhalva de skulle attackera på var för övrigt fruktansvärt osportsligt och gör att man undrar om de tvivlar på sin förmåga.

  • Håller helt med dej Erling, Petra tar ett litet kliv bakåt för att träffa Seger.Isf lika konstigt skriva att Petra À filmar till sig en frispark.Bägge situationerna skall minst ha gult kort, men bara den ena fick det..Sedan tycker jag att alla kan skriva in sina riktiga namn, och inte alla dessa hittepå namn/sign.Är tydligen ett gäng fegisar här, man ska våga stå upp för det man tycker, sedan att vi tycker olika är bara bra..Mvh Per-Olof Eriksson Piteå

   • Jag ser fram emot många fler kommentarer från dig Per-Olof Eriksson. Då får du många tillfällen att visa att du inte är en fegis. Hoppas du och ni (V.A och R.A) har det bra på H-gatan i Piteå. Det är ju nära till LF Arena och ni behöver kanske inte ens åka ny fin BMW. Det kan ju vara smidigt åtminstone för en av er. Under tiden kan du väl fundera över varför inte alla, eller knappt någon, skriver sitt hela namn.

   • Det är milt uttryckt märkligt att kalla alla som inte sätter ut sitt namn i denna eller andra bloggar för ”fegisar”. Vad vet du Per-Olof om varför de valt att inte göra det? Är valet att sätta ut sitt namn eller att bli kallad fegis? Är valet att sätta ut sitt namn eller att istället dömas till tystnad?

    Nej, du har kanske inget att dölja, i alla fall inget som du kommit att tänka på ännu. Jag kan inte heller komma på att jag har något särskilt att dölja och ett antal personer känner också till mitt namn. Däremot tycker jag att det är kommentarer, ämnen och synpunkter som sådana som är det värdefulla att läsa, INTE att just Per-Olof Eriksson från Piteå skrivit. Alltför många som läser avfärdar alltför snabbt det som skrivs bara för att det kommer från en viss person, vilket är synd. Det kanske var både innehållsrikt, tänkvärt och lärorikt. Att skriva ut sitt namn kan också leda till ett visst mått av självcensur. Skulle du Per-Olof Eriksson exempelvis skriva skarpa kritiska synpunkter om Piteå IF i denna blogg? Men allt kanske är frid och fröjd i PIF?

    Att kalla de som väljer signaturer och inte hela namn för fegisar är i bästa fall bara ogenomtänkt och skrivet i affekt, i sämsta fall osportsligt och klandervärt.

  • Ja, jag var seriös. Fast jag är inte sämre än att jag kan backa en aning.

   Den avgörande frågan är ju om Johansson står stilla, eller om hon rör sig mot Seger. De första gångerna jag såg situationen tyckte jag att Johansson stod stilla, men när jag nu också har sett om situationen flera gånger tycker jag nog ändå att det ser ut som att hon rör sig lite in i Segers löpväg. Alltså är frisparken i sin ordning. Det skulle även kunna bli ett gult kort för spelförstörelse.

   Rött tycker jag däremot hade varit väldigt hårt. Det handlar ju inte om någon våldsam rörelse från Johanssons sida i det här fallet. Och det ser inte heller ut att vara någon armbåge inblandad, även om en axel kan vara väl så hård.

 2. Är det någon än jag som var bekymrad över den tämligen usla kvaliteten på matchen Rosengård-Eskilstuna? Det här var alltså serietvåan mot serietrean och jag såg fram mot en bra match i högt tempo, med god teknik och många kvalificerade avslut. I stället var det panikrensningar i försvaret och spelare som sköt bollen på sina lagkompisar, passningar som rann ut i intet och avslut som antingen var på tok för lösa eller långt utanför. Deprimerande.

  • Det låter ungefär som EU:s tidigare (hemma)matcher i år.
   Jag tycker inte att de har spelat särskilt bra mer än korta stunder
   i några enstaka matcher. Tränare Viktor E har dessutom
   varit väldigt dålig på att göra byten. Det har oftast blivit
   ett byte eller två med 5-10 minuter kvar.

   EU har långt kvar om de ska kunna utmana Linköping och Rosengård.

   • Jag har knappt sett Eskilstuna alls den här säsongen, detta var den första hela matchen. I fjol tyckte jag de ändå bitvis var skarpa. De måste ha tappat rejält. Men även Rosengård var dåliga. Kändes som att de absolut inte ansträngde sig mer än vad som behövdes.

 3. Jag är fcr supporter. Jag läser alla dina inlägg och oftast allt annat oxå. Jag kommenterar inte på din sida. Däremot brukar många inlägg diskuteras i en fb- grupp jag är med i. Och i den finns massor med fcr supporters blandat med alla andra lag.

  Igår var första gången på länge som jag reagerade på domarna. Dom släppte igenom många fula grejer. Framför allt i situationer där linjedomaren borde vinkat.

  Vi pratade på läktaren om kramperna i Tuna. Har nog aldrig sett två spelare i samma lag krampa sådär. Dålig träning under sommaruppehållet?

  Jag tycker seger gjorde det bra. Hon har ju tagit över den defensivare mittfältsplatsen. Däremot gör inte wieder något bra offensivt.

  • Det är generellt en alldeles för hög tolerans för fult spel i DA och jag tror faktiskt det är en bidragande orsak till att våra lag har så svårt i CL där det blir avblåsningar för samma incidenter. Det enda man kan göra som spelande lag är att fokusera på sitt och se till att vinna matcherna för i slutändan är det ju målen och inte antal tacklingar man vinner matcher på.

   Vad gäller linjedomare så är det nog för mycket att hoppas på att de ska stävja det fula spelet, de verkar ha fullt upp att hålla koll på offsides och tvekar ofta även där tills domaren har bestämt vad det ska bli.

 4. Det är inte varje spelare förunnat att få en hel artikel i AB varje gång Petra trycker till. Det är hennes spelstil och det drabbar många som möter henne på plan

  • Hahaha,,,,, den va rolig,,, ja när man ser fcr:s kommentarer här så unnar man verkligen lfc guldet,,, vaktmästarns första dag, att han bytte planhalva när han vattna då,,,,,😂😂 tror de bör kolla reprisen några ggr till,,,,angående Johansson / seger,,,, håller inte på nåt av lagen men nån måtta får de vara,,,,,

  • Efter att nu ha sett situationen på damallsvenskan.tv så är jag beredd att hålla med kommentatorn där som sa att det förmodligen handlade om att Seger ville få till ett avbrott i spelet för det var verkligen ingen armbåge i ansiktet och dessutom var det hon som sprang in i Johansson.

 5. De båda kombattanterna Caroline Seger och Petra Johansson (f d Larsson) känner varandra tämligen väl efter säsongerna ihop i Linköpings FC. Så Seger borde inte spela jätteindignerad och göra en alltför stor affär av att få sig ett och annat tjuvnyp av Petra. Visst går Eskilstunas hårding över gränsen då och då, men det är inte hennes huvuduppgift i laget att vara ”a pain in the ass” på motståndarna. Som hon själv sa, lite självironiskt, i en intervju: ”Jag springer inte bara omkring och sparkar ner folk, jag kan spela fotboll också!” Utanför (konst)gräset och de kritade linjerna är Petra Johansson – tro’t eller ej – en både trevlig och rolig dam.

 6. Men alltså på riktigt ”gråter ut i media”. Seger spelade sin första match i DA på flera år. Så som media jobbar är det ganska självklart att de kommer hitta nåt drama att skriva om. Oavsett om drama finns eller ej. Låt säga att hon låg kvar lite extra för att samla ihop laget. Smart i så fall. Lika smart av Tunas andra kramp som låg länge nära linjen.

  Det som är sämre är att domarna släpper igenom farligt spel åt båda håll.

  Fcr hade jättefina uppspel men de lyckades inte med inlägg eller i boxen.

  Men det som är tydligast i denna omgång är hur som helst att Banusic ska med i Gerhardssons trupp. Något annat borde leda till uppror.

  • Just det där blåstes upp enormt och oproportionerligt i riksmedia. Både aftonbladet och expressen såg en armbåge där det inte fanns någon, heller. I media blev det omgångens största ”nyhet”. Banusic frisparksmål – en ”spark på bollen” som kräver 100 % av både talang och träning – visades knappt i media. Det säger precis allt om fotbollsverige.

   … så jag argumenterar inte mot dig, antagligen 🙂

   • Nä, men nu tog du väl i Ingmar – inte säger det väl precis ALLT om fotbollssverige? Apropå att ”blåsa upp enormt och oproportionerligt”…
    Däremot säger det något, kanske mycket, om medielogik.

 7. Angående varför vissa kommenterar i bloggar eller i andra forum: vissa kanske inte tycker att de har så mycket att ”väsnas” över. Deras lag röner inte så stor medial uppmärksamhet (mer än möjligen i lokalpress), firar få framgångar, gör få spektakulära värvningar och har ett spel och tabelläge som inte är så kul. Att ge sig in i ”gröten” då är kanske inte så attraktivt? Besvikelse är kanske ingen bra drivkraft för att kommentera?

  Möjligen handlar det också om vilka ämnen som tas upp. Redan nu har några nya (?) signaturer dykt upp genom ämnen som straff eller inte och bevattning på Malmö IP. Det engagerar tydligen. Jag tycker också det är en viss skillnad på att delta i en sluten Facebookgrupp och i ett helt öppet forum som denna och andra damfotbollsbloggar. ”Sociala medier” som FB med flera är till stor del en gigantisk självbekräftelsemaskin, inte minst symboliserat av alla tummar och likes. Att kommentera på en blogg är inte riktigt samma sak och här är risken kanske större att möta de som inte har samma grundinställning som jag själv. Det kan kanske vara otäckt nog för att låta bli att kommentera. Bättre att söka sig till trygghet (för övrigt ett favoritord i landslaget) och mysighet?

  • Jag vet inte varför fler kommenterade idag. Anledningen till varför jag kommenterade idag var enbart pga att Johan skrev och undrade varför det mest var lfc supportrar som kommenterat. Jag vet inte hur han vet det dock.
   Den största anledningen till varför jag inte kommenterat innan beror mest på att jag helst vill läsa bloggen och inte andra proffstyckares åsikter. Jag tycker om att tycka olika, och det gör vi i gruppen tex jag är med i. Men jag tycker om att diskutera med folk jag har ett hum om vilka de är. Tycker oftare att diskussioner är mer konstruktiva och respektfulla då.

   • Jag har all respekt för det du skriver i slutet. Samtidigt tycker jag att i de allra flesta fall är tonen och kommentarerna på denna och övriga damfotbollsbloggar både konstruktiva och respektfulla, även om det hettar till någon enstaka gång. Det du uppskattar att läsa tror jag fler uppskattar och därför är också dina (och fleras) kommentarer värdefulla.

   • Hjärtligt välkommen Jonna. Kul att fler följare gör sig till känna.

    Tror att du är helt rätt ute kring Aftonbladet-artikeln, alltså att det var Segers debut som skulle uppmärksammas. Och när hon inte gjorde något mål valde man att fokusera på smällen. Tycker dessutom att Seger svarar sakligt, och inte gråter ut.

    När det gäller kommentatorerna lär man känna de som förekommer oftast, och bland dem är det många med LFC-sympatier. Men det finns förstås ett antal kommentatorer som jag inte känner till sympatierna för.

 8. Håller med Janne Pettersson om kvalitén på matcherna i da. Jag såg inte FCR mot EU utan en annan match. Iofs såg jag bara andra halvlek men jag gick efter 25 min. Var glad om en passning gick rätt. Nä det var ingen höjdare tyvärr. Kanske referens från EM matcherna som satt kvar?

  • Självklart sitter EM-matcherna i, vilket gör att man höjer förväntningarna på de damallsvenska toppmatcherna.

   Dock tyckte jag att spelkvaliteten efter omständigheterna var godkänd i Rosengård–Eskilstuna. Man får tänka på att Rosengård har fått bygga om laget lite, vilket förstås påverkar samspelet. Det lär ta ett par matcher innan man kommer rätt i uppspelsfasen. Dessutom är Eskilstuna ett svårspelat och försvarsstarkt lag.

   Eskilstuna är minst lika bra defensivt som LFC och Rosengård. Uniteds problem ligger i offensiven. Man har bara gjort hälften så många mål som de båda topplagen. Det jag har sett av Eskilstuna i år är det bara Malin Diaz som gång på gång har riktigt bra kvalitet i offensiven. Deras andra offensiva spelare är väldigt ojämna.

 9. The Observer.. Du verkar ha tagit åt dej, läser bloggarna ganska ofta och alla kommentarer..
  Tror att kommentarerna skulle se annorlunda ut, om man var tvungen skriva in sina riktiga namn??, för ibland undrar man vilken nivå/ålder det är på vissa kommentarer..Men ännu en gång, gör alla som dom vill..Allt är frid och fröjd i Piteå, nu kommer dom taggade mot Lfc på onsdag..Naturigtvis förstår jag att dina närmaste vet ditt riktiga namn..😃Ha en trevlig kväll vad än du nu heter../Häls Per -Olof Eriksson..

  • Tja, jag vet inte om jag tagit åt mig mer om/av det du skrivit än andra kommentarer. Om du läser bloggarna ganska ofta har du kanske sett att jag, bland flera andra, är tämligen flitig, också när det gäller att kommentera/svara på kommentarer. Svaret på din kommentar var snarare regel än undantag. Utan att ”bråka” så mycket mer om namn eller inte, så om du VERKLIGEN menar att ”alla gör som dom vill”, istället för som du vill, så hade väl din första kommentar om fegisar varit närmast överflödig, eller hur?

   Att PIF kommer taggade till Linköping tvivlar jag inte ett ögonblick på. Jag har sällan eller aldrig sett LFC så tillbakapressade som i andra halvlek mot PIF i juni. Det förvånade mig att PIF inte bytte in en bra huvudspelare som Karlenäs förrän med kvarten kvar. Den matchen kunde likaväl slutat oavgjort eller med hemmavinst. Matchen på onsdag blir ett riktigt test för nya LFC-försvaret.

   Nä, jag menade nog att även en del som läser bloggen vet vad mitt riktiga namn är. Ha en fin kväll du också med eller utan signatur…..

 10. Angående bevattningen av konstgräsarenor, så har jag förstått att det förekommer överallt där behovet finns. Fast då bevattnas hela planen, inte halva… 😉 Kanske ändå ett memento för de lag som ska gästa Malmö IP i höst?

   • Märklig kommentar. Vet inte var ”Observer” får allt ifrån. Kanske hen är för djupt engagerad i debatten med alla inlägg, motinlägg, replik på repliken, svar på svaret på svaret etcetera, så att det blir för snurrigt till slut? Dämpa tempot och ha en fin dag, vetja! 🙂

   • Närå Ulf/Täräsmäki/Teresmäki – jag har bra koll på både dina signaturer, ämnesval, skrivsätt och mina egna inlägg i bloggarna. Tack för omsorgen att ”dämpa tempot” – tror inte det…..

    Snurrigt blir det bara om man byter till ny signatur och använder den parallellt med tidigare signatur och sedan byter tillbaka till tidigare – fast det var kanske avsikten – att förvirra?

  • Såg att någon person som verkar vara intresserad av fakta ställde frågan om vad som hände med bevattningen i lördags på Malmö IP / jag frågade vaktmästaren som jobbade i dag om han kände till om det var något fel med bevattningen i lördags, men hade hört något och lovade kolla med de som jobbade i lördags och återkomma i morgon onsdag. Sedan undrar jag om det är någon mening att återkomma med fakta när jag läser kommenterer från alla som redan verka känna till sanningen

   • Ja, med de ”anklagelser” och insinuationer som förekom i samband med aftonbladets artikel, så är det viktigt. Främst för er givetvis, men också för oss utomstående. Kärnfrågan kan ju reduceras till om det begåtts någon felaktighet eller inte (om det har så är det anmärkningsvärt och ska den ju inte kunna upprepas, i andra senare kommande matcher på IP).

    Jag är intresserad av fakta – det är inte bara som det ”verkar” som du skriver. Jag väntar på svaret.

 11. Slutreplik, förhoppningsvis, till sign ”The Observer” här ovan. Jag talar bara för mig själv och ingen ”Teräsmäki”, eller ”Supersupportern”, eller ”Johan på Snippen”, eller vad de nu kan heta som dyker upp i gränslandet mellan nättroll och lagomt galna lagsupportrar. Tycker nog (ursäkta) att ”observatören” påminner om en överengagerad bläckfisk med armarna ute i alla möjliga sammanhang. Lite måttfullhet skulle rekommenderas – men det är upp till den det handlar om att sträva efter…

  • Bra att du talar för dig själv Ulf och något annat har i varje fall inte jag påstått. Bara att användande av olika signaturer kan vara förvirrande. Så då kan jag alltså räkna med att Ulf är Ulf även fortsättningsvis och att signaturer som Rufus och Rautamäki från gamla damfotboll.com inte kommer att dammas av. Det var min slutreplik – förhoppningsvis.

  • Har i dag träffar Fritid Malmö angående vad som hände med bevattningen vid söndagens match mot Eskilstuna …Fritid Malmö tar helt på sig ansvaret att inte spridare nr 8 gick igång …
   Det en ny person som gjorde sin första arbetsdag …
   Om ni har mer frågor så får ni kontakta Fritid Malmö som ansvarar för all skötsel av Malmö IP
   Jag förväntar mig inte någon ursäkt från er som insuinerat att vi fuskat med vattningen för att få fördelar …

  • Bra. Så då var det alltså så att bara halva planen vattnades och det gav olika förhållanden för lagen. An något slags tekniskt missförhållande.

   Jag personligen har inte insinuerat något kring fusk (sannolikheten för fusk måste anses som riktigt låg, närmast noll – i det här fallet).

   /LFC-supporter

 12. Redaktörens anmärkning. Efter lite funderingar har jag valt att stryka bort några av de kommentarer som gjorts till det här inlägget. Jag har dessutom struntat i att publicera ytterligare några. Orsaken är att de inläggen har handlat mer om påhopp på andra kommentatorer än om ämnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.