Skrällen – Gerhardsson vilar halva laget

Alldeles nyss säkrade Kamerun en plats i åttondelsfinalerna via segermål i femte övertidsminuten av den tidigare Sundsvallsspelaren Ajara Nchout.

Därmed är det klart att Argentina har spelat klart. Det är också i praktiken klart att Nigeria eller Chile tar den sista platsen. För Thailand måste vinna med 15 måls marginal för att gå vidare. Om Chile vinner med tre mål eller fler i kväll spelar de åttondelsfinal – annars gör Nigeria det.

Vi vet numera också att Sverige antingen möter Spanien eller Kanada i åttondelsfinal. Kanada föll mot Nederländerna med 2–1 i en jämn gruppfinal, där jag såg den andra halvleken. Där hade Kanada mer av spelet, men Nederländerna var effektivt och gjorde mål på båda sina avslut i halvleken – starkt.

Totalt hade Kanada 12–8 i avslut, men det kanadensiska laget missade målet. Det är ju lovande – om det blir Kanada i Paris på måndag.

Det som gäller är ju att Sverige möter Spanien i Reims om vi vinner mot USA. Om vi tappar poäng blir det alltså Kanada.

När laguppställningarna kom för en stund sedan visade det sig att USA matchar absolut bästa laget. Däremot väljer Peter Gerhardsson att vila halva sin ordinarie startelva. Det var oväntat. Det ser även ut att bli 4–4–1–1, vilket också är oväntat. Gerhardsson spelar högt här. Och vi som hade hoppats få en värdemätare på det svenska laget får kanske vänta till åttondelsfinalen.

För kvintetten Hanna Glas, Nilla Fischer, Magdalena Eriksson, Elin Rubensson och Fridolina Rolfö sitter på bänken. I stället startar följande spelare:

Hedvig Lindahl – Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Jonna Andersson – Sofia Jakobsson, Julia Zigiotti, Caroline Seger, Olivia Schough – Kosovare Asllani – Stina Blackstenius.

USA startar så här: Alyssa Naeher – Kelley O’Hara, Abby Dahlkemper, Becky Sauerbrunn, Crystal Dunn – Rose Lavelle, Sam Mewis, Lindsey Horan – Tobin Heath, Alex Morgan, Megan Rapinoe.

Tillägg: Ytterligare en sak blev klar i och med att grupp E är färdigspelad, nämligen att det blir Italien–Kina i en åttondelsfinal.

 

2 tankar på “Skrällen – Gerhardsson vilar halva laget

 1. ”Kanada föll mot Nederländerna med 2–1 i en jämn gruppfinal,”——————————–att grupp final kändes jämn skulle jag inte påstå! Det finns några förklaringar; den mest talande för min del, hur kommer det sig att en fransk domare dömer Kanadas match? Hon är ju jävig i högsta grad, detta bevisade hon genom några konstiga beslut, då jag mest tänkte på kapning av Miedema, 18m från mål men domaren låter spelet fortsätta istället att blåsa frispark…sedan var det lite olika kriteriet för liknande situationer…Inledningsvis så blåste domaren en straff för Kanada, ett skitbillig sådan innan VAR ”hörde” av sig. Då ändrade hon sig och blåste frispark utanför straffområde!!!fattade inget vad är det hon håll på.
  Nej Vm har blivit som Gothia Cup, det enda som saknas är väl att de tjejer löper amok…

  • Du är verkligen en otroligt stor vän av Nederländerna. Kul.

   Jag har nu sett straffsituationen. Det är ett klantigt och klart regelbrott från Desiree van Lunteren. Och det är verkligen precis vid straffområdeslinjen, vilket gör att det inte är orimligt att uppfatta det som straff.

   Men van Lunteren brukar ju ha otur med att hon ställs mot motståndare med bristande fysik. Så det var väl tur att VAR gick in och räddade ett europeiskt lag den här gången?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.